X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Cesarka z wyboru - poszukiwanie wskazań do cesarki
Odpowiedz

Cesarka z wyboru - poszukiwanie wskazań do cesarki

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po jednym CC i kolejny poród czeka mnie w maju. Sn nie zamierzam nawet próbować, a już zwłaszcza w trójmiejskich szpitalach - dziękuję postoje. Liczę na otwarcie prywatnej porodówki, jeżeli to się nie stanie będę sie modlić, że trafię na lekarza, który zrobi mi cięcie że względu na to, że pierwsze było cięcie... Cierpię na migrenowe bóle głowy z aura (objawy jak przy udarze) i przeraża mnie fakt, że mogłabym dostać migreny w trakcie porodu sn. Boję się też o dziecko, ponieważ w moim otoczeniu było wiele przypadków uszkodzeń dzieci z powodu źle prowadzonego porodu :( przed pierwszym CC cała ciążę zastanawiałam się co będzie lepsze dla dziecka i dla mnie, nie zamierzam teraz zmieniac zdania i mam nadzieję, że obejdzie się bez kombinacji...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ