zwiastuny porodu
-
WIADOMOŚĆ
-
pakima wrote:Urodzisz to dziecko nie martw się tylko jeszcze korzystaj z ostatnich drzemek w dzień i nocy przespanej, bo w kto wie jeszcze dzisiaj maleństwo może ujrzysz:)
Żebym ja mogła pakima normalnie spać Nie martwię się. To, że urodzę jest pewne i nastąpi to z pewnością w najbliższych dniach:).Maracuja -
Maracuja ja chyba dołączam do Ciebie od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres... i jest mi niedobrze mdli mnie..dzidzia wyjątkowo aktywna rozpycha się bardzo.. a dziś od rana mnie boli brzuch ... nieprzerwanie
za tydzień wizyta u ginekologa zobaczymy czy coś się tam dzieje -
Oj to nie zazdroszczę, zwłaszcza mdłości:(. U Ciebie Maluszek lepiej żeby jeszcze troszkę posiedział. Też tak miałam, że się rozpychał, a teraz ruchy są zdecydowanie rzadsze, co z początku mnie niepokoiło, ale lekarz wytłumaczył mi, że Maluch nie ma już miejsca stąd tylko przesuwanie stópką czy rączką i nieustanne pagórki na brzuchu. Zobaczysz jak brzuch Ci się obniży i główka zacznie się wstawiać do kanału. Jak dla mnie jedno z najnieprzyjemniejszych odczuć. Teraz, jak chodzę to czuję jakbym miała melona między nogami i powoli do perfekcji opanowuje chód kaczki:)
olis88 lubi tę wiadomość
Maracuja -
Nie mam pojęcia na jakim podłożu występują u Ciebie te bóle. Spróbuj trochę odpocząć, z tego co wiem najlepiej na lewym boku i zobacz czy czujesz ulgę. Na tym etapie możesz chyba brać magnez - trochę pomaga przy skurczach. Gdyby bóle się nasilały i były dokuczliwe, zapytałabym lekarza.Maracuja
-
no właśnie siedzę, leżę na przemian i ciągle mnie boli i to mam wrażenie że coraz intensywniej .. lekarz uprzedził że mogę urodzić wcześniej około 1 kwietnia.. zobaczymy jak to się rozwinie.. jak popoł będzie bolało to chyba pojadę na IP zobaczyć co się dzieje.. bo wizyta dopiero za tydzień
-
No zmartwiłam się .. bo miałam kilka skurczy w odstepach 10 min ... ale poszłam się wykąpać i widzę że jest lepiej ale coś jest na rzeczy zobaczymy jak będzie w ciągu dnia... może się wyciszy ) Mały mnie tu znowu straszy łobuziak ... aż tak mu śpieszno od 34 t.c