zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Annielica widocznie wyniki nie były tragiczne skoro się udało.
Ciekawa mój mąż zaczął stosować Profertil pół roku po zabiegu i zaszłam w ciążę Dodam, że po pół roku poprawa była taka, że wyniki były w dolnych granicach normy (zresztą we wcześniejszych postach znajdziesz porównanie wyników). Zaraz po zabiegu jadł Androvit, cynk, folik i chyba tyle.
Cocosowa my czekaliśmy około miesiąca.
Także dziewczyny jeżeli nie ma innych powodów złych wyników nasienia, to warto poddać się zabiegowi Nam się udało, bo zdecydowaliśmy się na zabieg i walczyliśmy do końca także głowa do góry Uda się i WamAnia_84, magdaP82, MadBoy, ila1987, Betti-85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, walczcie i wysyłajcie mężów na zabieg! Mój mąż miał tylko 1 stopień, a mimo to się zdecydowaliśmy. Morfologia pół roku oo laparoskopii żylaków wzrosła z 2% na 3%, ale zawsze do przodu. Najważniejsze, że zaraz po tym kontrolnym badaniu osiągnęliśmy cel i dziś jestem w trakcie 14 tygodnia ciąży Cieszę się, że się zdecydowaliśmy
Anja kochana, gratuluję!Betti-85, Anja89 lubią tę wiadomość
-
Ciekawa mój jak brał Profertil to nic więcej już nie łykał. Wiem, że przez kilka dni (ale nie pamiętam czy to właśnie w tym cyklu, w którym się udało czy we wcześniejszym) przez kilka dni jadł po 4 orzechy brazylijskie, ale szybko mu się przejadły.
Ila i dopiero się chwalisz? Czy ja mam zaćmienie i nie pamiętam?
Gratuluje ogromnie kochana! Nasze grono się powiększa, więc wygląda na to, że warto poddać się zabiegowi
Jak się czujesz?
Betti a co u Ciebie? Jak Ty się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 09:26
-
OT taka ciekawostka;)
"Uważa się, że najwyższe stężenie LH pojawia się 24-36 godzin przed owulacją.
Czas kapacytacji plemników (nabycia zdolności do zapłodnienia) wynosi od 3 do 7 godzin. Średni czas przeżycia plemników w drogach rodnych kobiety wynosi 3-5 dni, a komórki jajowej ok 1-2 dni.
Biorąc pod uwagę zmniejszoną jakość plemników wydaje się, że stosunek należy odbyć rano w dzień owulacji lub w ciągu tego dnia. Zapłodnienie zależy od wielu wspomnianych czynników, dlatego też nie można wskazać dokładnych godzin stosunku. Należy pamiętać o tym, że w czwartym ejakulacie w ciągu tej samej doby może nie być plemników."
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:37
-
Ciekawa mąż brał dwa razy dziennie z tego co pamiętam, bo tak mu lepiej było
Ila tak myślałam, że z tego powodu się nie chwaliłaś. Ja też się boję jeszcze, ale wierzę, że będzie dobrze
Cieszę się, że zdrowo rośniecie
Wykresu na Belly też nie masz?
Ja się czuję ok, trochę ostatnio mi energii brakuje i dokucza mi żołądek. Ale zniosę wszystko
Bella dla mnie wystarczającym dowodem na to, że zabieg pomaga jest poprawa wyników mojego męża, które przed zabiegiem się tylko pogarszały, oraz ciąże kobiet, których mężczyźni przeszli zabieg i żylaki były jedynym powodem wpływającym na niepłodność. Zresztą statystyki też mówią swoje.
Oczywiście nie jest to sposób dla każdej pary na zwalczenie problemu, bo składają się na to często inne czynniki i zawsze powtarzam, że każdy przypadek powinien być traktowany indywidualnie. Po to idzie się do lekarza i robi badania.
MadBoy, ila1987 lubią tę wiadomość