zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej,widze ze byla kwestia salfazinu poruszana, a wiec tak ostatnio odkrylam ze salfazin i prenatal pro baby ma praktycznie identyczny skład tylko ze do salfazinu trzeba dodac selen,l karnityne, kwas foliowy i skad będzie identyczny a o polowe tanszy od prenatalu, moj w czasie najwiekszego progresu bral tez prenatal teraz ma salfazin i resztę dodatkow aby sklad byl identyczny
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka u nas przy embolizacji pisało 'całkowite zamknięcie żyły jądrowej'.
Nie wiem jak to jest po chirurgicznym, ale mój przy samobadaniu odczuwał różnicę i nie czuł zgrubienia, ale to są różna zabiegi, więc ja bym zaczekała, bo jest jeszcze wcześnie.
Póki co niech stosuje się do zaleceń i nie martwcie się niepotrzebnie
Macie się umówić na wizytę kontrolną? -
Pochwalę się Wam:)Mój w styczniu wpadł na pomysł ( moim zdaniem głupi)że aby wstrzymać sie od operacji żylaków będzie sobie schładzał klejnoty tymi kompresami żelowymi co chłodzą opuchnięcie:)i przez 4 miesiące codziennie po pracy trzymał w gatkach ten kompres:) OTO WYNIKI z przed i po:
Czas upłynnienia: po 30 min/ po 15 min Norma:<60 min
Czas abstynencji: 5 dni/5 dni
Objętość: 3,60/3,20 Norma>1,5
pH: 7,70/7,80 Norma: 7,2-7,8
lepkość - prawidłowa
aglutynacja - brak/brak
barwa - prawidłowa
koncentracja plemników- 4,39;/10,18 Norma >15 mln/ml
liczba plemników w ejakulacie -15,79/32,57;Norma >39 mln
koncentracja komórek okrągłych-0,4/0,3; Norma <1 mln/ml
Ruch szybki postępowy (typa)-2,48/5,22 ;Norma > 25 %( norma wg WHO 4 )
Ruch postępowy (PR)-Typ a+b14,5/18,66 ->32%
Plemnik ruchomy -33,88/38,81 ; Norma >40%
Plemniki hyperaktywne -0,00
Żywotność - 55,00/60,00 ; Norma >58%
Plemniki o prawidłowej budowie -1,00/00,00 Norma >4 %
Niestety padła nam do 0 z 1% morfologia. Co prawda na zabieg już jest umówiony ale łudzimy sie że może coś do tego czasu się zmieni. I tu dziewczyny pytanie jak mozna podnieść tą morfologię:)moj bierze salfazin i uprawia sport co jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:26
Ania_84 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny
-
mój od 3 m-cy bierze zestaw:
wit.c,
wit.e
L-karnityna (2x1000)
cynk
5 orzechów brazylijskich -w zastępstwie za selen, cieszy się bo to 1 tabletka mniej
W efekcie poprawiła się zdecydowanie ruchliwość (z 25 na 75%), ale morfologia wciąż się waha od 2 do 3% i nie chce ruszyć do przodu. Ostatnio gin powiedział, że nie ma się co łudzić i lepiej nie będzie. Jedynie ruch i kontynuacja suplementów, a morfologia będzie się zmieniać w zależności od trybu życia, aktywności fizycznej, infekcji, stresów itp. Staramy się nie przedobrzyć w druga stronę i podchodzić do sprawy z cierpliwością - m. ma sporą liczbę w ejakulacie, więc może jakiś szczęśliwy w końcu dotrze do celu...
-
Dawno mnie tu nie było. Mąż jest po konsultacji z drugim andrologiem, który jest przeciwny operacji. Troszke zgłupieliśmy. Zastawki męża działają prawidłowo, liczba plemników jest na tyle wysoka, że andolog uważa, że lepiej 3 miesiące poczekać dając leki, zrobić powtórne badania i dopiero wtedy decydować się ewentualnie na operację.
Tak więc leki są, dieta troszke sie zmieniła i cóż. Czekamy. Ale czekanie jest naprawde ciężkie, szczczególnie widze to po mężu. Kompletnie sobie nie radzi.Novum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda