zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, ponad 1,5 roku staramy się o dziecko. Najpierw u mnie były zabawy z prolaktyną, mąż miał średnie wyniki badań, jednak jak już u mnie było ok i nadal nic zrobiliśmy po pol roku znów badanie nasienia i było okropnie słabe, 4 mln plemników! Mąz dostał skierowanie na usg jąder, okazało się, że ma właśnie zylaki powrozka nasiennego -2 stopien! One prawdopodobnie wplywaja na tak mala ilosc pelmnikow, w maju mamy wizyte u androloga, ktos miał z taką przypadłościa do czynienia?
Polinee, Vip0, beast11, Zosiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj, u mojego M także zdiagnozowano żylaki na dodatek miał problem z upłynnianiem nasienia, bo trwało to aż 2 godz Lekarz skierował go na operację, która była robiona laparoskopowo. Po 3 miesiącach robił badanie nasienia i są o wiele lepsze wyniki, jest więcej plemników oraz czas upłynniania jest krótszy. Oczywiście cały czas bierze witaminki i ogólnie nie może się wysilać, bo niestety te żylaki lubią powracać
-
Eavonne, tak to calkiem inna sprawa.
Jak sie okazalo moj M takze ma zylaki powrozka nasiennego, z lewej strony.Czekamy na operaje, nie wiem jak bedzie ona przeprowadzona, dowiemy sie tego na wizycie z lekarzem, ktorej jeszcze nawet nie mamy. Musimy cierpliwie czekac
Ponoc po tej operacji u 80 % mezczyzn jest poprawa.
Po operacji nie wolno sie przesilac do miesiaca czasu. Nie brac goracych kapieli, oraz zalecany tylko prysznic !
Jak tylko bede miala jakies informacje to bede wpisywac w tym watku. Poki co tyle.JagnaaJankowskaa lubi tę wiadomość
-
Lolka i jak tam? ieliscie juz wizyte? Moj M am wizyte w polowwie przyszlego miesiaca, to sie wtedy dowiemy
Ah no i jeszcze jedno, probojcie kochani pomimo tego, nam sie udalo !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 16:07
JagnaaJankowskaa lubi tę wiadomość
-
Bardzo chciał bym się zapytać. Z tego co wyczytałem o żylakach http://cwiczenia-sportowe.blogspot.com/2013/10/zylaki-czym-sa-jak-z-nimi-walczyc.html są trzy skuteczne metody leczenia. Laser, skleroterapia i krioterapia. Czy ktoś z was zdecydował się na któryś z tych wariantów. Jeśli tak to jakie były koszta, w jakim mieście, no i jak efekty?dominatorka
-
nick nieaktualnydominatorka wrote:Bardzo chciał bym się zapytać. Z tego co wyczytałem o żylakach http://cwiczenia-sportowe.blogspot.com/2013/10/zylaki-czym-sa-jak-z-nimi-walczyc.html są trzy skuteczne metody leczenia. Laser, skleroterapia i krioterapia. Czy ktoś z was zdecydował się na któryś z tych wariantów. Jeśli tak to jakie były koszta, w jakim mieście, no i jak efekty?
kochana, nie o takie żylaki nam tu chodzi )Kajoinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spero wrote:Moj M. w piątek powtarza badanie po operacji więc zobaczymy czy przyniosła jakąkolwiek poprawę.
Spero trzeba być dobrzej myśli grunt to pozytywne myślenie i wiara ze będzie dobrze17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
U mojego męża również stwierdzono "liczne żylaki powrózna nasiennego". W środę mamy wizytę u androloga jestem ciekawa co powie, czy skieruje mężą na zabieg. Konsultowaliśmy wynik USG już u jednego androloga - nie był za zabiegiem. Jak widać sa lekarza ZA i PRZECIW zabiegowi. Ciekawe co postanowi nasz lekarz prowadzący....U mojego męża wyniki są słabiutkie, plemników jest mało 5 mln na ml / do tego morfologia tragiczna. Oby ten zabieg nam pomógł bo już tracę jakąkolwiek nadziejęWarto mieć marzenia...doczekać ich spełnienia
-
nick nieaktualnyslash wrote:Spero trzymam kciuki za dobre wyniki. Przypomnij proszę kiedy było poprzednie badanie?
pierwsze badanie było w czerwcu. Operacja na początku sierpnia. Do tego od razu leczenie suplementami. Teraz kolejne badanie.
Niestety wyniki są gorsze niż były. było 1.96mlm/ml i 5,9 mln/ w całej obj. a jest 1,07mln/ml i 4,09mln/obj więc u nas poprawy nie ma żadnej. nie ma też żadnych złudzeń. Czekamy na wizytę i zobaczymy co dalej...
Dodam, że bakterii nie ma żadnych i hormony wszystkie są w idealnej normie. -
Spero wrote:pierwsze badanie było w czerwcu. Operacja na początku sierpnia. Do tego od razu leczenie suplementami. Teraz kolejne badanie.
Niestety wyniki są gorsze niż były. było 1.96mlm/ml i 5,9 mln/ w całej obj. a jest 1,07mln/ml i 4,09mln/obj więc u nas poprawy nie ma żadnej. nie ma też żadnych złudzeń. Czekamy na wizytę i zobaczymy co dalej...
Dodam, że bakterii nie ma żadnych i hormony wszystkie są w idealnej normie.
Spero a problem jest jedynie w objętości jak wygląda reszta wyników???taśta, honey028 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
dominatorka wrote:Bardzo chciał bym się zapytać. Z tego co wyczytałem o żylakach http://cwiczenia-sportowe.blogspot.com/2013/10/zylaki-czym-sa-jak-z-nimi-walczyc.html są trzy skuteczne metody leczenia. Laser, skleroterapia i krioterapia. Czy ktoś z was zdecydował się na któryś z tych wariantów. Jeśli tak to jakie były koszta, w jakim mieście, no i jak efekty?
Czy to pytanie zadał facet??? Co oni robią na naszym portalu
Mój m. miał zabieg laparoskopowo w październiku. Badania powtórzyliśmy w kwietniu i były powalające. Podobno w 5% przypadków wyniki mogą ulec pogorszeniu, ale jak jest bardzo źle (tak jak było u nas) to pogorszenie nie wniosłoby w sumie nic nowego.
AniaKicia, a którego stopnia twój mąż ma żylaki? Jak są I lub II, to lekarze często wstrzymują się z operacją. -
witam,
ponawiam temat , bowiem mąż wczoraj miał laparoskopie i od dzisiaj bierze antybiotyk aż do owulacji... powiedzcie czy możemy normalnie się starać ? Mam pierwszy cykl stymulowany i nie chcę go stracić... kto już miał z tym doświadczenie? Proszę o pomoc..Staraczka11 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:witam,
ponawiam temat , bowiem mąż wczoraj miał laparoskopie i od dzisiaj bierze antybiotyk aż do owulacji... powiedzcie czy możemy normalnie się starać ? Mam pierwszy cykl stymulowany i nie chcę go stracić... kto już miał z tym doświadczenie? Proszę o pomoc..
My się od razu staraliśmy bo nic męża nie bolał i lekarz pozwolił ale z marnym skutkiem. Od operacji minęło już ponad 3 miesiące i jest duża poprawa wyników więc może tym cyklu się uda. -
przedszkolanka:) wrote:a brał też antybiotyk? mój ma Levoxa i nie wiem czy on nie szkodzi na starania?
Mój mąż też brał antybiotyk i brał go przez tydzień ale nie pamiętam jaki. Nam lekarz pozwolił się starać od razu ale najlepiej jak zapytacie się lekarza. Pozdrawiam