zwiastuny porodu
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie o śluz przed porodem... Bo od ran za każdym podtarciem na papierze jest spora ilośc krwistego śluzu. To nie czop, bo tego lekarz wyjął wczoraj na badaniu.. Boli mnie krzyż, ale skurczy brak. Rozwarcie wczoraj miałam na 3cm. Nie wiem czy czekać na te skurcze czy jechać na kontrolę na porodówkę? Boję się jechać za późno bo mam GBS dodatni
-
Młoda, przejechać się możesz, ale GBS się nie przejmuj. Koleżanka urodziła tak szybko, że nawet nie zdążyli jej podać antybiotyku i nic na małego nie przeszło
A jak czopa Ci wyjął, to możesz krwawić, lada dzień się zacznie Miałam tak samo. Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 15:22
mloda1995, Izka_K lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Trzymam kciuki aby akcja porodowa szybko się zaczęła
polkosia lubi tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Tynia wrote:A ja mam takie pytanie odnosnie szyjki macicy. Gin mowo ze skrocila mi sie do 2cm. To malo? Duzo? Do porodu ile cm ma szyjka?
no i do porodu szyjka musi sie skrocic do zera i rozwarcie 10 tzn to jest etap juz kiedy dziecko wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:33
Tynia lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyNo ja 1,5 tygodnia temu miałam szyjki 0,5. We wtorek kolejna wizyta i aż jestem zaciekawiona jak to będzie. Trochę liczyłam, że jak szyjka tylko 0,5 to urodzę sporo przed czasem, bo mnie skurcze takie jak na okres dopadły i ból w krzyżu... ale po wizycie mi przeszło. Teraz wróciło od wtorku, ale też tak bez większego szału.
Czop jeszcze nie wyszedł albo go przeoczyłam. Poza tym objawów żadnych brak. Tylko mała się wyjątkowo nisko rusza... od ponad tygodnia wyraźnie czuję jej ruchy tuż nad samymi włoskami.Hania87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi dwa dni i dzień przed wieczorem było niedobrze. W nocy przed porodem czułam się jakoś inaczej. Takie napięcie czułam i czułam, że to może wydarzyć się za chwile.
-
Dziewczyny, mam pytanie:
Czy ktoras miala tak, ze przed porodem ilosc wydzieliny z pochwy byla naprawde bardzo duza?
Przedwczoraj zauwazylam lekkie plamienie, wczoraj ogladal mnie moj lekarz, i powiedzial ze jest ok, szyjka zaczyna prqcowac i stac brqzowy kolor wydzieliny...
Ale dzisiaj musialam zamienic wkladke higieniczna na podpaske, bo tej wydzieliny jest tak duzo i ma jakby serowata konsystencje... Sorry za szczegolowy opis, ale z pewnoscia nie jest to czop sluzowy jako taki...
Miala tak ktoras?
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -