X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru tak mi przykro...ciężko mi nawet użyć dobrych słów. Wiem, że cierpisz i jesteś rozczarowana, ja mam to samo :) nakręciłam się nie potrzebnie, teraz zostaje mi tylko czekać na @ i kolejny cykl :)ja myślę, że u mnie to jest wina jajników... bo poprzednio jak się staraliśmy to był cykl z lewego jajnika(owu) i nic mimo, że <3 co 2 dni! i kolejny cykl również co dwa dni i bum! tyle, że to był prawy :) chyba lewy mam jakiś upośledzony ;P na razie odpuszczam, nie kupuje testów ani bety nie robię, czekam :) i tak czas upłynie i się okaże, a po co się śpieszyć do tego? :) finał tego i tak poznam i tak :)nasze drugie imię powinno być CIERPLIWOŚĆ! :)
    ja poprzednim razem jak robiłam test to robiłam go nie sobie przypomnę...6 lutego a @ powinnam dostać 12 i mi nie wyszedł :) dopiero po @ jeden dzień zrobiłąm rano i wyskoczyła za chwile druga kreska :)
    Marlenka będzie dobrze :) pamiętaj, los zawsze daje nam zupełnie cos innego niż byliśmy gotowi przyjąć :) trochę poprawił mi się humor. Popracowałam trochę i teraz czekam na kolejną klientkę :) a w zasadzie siostrę cioteczną ;) która ma odwieczny problem z mężem :D

eM lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji to nie ma sprawy :)

gosia86 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio myślałam o takim tatuażu upamiętniającym mojego synka. I też tak sobie myślałam że każdy by pytał i pomyślałam sobie: a niechby pytali a ja bym odpowiadała. W końcu to moje dziecko i dlaczego ludzie nie mieliby wiedzieć że je mam, tyle tylko że nie przy sobie. Mnie denerwuje to że to jest temat tabu, że o tym się nie rozmawia. Ja bym chciała o tym rozmawiać, mogę wszystkim opowiadać moją historię, co prawda bolesną, ale ludzie rozmawiają o swoich żywych dzieciach, rozmawiają o zmarłych dzieciach, tylko my nie rozmawiamy o swoich. Bo nikt z nami o tym nie chce rozmawiać.

Magic, inessa, gosia86, Maluszek lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa moje klientki mają już po dziurki w nosie moich opowieści, ale słuchają, często jest, że opowiadają jakąś historie, którą one znają. A wiecie, że Justyna Kowalczyk tez była w ciąży? Ale poroniła na obozie? W zeszłym roku. Opowiedziała o tym dopiero dziś, bo obsmarowali ją, że złe wyniki miała, że jej piesek jest chory czy coś... a ona straciła dziecko...

inessa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś myślałam o tatuażu. W końcu skończyło się na bransoletce z wygrawerowanym imieniem i datą śmierci Arka. Nigdy jej nie zdjęłam.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, to fajny i rozczulający gest... ja do tatuaży mam sceptyczne podjeście, także nie wypowiem się czy chciałabym czy nie, ale cudny to on jest :) trzeba przyznać :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie chcę żeby pytali, nie chcę o tym opowiadać ludziom których to wcale nie obchodzi. Kto ma wiedzieć ten wie. Zresztą same wiecie jak ludzie reagują, większość nic nie powie a co 3ci potem za twoimi plecami powie 'no trzeba było o siebie dbać', albo 'to nie było dziecko'.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna bop ludzie boją się z nami rozmawiać, jak myślę że chyba też bym dała radę o tym opowiedzieć, wczoraj kolega w pracy mówi do mnie że widział mnie w poniedziałek ale bał się przyjść bo nie wiedział jak zareaguję na rozmowę
    on też ma przechlapane starają się z żoną już kilka lat i nic, ona ma jakieś problemy zdrowotne ale nie wiem jakie i mówi wczoraj do mnie że ludzie się jego pytają kiedy dziecko i czy się stara to odpowiada że tak stara sie ale nic z tego nie wychodzi, widzę że ma za sobą już pewien etap bo też już o tym rozmawia, jakiś czas temu odcinał się od tematu
    u mnie jak na razie skończyły się pytania "a kiedy dziecko? a na co czekacie? itp." ale na jak długo to nie wiem
    na dobrą sprawę to nie mamy pojęcia ile kobiet to spotyka w naszym otoczeniu bo jak czarna pisze to jest temat tabu

ach Marlena zazdroszczę Ci jutrzejszego koncertu

Marlena lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie twierdzę że nikomu wcale o tym nie mówię, są osoby z którymi chętnie rozmawiam i sytuacje które sprawiają że chce się o tym mówić. Ale z takim tatuażem to nigdy nie wiadomo kto Cię o niego gdzie zapyta. To jest tak jak gdy poszłam do kadrowej i pytałam czy coś mi się należy z ubezpieczenia. Jak powiedziałam 'poronienie' to cały pokój zamilkł. Nic nikt nie powiedział. Dopiero następnego dnia, jeden z kolegów do mnie zadzwonił i przepraszał za swoje zachowanie, bo powinien coś powiedzieć. Jeden z całego pokoju.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru strasznie Ci współczuję i rozumiem...mi 31.12.13 wyszedł pozytywny test ciążowy (też mi się spóźniał okres) tego samego dnia zrobiłam bHCG - beta była ujemna. To był test Quick Vue kupiony w aptece. Nie wiem jak to możliwe, a jednak się zdarza. Od tamtej pory tylko beta.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że się boją. Ale dlaczego nie boją się rozmawiać z kimś komu zmarł tata czy mama? Przecież nie ma się czego bać, ja bym nikogo nie pogryzła za to że zacznie rozmowę, tak jak ludzie po stracie bliskiej osoby nie gryzą ludzi na pogrzebie. Ja bym po prostu chciała żeby to myślenie się zmieniło. Żeby z Nami rozmawiano i żebyśmy mogły mówić o tym głośno bez obaw że tak jak eM powiedziała ktoś powie że "to nie było dziecko". Żeby ludzie chociaż próbowali nas rozumieć i nie traktowali jak trędowate.

eM, gosia86 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ludzie nie chca rozmawiac...do mnie parę osób zadzwoniło dopiero po 3 tygodniach i rozmowa zazwyczaj zaczynała się od "no i jak, już doszłaś do siebie?" Mają po prostu nadzieję, że nie będę im smucić, że już sie pozbierałąm i będę dawną iza. Nie rozumiem tego ale nic na siłe...jak ktos nie chce rozmawiac to nie. Nie wiem może gdyby mnie to nie spotkało i nie znałabym tej traumy może tez nie umiałabym o tym rozmawiac z osoba po stracie, nie wiem tego

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak umarł mi tata w zasadzie było podobnie, tylko paru przyjaciół rozmawiało zemną "normalnie" a reszta tak jak wyżej napisałam

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tatuażu pokazanego przez Ewelcie to bardzo ładny. Ja jestem wielką fanką tatuaży, mam jeden ale myślę nad kolejnym tylko na razie brak kasy. I muszę Wam powiedzieć, że mnie natchnęłyście :-) bo jak już to będzie to coś nawiązującego właśnie do straconych dzieciątek.

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ludzie otwarcie mówią że nie wiedzą jak o tym rozmawiać, jak poszłam o kadr to też nagle cisza nastała, tylko później kadrówka za mną wybiegła i pytała czy daję radę i co się stało, mam w pracy młodego kolegę ma chyba 22 lub23 lata i jak rozmawiamy i jakoś ja poruszam ten temat (tylko to mam w głowie) to on się krępuje i powiedział mi nawet że nie jest gotowy o tym rozmawiać, dla innych to jest trudne
    ale tak jak ten inżynier u mnie w firmie to też zachował się bardzo ładnie, spytał co się stało że wróciłam, więc mu powiedziałam że chyba słyszał, on powiedział że owszem ale chciałby usłyszeć ode mnie jeśli chcę o tym rozmawiać i opowiedział też o sobie i swojej żonie,
    mam też koleżankę która straciła dwójkę dzieci w piątym miesiącu, powiedziała że rozumie co czuję, że ona miała podobnie a może nawet gorzej bo dwa razy i to w 5 miesiącu, ale jakoś do rozmowy się nie rozpędza

idę piec ciacho z truskawkami :) dzisiaj drożdżowe mniam mniam :P

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Paulla jak w przyszłości zajdziesz w ciąży z braciszkiem albo siostrzyczką Karinki to zrobię Ci wtedy taką sesje :)

O jej :D bardzo milo z Twojej strony :)

Miru bardzo mi przykro :(

Lelitka to nie lepiej auto kupic nowe za tyle? :/

eM moj R mowi, ze seksownie wygladasz :D podgladal mi za plecami co czytam :D

Ewelcia cos ala ten tatuaz to ja mam miec na grobe ale to bedzie figurka aniolka...

Szkoda ze nie wszyscy mowia wprost ze nie chca rozmawiac bo nie wiedza jak czy cos...

eM lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,wróciłam wreszcie do domu,padam na twarz :( Nawet nie próbuję Was nadrobić :( Jakieś wiadomości? Streści któraś? miałam pogadać z mężulkiem ale po pracy pojechał od razu na siłownię,a potem ma boks i dopiero pożalę się na zmęczenie ok 21.30 :(

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia, u Miru nie ma ciąży, z ważniejszych informacji to chyba tyle

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Ewcia chyba wszystkie zmeczenie dopada :/ ja nawet myslec nie mam sily :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej :( Miru współczuję,taką miałyśmy nadzieję :(

Czarna-dziękuję :)

Paulla ja dziś zrobiłam tyle km,że padam ale nie mogłam wytrzymać i musiałam do Was zajrzeć :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ