zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:witajcie znowu.
Kochane minął tydzień od zabiegu a mój ma strasznie spuchnięte jądra (wygląda jak jedna wielka bańka)... czy ktoś tak miał??
Mój mąż też tak miał. Przestraszyliśmy się i poszliśmy do lekarza aby upewnić się czy to nie wodniak ale na szczęście okazało się że nie. -
Mój mąż ma podejrzenie żylaków !!!! jutro usg a wyniki tragiczne !
płynnienie- jak zawieźliśmy do labo bylo już upłynnione, trwalo to 20 min
Objętość 5
Ph 7.7
Barwa prawidłowa
Lepkość prawidłowa
Aglutynacja brak
Koncentracja plemników (mln/ml) 6
Całkowita liczba 30 mln
Ruch postępowy 32,5% (9,8ej)
Ruch całkowity 50%
Brak ruchy 50 %
Żywotność 86%
Prawidłowa budowa 0%
KONCENTRACJA KOMÓREK OKRĄGŁYCH <5
Koncentracja leukocytów 0,05 -
Mój mąz jest prawie 2 miesiace po laparo na żylaki nie ma czego się bać, na brzuchu ma blizny jakbym go paznokciem zahaczyła
Jądra mu nie puchły, nie brał antybiotyku, ale lekarz kazał 2 tyg nie chodzić, najlepiej leżeć i podkładać coś pod jądra. Miesiąc nie miał dźwigać . Za miesiąc idziemy na badanie nasienia i zobaczymy jak to teraz wyglądaGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Takasobieja my podobnie do was, jesteśmy po operacji 2 miesiące. Potwierdzam że nie ma się czego bać. Mężowi lekarz dał 2 tygodnie zwolnienia. Przez miesiąc miał zakaz dzwigania. Z przytulankami czekaliśmy z 2 tygodnie. Teraz czekamy na poprawę lekarz powiedział ze poprawa po 3 miesiącach tyle trwa produkcja nowych plemników (dokładnie 72-74 dni)Wrzesień 2012- początek starań
Listopad 2013 - fatalne wyniki M.
Kwiecień 2014 - operacja ŻPN
Udało się !!! Sierpniowy CUD 2015!
-
Tak tak, wiemy u nas spermatogeneza była mega zaburzona. Przegrzane jądra, mała ilość, z ruchem się po lekach poprawiło.Niestety ilość wcale się nie poprawiła. Trafiliśmy do dobrego androloga, który od razu wysłał nas do urologa a ten od razu na zabiegGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
my niestety robiliśmy zabieg na NFZ i musieliśmy czekać aż 3 miesiące a pierwsze wyniki były tragiczne mniej niż 0,5 ml na 1 ml mąż grzecznie łyka witaminki i stosuje się do zaleceń lekarza. Zobaczymy czy to coś da, w lipcu powtarzamy wynikiWrzesień 2012- początek starań
-
Podłączę się do tematu
Mój mąż za 6 dni będzie miał operację usunięcia żylaków, ale o dziwo I stopnia. Wyniki nasienia poza morfologią były lekko powyżej normy. Jedynie ta prawidłowa budowa - 2% Na usg jąder wyszły żylaki I stopnia i decyzja o zbiegu, bo już po wynikach widać, że mimo brania salfazinu i witamin morfologia wyszła mocno kiepska. Mimo wielu wątpliwości wydaje mi się, że nie ma co zwlekać z operacją, bo żylaki będą się powiększać. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie będziemy narzekać, że przez wielki brzuch ciężko założyć buty -
Wyników jeszcze nie powtarzaliśmy, chcemy je zrobić pod koniec lipca, mój M był ostatnio przeziębiony więc troszkę odczekamy. A jak u Was?
Co do objawów ze strony ŻPN to M ich nie miał, do urologa poszlismy z tragicznymi wynikami, on od razu na wizycie stwierdził że są i to wielkie... są 3 stopnie żylaków i ten najwyższy jest widoczny gołym okiem przy innych zawsze jest konieczne USG. marsylianka jeżeli podejrzewasz że coś się dzieje to lepiej to sprawdzić i im szybciej tym lepiejmarsylianka lubi tę wiadomość
Wrzesień 2012- początek starań
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy po zabiegu usunięcia żylaków powrózka nasiennego Wasi mężowie/partnerzy mieli zakaz spożywania alkoholu? Mój mąż nie pije już bardzo długo, w piątek jedziemy na embolizację żylaków, a za tydzień w sobotę mamy parapetówę (naszą) i miał wyjątkowo napić się odrobinę żeby uniknąć niepotrzebnego tłumaczenia. Bardzo proszę o odpowiedź
-
Pytając lekarza o alkohol mąż usłyszał, że wszystko w granicach rozsądku. Inna sprawa, że nie brał żadnego antybiotyku, po laparoskopii czuł się bardzo dobrze, a tydzień po zabiegu zamiast siedzieć na L4 poszedł już do pracy. Jedyne co go boli to zakaz jazdy na rowerze, ale odbija sobie grając w nogę