Gdzie rodzić - Śląsk
-
WIADOMOŚĆ
-
misia_k1 jest tak że ciuszki jak ubrudzisz to idziesz na oddział noworodkowy i dają Ci następne nowe bez problemu tyle razy ile potrzebujesz bo smółka to jednak dużżża kupka ja miałam właśnie taką akcję dzidziusie kąpią ale pod warunkiem że zostawiasz u nich maluszka na noc, moja Tosiula była tylko u nich pierwszą noc więc siłą rzeczy nie była przez nie kąpana(jeżeli oddajesz dziecko każdej nocy to je kąpią), bo po urodzeniu dziecko chyba tylko się wyciera ponieważ maź płodowa to najlepszy balsam dla noworodka a później już była ze mną wiec tylko chusteczki i pierwsza kąpiel w domku
jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało bo już widzę że niewiele Ci pozostało w dwupaku szczęśliwego rozwiązania -
MILA hahahah to jest właśnie u nich paranoja i nieporozumienie, ja nie miałam małej na noc po cc i nawet mi jej nie przynieśli na karmienie tylko od razu butla, jak ja byłam to podawały nan i bebilon w jednorazowych buteleczkach, przy wypisie nikt Ci nie doradza jakie mleko masz stosować i nikt o to nie pyta w tym względzie to totalna porażka.
MILA lubi tę wiadomość
-
zaglądam w wolnej chwili bo moja Tosia to bardzo absorbująca jest. Karmię sztucznym melczkiem od początku bo Tosia należała do wcześniaczków o niskiej masie urodzeniowej 2420g 36t więc miała problem uchwycić cyca i tak nam pokarm zanikł. zaczyniliśmy od Hipp 1 combiotic ze względu na bardzo dobry skład ale mała miała po nim zatwardzenia i okazało się że ma nietolerancję laktozy więc teraz podaję jej Hipp 1 HA i Hipp comfort combiotic. Ogólnie nam bardzo przypadły produkty Hippa są ekologiczne i maluszkom smakują. Stosuję też herbatki hippa i kosmetyki ze względu na naturalne składniki bez konerwantów, parabenów, pegów itp. śmieci, fakt że troszkę kosztują ale jakbyś chciała mleczka kupować z Hippa do daj znać, podam Ci info gdzie najtaniej je można kupić bo rozrzut cenowy jest bardzo duży a w aptece broń boże nie kupuj bo ceny to mają z kosmosu.
Teraz z perspektywy czasu (nasze pierwsze dzieciątko więc brak doświadczenia w temacie) radzę Ci zakupić sobie jakieś mleczko do szpitala i możesz sama przygotowywać je dla maluszka, czajnik mają, no ale to w przypadku porodu naturalnego bo po cc to nie będziesz miała siły pierwszą noc opiekować się dzidzią i warto wtedy przemyśleć zakup mleczka w buteleczkach jednorazowych takich jakich chcesz to położne Ci je podgrzeją i podasz maluszkowi, jedynie wtedy masz ciągłość karmienia jednym rodzajem mleka bo dzieci różnie reagują na zmiany a u nas była ona gwałtowna z dnia na dzień.
dużo napisałam jakbyś mnie nie zrozumiała to pisz bo trochę to zagmatwałamMILA lubi tę wiadomość
-
agi wszystko rozumiem dzięki
Ucieszył mnie twój post ze wybrałaś mleko Hipp bo ja mam w planie je podawać
czytałam na forach że ma b. dobre opinie więc fajnie.
Ja już miałam CC,to moje drugie dziecko i faktycznie ja młodą dostałam dopiero na drugi dzień do cycka.
Co do dostępności mleka to wiem ze jest w LIDLu a mam go pod nosem
ale w sumie mnie teraz zaintrygowałas tą ceną ?? tzn ile kosztuje puszka?? i gdzie jest najtaniej? -
MILA w Lidlu to bywa różnie z dostępnością u mnie w okolicy całkowicie wyszło i nadal nie widzę go już od ponad miesiąca a cenę ma bardzo dobrą coś koło 36zł, taniej chyba nie widziałam, jakieś 2 miesiące temu w Rossmanie była fajna cena ale już teraz kosztuje 40,99zł. Ja siedzę teraz bardziej w temacie Hippa comfort combiotic na kolki i zaparcia oraz hipp 1 HA na nietolerancję laktozy. Dobrym mlekiem jest też enfamil 1, ma dobry skład i smak też. Ale powiem Ci że smakowo jednak najlepszy jest dla mnie NAN miałyśmy ten dla wcześniaków i dzieci o niskiej masie urodzinowej PRENAN. często kupowałam mleko na tablicy bo wiele osób sprzedaje po bardzo atrakcyjnej cenie>
-
Hej dziewczyny. Właśnie przeprowadziłam się na Śląsk. I szukam lekarza, który doprowadzi moją ciąże do końca i najlepiej takiego, który pracuję w szpitalu w którym będę rodzić. W moim pakiecie zdrowotnym znalazłam doktora Marcina Muszera u którego mogę mieć darmowe wizyty + USG z tego co wiem pracuję w szpitalu Bonifratrów. Mam do Was pytanko.. bo nie umiem znaleźć nigdzie informacji czy poród w tym szpitalu (jeśli ma się skierowanie od lekarza) jest za dramo razem z znieczuleniem? Czy pacjentka ponosi jakieś koszty? Jakoś nie umiem odnaleźć się na ich stronie.
-
Ja byłam nastawiona na Bonifratrów, ale po przeczytaniu historii dalekich znajomych rezygnuję...
Podrzucam link: http://wiadomosci.onet.pl/slask/sprawa-lilki-z-bonifratrow-szpital-przerywa-milczenie/fk0j6
I kanał na YT jej rodziców: https://www.youtube.com/channel/UCpuKl9Cry3PiM93NCCY83BwWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:03
-
Ja jestem zdecydowana rodzić u Bonifratów. Może ktoś tam w ostatnim czasie rodził?
Jestem pacjentką dr Graniczki w Rybniku. Myślę, że alternatywnym szpitalem na "szybki" poród (chociaż w ogóle na niego nie liczę) to Rydułtowy.
Chcę pogadać o porodzie z dr, żeby się upewnić że wybór jest dobry. Myślę, że w każdym szpitalu była jakaś przykra historia, bo tam pracują ludzie i takie rzeczy się zdarzają. Tego nie da się przewidzieć. Jednak pod wieloma względami jak i bardzo dużą ilością pozytywnych opinii jest to idealne miejsce na poród!Natalka 03.2015
-
Tygrysek wrote:Ja jestem zdecydowana rodzić u Bonifratów. Może ktoś tam w ostatnim czasie rodził?
Jestem pacjentką dr Graniczki w Rybniku. Myślę, że alternatywnym szpitalem na "szybki" poród (chociaż w ogóle na niego nie liczę) to Rydułtowy.
Chcę pogadać o porodzie z dr, żeby się upewnić że wybór jest dobry. Myślę, że w każdym szpitalu była jakaś przykra historia, bo tam pracują ludzie i takie rzeczy się zdarzają. Tego nie da się przewidzieć. Jednak pod wieloma względami jak i bardzo dużą ilością pozytywnych opinii jest to idealne miejsce na poród!
Ja rodzilam tam synka 30 maja przez cc. Wszystko zalezy od tego na logo trafisz (zreszta jak wszedzie). Jedne polozne do rany przyloz. Interesuja sie pacjentaki, lataja na kazde zawolanie. Inne maja wszystko w dupie-radz sobie sama. Mam jednak porownanie ze szpitalem kolejowym na ligocie i u boniftarow jest o niebo lepiej.