X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze książka lepsza od filmu, ale dobrze wiedzieć że film na podstawie książki to zapytam w bibliotece

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymałam i zrobiłam test. Jedna kreska, ani cienia drugiej.
    Ale tak sobie pomyślałam przed zrobieniem testu że jeśli nie wyjdzie pozytywny to trudno, poczekam tyle ile będzie trzeba aż dziecko będzie chciało się pojawić.

Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odszukałam ten film z internecie i zaraz jak mąż wróci z ogródka to zmuszę go do wspólnego seansu. :)

eM, ewcia21k lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena szkoda że test negatywny, ale może to i lepiej jeśli jest zagrożenie ospy i pielgrzymka, tylko czy wytrzymasz aż do sierpnia?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena szkoda ale widocznie tak miało być. Nie teraz to później :-) Głowa do góry :-*

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam :) tak sobie pomyślałam dzisiaj że jednak nie ma co czekać, bo na co? Jeśli się okaże że uda się w następnym cyklu to super :) a z pielgrzymką jakoś sobie poradzimy. Albo będę tylko jeździć albo nie pójdę w ogóle. Będzie trzeba kogoś załatwić dodatkowo.

eM, ewcia21k lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ale tak normalnie to jeszcze masz czas bo niby dopier w piatek ma byc wiec nie trac nadzieji

• Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście może książkę "Cisza pod sercem"? Opowiada ona historię paru kobiet po poronieniu. Pisały też na forum. Gdy czytałam tą książkę, jakoś w lutym czy marcu, to myślałam że fajnie by było też mieć takie wirtualne przyjaciółki z którymi można by o wszystkim pogadać.
    No i znalazłam forum i mam Was! :)

gosia86, MartaAlvi, Iza75, Thalia, PauLLa, ewcia21k, Mimi86 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    Marlena ale tak normalnie to jeszcze masz czas bo niby dopier w piatek ma byc wiec nie trac nadzieji

Teraz to tylko czekam na @. Test powinien wykryć nawet 6 dniową ciąże.
    Najwidoczniej to jeszcze nie czas. Jednak nie będzie 14 lutego..
    Ale może za to będzie w marcu na moje urodziny ;)

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dzisiaj mógł jeszcze nie wyjść pozytywny, jak @ nie przyjdzie to testuj jeszcze raz
    no ja bym nie wytrzymała do sierpnia będąc na Twoim miejscu :)
    będzie dobrze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja czuje tak samo jak Ty odnośnie forum i dziewczyn :)

Iza75, Thalia, ewcia21k lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki plan że będę korzystać z radości jaką niesie mi bliskość męża a jak będzie z tego jakiś maluszek to super :)
    A z pielgrzymką to jak ja bym nie mogła to poprosimy chyba o pomoc taką małolatę która bardzo pali się do robienia zdjęć(choć jej to zbytnio nie wychodzi). Kurcze nie lubię dziewuchy ale co zrobić?

gosia86, inessa, ewcia21k lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka oby udał sie Twój plan :-)

Ja już uciekam, kolorowych snów i do jutra :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja bym poczekala

• eM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas dużo z marca tu jest!

ewcia21k lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z was tę książkę "Cisza pod sercem" w pdfie?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM ja właśnie szukałam i niestety nie znalazłam, a też bardzo bym chciała przeczytać

Maluszek, eM lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru - przykro, ale następny cykl bedzie Twój! trzymam kciuki!

Marlena, może jeszcze w tym, a jak nie to z Miru w następnym szalejecie :D

co do rozmawiania o poronieniu - ja też nie mam oporów i jak już pisałam uważam że im więcej osób obdarzymy tym cierpnieniem, tym mniej go w nas samych zostanie...ludzie nie wiedzą jak reagować, trzeba im dać czas...
    tak jest w każdej ciężkiej sytuacji i poronienie wg mnie nie jest tu nijak inne
    jak ktoś bliski umiera, to też nie wiadomo jak się zachowac i wiem to też po sobie...to zawsze wszystko jest skomplikowane i ciężko zachować sie odpowiednio, bo to zależy od tego co durga osoba oczekuje...potrzebna jest tylko inicjatywa..pierwsza rozmowa to informacja i przelamanie lodów, jeśli wówczas pokażemy jakie mamy podejscie i czego oczekujemy od otoczenia, to w drugiej rozmowie juz wsparcie otrzymamy...tak mi sie wydaje, czy to bedzie poronienie, smierc czy inny smutek, to nigdy nie jest proste i nie wiadomo jak się zachować bo kazdy jest inny i kazda sytuacja jest inna, a to że ktoś mówi lekceważąco, może również oznaczać ze zwyczajnie po ludzku...chcialby nas pocieszyc umniejszając sprawę...my tego nie oczekujemy, ale często tak się dzieje, bo ktoś chciał dobrze
    wiem sama jak jest ciężko pocieszyć kogoś w trudnej sytuacji a jak łatwo cos powiedzieć nie tak...to milcznie nie oznacza nic złego...poprostu nie moc...

zaś tatuaz :D niezła inspiracja, zawsze o jakimś myślałam, ale nie było okazji ani pomysłu, a teraz już mam ;))
    a jak beda pytać, to sie dowiedza Ci którym bede chciala powiedzieć ;))
    ale puki staramy sie o nowe dzidzi, to tatuaz musi niestey poczekac ;)) ale Mama Aniołka cały czas pamięta [*]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 22:56

gosia86, Iza75, ewcia21k, eM, Marlena lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena a ja mam nadzieje,że za wczesnie test zrobiłas a na tak wczesnym etapie testy najlepiej robić z porannego moczu bo najwieksze steżenie wtedy jest :)
    ja tam mam nadzieje co do Was :)

DObrej nocy Wam życze :)

Marlena lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam Dziewczyny.

No wiec obejrzelismy wczoraj film i tak plakalam leciutko, bo zaczelam sobie uswiadamiac, ze nasz Aniolek napewno trafil od razu do nieba, bo nie mial zadnych grzeszkow ani niedokonczonych spraw...chyba ze ja placzac i proszac zeby wrocila, nie pozwalam jej odejsc....

Marlenko, wiec kolejna z nas czeka na lipiec z dobra nowina ;) moj R glupoty mi gada, bo mowil ze najpierw mam popracowac nad figura, znalesc prace i czekac az ten dom bedzie gotowy...jesli wszystko bedzie z jego listy zrobione to wtedy mozemy sie starac....a ja pytam 'a co jesli zaczniemy sie starac i nic z tego nie wyjdzie? Ta porazka bedzie mnie dobijac...kazda jedna...' ehhh juz nie wiem co robic...

Wczoraj biedaczek mowil, ze boli go brzuszek i widzialam ze cierpi, chodzil do lazienki ciagle...no i jakos zasnelismy zaraz po filmie, no to jak mnie obudzil godzine temu to jeczal ciagle, wiec dalam mu tabletki. Ciesze sie, ze mam jego i nim moge sie opiekowac...poswiecic moge dla niego wszystko, ale nie zrezygnuje z dzidziusia...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ