X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród poród - razem z m czy sama?
Odpowiedz

poród - razem z m czy sama?

Oceń ten wątek:
  • alexania Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pragnę rodzić z mężem, to nasze pierwsze dziecko więc chciałabym dzielić tą chwilę właśnie z nim.

pasia27 lubi tę wiadomość

• kupiszka Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j też tego pragnę

pasia27 lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam z partnerem i radze rodzić z nim, jest bardzo pomocny. Kto by mi podawał wodę? Kto by mnie trzymał za rękę i przeżywał to, co ja? Z kim mogłabym szczerze rozmawiać w trakcie kilku godzin porodu? Kto by przyniósł mi jedzenie i wszystko, czego potrzebuję pod nos? Kto by zobaczył poród i docenił mnie jako mamę rodzącą? Kto polewałby mi plecy pod prysznicem? Kto by mi tak fajnie pomagał przeć?
    Patrzył mi między nogi, gdy dziecko wychodziło i wcale się nie brzydził. Nic to nie zmieniło miedzy nami :)

Natomiast nigdy nie rodziłabym z mamą czy teściową - one tak emocjonalnie przeżywały mój poród, że na miejscu by dostały zawału serca i ryczały cały czas - nie wiem, czemu :D

Cigaretta, pasia27, mloda1995, Redhotka, polkosia, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nandelle Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam z mężem przy boku. Na pewno czułam się lepiej psychicznie mając go przy boku, ale przychodziły takie chwile, że miałam ochotę wyrzucić go za drzwi :) Bardziej panikował niż ja :) Co nie zmienia faktu, że chciałabym żeby był i przy porodzie drugiego dziecka.

km5stv733q4a0noe.png
  • Amore2016 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też rodziłam z mężem i nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej. Bardzo mnie wspierał, a jak pozwolili wstać z łóżka to mnie podtrzymywał i służył za wieszak ;) Aczkolwiek po porodzie stwierdził, że miał wyrzuty, iż bardziej nie był w stanie mi pomóc.

Redhotka lubi tę wiadomość

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po pierwsze uwazam ze facet powinien to zobaczyc na wlasne oczy i doznac lekkiego szoku to potem bardziej doceni ten kobiecy trud ;] po drugie to tez jego dziecko i (jesli tylko chce) powinien byc przy nim od samiuskiego poczatku :)

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • laurra Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko rodziłam sama. Stwierdziłam, że mąż będzie mnie rozpraszał i nie skupię się na rodzeniu. A wiedziałam, że będzie się stresował i denerwował tym, że mnie boli. Ostatnie czego potrzebowałam wtedy to użalanie się nade mną i paniki. Na szczęście poród był szybki przy udziale przemiłej położnej.

Kamila89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek ma nogę w gipsie ale plan jest taki, że będzie przy porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała cc, ale jest opcja, żeby mąż był przy tym - jednak ja nie chcę, on to za bardzo przeżywa i nie chcę mieć jeszcze jego na głowie :)

Kamila89 lubi tę wiadomość

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę dzielić tę chwilę z moim mężem, zresztą on po długich rozmyślaniach też stwierdził, że samej mnie z tym nie zostawi :)

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam z mężem i wcale nie żałuje, bardzo mi pomagał i nie wyobrażam sobie jakby to było bez niego. ;)

• Kamila89 Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według mnie zależy od charakteru faceta. Jeśli w związku jest on osobą, która o wszystko musi Cie pytać, raczej przy porodzie będzie przezkadzał, zamiast pomagać. I jeszcze trzeba się martwić jak zareaguje. A nóż widelec zrobi się biały jak kreda i osunie się na ziemię. Uważam, ze przy porodzi powinna być osoba stale asystująca, ale czy musi być to nasz facet? Moze lepiej jakaś ogarnieta przyjaciółka, lub po prostu dobra położna. :)

Kamila89
  • chcedrugiedziecko Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym porodzie maz byl i .... zlamalam mu niechcący nadgarstek :p wiec przy drugim doszlismy do wniosku ze dam rade sama i dobrze bo drugi porod byl gorszy i chyba bym go pogryzla :p najważniejsze to sluchac poloznej

f2wl15nmw9q6c2zd.png
    3i498u69sr6ymp6n.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo chce być przy porodzie. Ja początkowo byłam sceptycznie nastawiona ale ostatecznie zdecydowaliśmy, że będziemy rodzić razem. Moja teściowa spytała mnie ostatnio czemu tak i czy wiemy, że nie wszystko będzie piękne. Chyba boi się żeby to przeżycie nie wywołało traumy u jej pierworodnego :P

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Wiollonczella Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie porodu bez męża, który będzie trzymał mnie za rękę i dodawał otuchy. Dodatkowo po takim porodzie więzi się jeszcze pogłębiają, a wspólne przeżycia zbliżają.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady, to wcale nie jest taki koszmarny widok? ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę, żeby mój był przy mnie na początku, ale jak się zacznie robić gorąco to zamierzam go wygonić za drzwi ;) Taki jest plan, a co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam z mężem i teraz wiem że była to świetna decyzja. Nie wyobrażam sobie co by sie działo gdyby go nie było. Bóle miałam bardzo mocne, a sama jego obecność już sprawiała, że czułam się lepiej. No a poza tym teraz wciąż powtarza, że jest ze mnie dumny i mnie podziwia- bo widział na własne oczy trudy porodu.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam lekkie obawy o pierworodną... Będzie miała dopiero 14 miesięcy jak pojadę rodzić. Na razie ma okres lęku separacyjnego i ciężko z kimkolwiek mi ją zostawić... Może się to poprawi, ale w tej chwili wolałabym chyba rodzić sama na korzyść spokoju pierwszej córki, by mogła zostać z tatą i się nie stresować. Z drugiej strony pomoc męża przy pierwszym porodzie była nieoceniona i nie wyobrażam sobie rodzić bez niego :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Ja chcę, żeby mój był przy mnie na początku, ale jak się zacznie robić gorąco to zamierzam go wygonić za drzwi ;) Taki jest plan, a co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)
    Miałam identyczny plan ale nic z niego nie wyszło no jak było już gorąco to o planie nie myślałam. Został do końca i w sumie ciesze się ze tak wyszło ;)

polkosia lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ