Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:Gosiu a dlczego chcesz pytać endokrynologa o progesteron a nie ginekologa?
zwykle na takie badania wysyła ginekolog a endokrynolog jak juz to prolaktyne.
A jeszcze co do progesteronu to warto oto zadbać ponieważ czesto są poronienia przez to,ze jest za niski a lekarze niektórzy niestety to lekceważą.
Ja teraz sie upominałam o luteine powiedziałam,ze mam niską i ostatnie poronienie własnie było przez to,ze nikt mi wtedy jej nie przepisał.
A co Polskich realiów to ja juz wole sie nie wypowiadać bo tlko sie denerwuje wrwrwr
-
qwa a ja mam jak w ksiazce regularnie.... przychodzi 15, 16 dc i usiasc nie moge.... tak mnie boli... i od dnia ovu piersi mi przybywaja o rozmiar i dotknac sie nie moge, a nosze 75f.... i bez ovu... gin stwierdzil przerost gruczolow... czy mam guzy mozna stwierdzic tylko przez usg...9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
PauLLa wrote:Wiecie tez slyszalam zawsze ze im mlodsza mama tym wieksze szanse na donoszenie zdrowego dziecka ale jak widac moje 21lat to juz za duzo...
Kochana jak widać to nie prawda. Ja mam 20 lat i też mnie to spotkało...Malinka32 lubi tę wiadomość
-
Paula spokojnej nocy
malinka nie da się tego jakoś ominąć i zrobić na fundusz?
jednym z powodów dla których pracuję tam gdzie pracuję jest pakiet madyczny w lux med, na daną chwilę głównie to mnie trzyma w tym poj..anym zakładzie, w tym pakiecie mam wiele badań za darmoo, wszystkie ciążowe miałam za darmo
-
Czarnaa94 wrote:Malinka na pewno nie tak dawno Ten czas tak szybko leci, z roku na rok co raz szybciej
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
wiecie jak bylam w szpitalu, to na sali lezala ze mna babka miala 76lat, jakjej powiedzialam ze mam 2 raz zabieg, to mi powiedziala ze to tak ma byc bo moj organizm broni sie przed ciaza... i ona to wie bo jest pielegniarka...9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
nick nieaktualnyOj tam oj tam wszystkie mamy po 18 lat albo i mniej
Gosiu najlepiej o progesteron pytaj swojego ginekologa a jak chcesz sama sobie zrobić i masz troszke kasy to zrób 7 dni po owulacji. CHociaż mi jedna z lekarek -ona była fajna ale za daleko mam do niej - poleciła po 3 poronieniu abym zrobiła trzy razy to badanie czyli tak: 7 dpo,9 dpo oraz 12dpo ale do tego jeszcze miałam zalecone zrobić w tych samych dniach estradiol. Estradiol też jest bardzo wąznym hormonem bo to On odpowiada miedzy innymi za jakosc ciałka żóltego. Dlatego 3 razy ponieważ progesteron jest hormonem tzw wyrzutowym ( zresztą estradiol również) czyli zbadasz go np o godz. 8 rano a za dwie godziny moze być zupełnie inny wynik.
Mam nadzieje,ze choć troche pomogłamgosia86 lubi tę wiadomość
-
Malinka32 wrote:wiecie jak bylam w szpitalu, to na sali lezala ze mna babka miala 76lat, jakjej powiedzialam ze mam 2 raz zabieg, to mi powiedziala ze to tak ma byc bo moj organizm broni sie przed ciaza... i ona to wie bo jest pielegniarka...
Zabrzmiało dziwnie...ale to chyba nie tak...w pewnym sensie organizm się broni (zaczyna sie plamienie, krwawienie itp.) ale to nie tak, że ma to zakodowane, że ciążę odrzuca i już. Tu działa wiele czynników. A Twój organizm już "pozwolił" przyjść na swiat 3 dzieci