Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic aż zazdroszczę a zwłaszcza pani dr
akurat wczoraj pisałam o moim "super jełopie doktorku"
ach gdybym tylko we Wrocławiu miała takiego lekarza
Iza75 zeszły rok ogólnie był okropny najpierw zmarł mój tata a miesiąc później babcia mojego męża z którą byłam bardzo zżyta,jakoś się pozbierałam to i teraz dam radę
z czasem czlowiek przyzwyczaja się do bólu i wtedy boli mniejIza75 lubi tę wiadomość
-
gosia86 ona fakt jest fantastyczna i moim zdaniem powinna dostać dofinansowanie lub sfinasowanie klonowania... wzbraniałam się pojścia do niej ale jednak wiem, że ona chce dla mnie jak najlepiej i teraz to udowodniła.
Kochane mnie też dzień matki będzie bolesny, ale trzeba być silnią.. ja też miałam dni, kiedy życie stało się nudne i ponure...parę dni temu tak strasznie pokłociłam się z mężem, że bałam się, że to koniec... mówił mi, że nie widzi nadziei...strasznie się z tym czułam. Wytłumaczyłam mu, że jeszcze nigdy nie miałam tak silnej potrzeby bycia w ciąży. Zrozumiał to. Choć widzę, że nadal się obawia, ale to też mu wytłumaczyłam, że czy odczekamy miesiąc czy dwa to nie zmieni naszej obawy. Wiem jak ciężko jest znaleść sens po takiej traumie... mi moja gin powiedziała, a raczej zażarowała, że teraz to jak nic będą bliźniaki bo juz miałam wszystkie przypadłości... torbiel, operacje, ciążę pozamaciczną i teraz obumarłą ciąże wraz z poronieniem. N akoniec naszego spotkanie dodała, że wie, że za miesiąc przyjdę już z dobrą nowiną.. i mocno trzyma za nas kciuki
Ile musiałam przejść, ilu lekarzy odwiedzić, by dojść do wniosku, że lekarka, która mi zycie uratowała będze już moim ostatnim i dozywotnim lekarzem ginekologiem... warto było doświadczyć kązdego, bo co lekarz o inny pogląd i inne podejściie do sprawy ciąży.ewcia21k, gosia86 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny zaczęłam nowy cykl, tyle czekałam na tą @ uciszyłam się że przyszła ale dzisiaj zaczęły się znów wątpliwości...
Opiszę o co chodzi, sorki za zaśmiecanie:
W grudniu szczęśliwy cykl - udało się ale na krótko - 2.02 poronienie
Pierwszy cykl pp bezowulacyjny
W marcu okazało się że znów mogłam się cieszyć zieloną kropką, szkoda że tylko parę tygodni - 13.04 poronienie
Teraz kolejny cykl przestojowy który się zakończył wczoraj (tym razem owulacja była ale cykl się wydłużył)
Myślicie że mogę się starać w tym cyklu? Macica zregenerowana, obydwa poronienia były samoistne, czekam na wizytę u endokrynologa żeby zobaczyć czy TSH spadło. Boję się że na starania za szybko, ja w co drugim cyklu jestem w ciąży ale nie mogę jej utrzymać mam obawy... że się powtórzy i chyba to blokuje mnie najbardziej... nie wiem co robić chcę ale się boję! -
Ewelcia to nie łatwa decyzja wiem,ale jeśli nie zaryzykujesz potem będziesz się zastanawiać,a może w tym cyklu by nam się udało? ja wierzę,że podejmiesz dobrą decyzję,nie zależnie jaka ona będzie będę Cie wspierać
-
magic-ja też mam wspaniałą panią doktor
Siostra poszła ze mną na 1 wizytę bo ją chwaliłam i zaszła w ciążę po 7 latach starań,bratowa męża poszła 1 raz i też zaszła w ciąże,już nikogo nie zabieram ze sobą do mojej ginMagic lubi tę wiadomość
-
Ewelcia chciałabym powiedzieć, że możesz spokojnie się starać, ale... tak jak ewcia Ci mówi, to jest Twoja decyzja i podejmiesz dobrą.. u mnie tarczyca sprawiła, że nie wytworzyło się odpowiednio dużo naczyń krwionośnych i ciąża obumarła. na kiedy masz endo? Pamiętaj, że norma dla staraczek jest 1 do 2-2,5... ja dzisiaj robiłam tsh, ft3 i ft4 i we wtorek idę sprawidzić stan mojej tarczycy. A jaki euthyrox bierzesz?Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
ewcia to znaczy, że jest bardzo dobrą lekarką ciesze się, że są lekarze, którzy są zyczliwi i mają cudowne podejście to tak delikatnej materii jak sprawy związane z ciążą.
ewcia21k lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Mi kazała przyjść w ciąży
Powiedziała mi że wcześniej nie chce mnie u siebie widzieć
Bo ostatnio często u niej bywałam i to z mało radosnymi sprawami.
Szkoda tylko,że ona tylko prywatnie u nas przyjmuje i za każdą wizytę 100 na stół trzeba położyć chociaż ode mnie ostatnio nic nie chciała. -
Magic wrote:Ewelcia chciałabym powiedzieć, że możesz spokojnie się starać, ale... tak jak ewcia Ci mówi, to jest Twoja decyzja i podejmiesz dobrą.. u mnie tarczyca sprawiła, że nie wytworzyło się odpowiednio dużo naczyń krwionośnych i ciąża obumarła. na kiedy masz endo? Pamiętaj, że norma dla staraczek jest 1 do 2-2,5... ja dzisiaj robiłam tsh, ft3 i ft4 i we wtorek idę sprawidzić stan mojej tarczycy. A jaki euthyrox bierzesz?
Robiłam TSH w trakcie poronienia i wyszło mi 3,44 chyba już nie pamiętam. Endo przepisał Euthyrox 25 bo to na początek - tzn pierwszy cykl z euthyroxem. we wtorek idę na badania tsh i ft to zobaczymy co tam się zrobiło
Moja gin mówiła żeby nie czekać bo tarczyca i tak będzie szaleć w ciąży, tylko po pozytywnym teście od razu zwiększyć euthyrox, dołączyć acard i lutkę.
Jak widać u mnie to raczej tarczyca była problemem bo zachodzę tylko nie utrzymuję :/zobaczymy.
Ewcia moja gin też powiedziała że nie chce mnie już widzieć wcześniej niż w 6tyg ciąży więc jesteśmy po tej samej stronie
Miru mi to badanie szyjki nie wychodzi więc szybko odpuściłam i zostałam przy obserwacji i temperaturzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:06
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
hej no i @ sie rozkrecila
wiec tak jak zapowiadalam jadee w czerwcu na wakacje - moze tam sie uda
paula co do turcji -- ja bym jechala i tak na marginesie w Turcji wlasnie moj maz i sie oświadczylewcia21k lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny jak myślicie, iść do gina w najbliższą środę to będzie dzień przed upływem 6tyg czy tydzień później? Jeżeli nie dostane okresu oczywiście, bo powinien być między 4 a 6tyg od zabiegu. Jest też ryzyko, że może ciąża, bo w końcu pozwoliła nam już walczyć... wydaje mi się że nie dostanę okresu wcześniej niż 6,5tyg od zabiegu, wnioskuje po terminie ovu (była 4 dni temu).Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]