X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miru masz racje ale jak rozmawiałam z ta dziewczyna to powiedziała mi ze jej pragnienie posiadania dziecka byla tak silna ze mimo iz co zaszła w ciąze to sie nie udawalo i ze ból był za kazdym razem mocniejszy to sie nie poddała i nie załuje tego. duzo pomógł jej psycholog. ja tez chodze. po każdej wizycie czuję ulge. moja psycholog jest dokładnie od takich problemów jak my mamy i fajnie jest z kims w realu tez o tym pogadac.mąz mnie wysłucha przytuli ale nie wie co powiedziec bo sam czuje ból ona jako lekarz pomaga mi poztytwnie myslec i sie nie załamac. wypłacze sie wyrzuce złosc przy niej i ona mnie wspiera uważa ze to mi sie pomoze przygotowac do kolejnej ciązy. Radze wam zróvcie tak samo gdy czujecie że juz nie ma szans i nie warto. Naprwdę warto walczyc póki zdrowie nam pozwala nie podajmy się:)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet podziwiam Cię, jak na 2tyg po zabiegu jesteś wyjątkowo zrównoważona emocjonalnie :)

Ewelcia, Marlena, gosia86 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM zgadzam się z Tobą co do Anet :)
    Ja 2 tyg po byłam obrażona na wszystkich,nawet na Boga,i 2 tyg po i 2 miesiące po,odkąd tutaj trafiłam na prawdę jest lepiej i

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA TO :)
    <3 <3

Magic, PauLLa, Ewelcia, Kitaja, gosia86, Iza75, Thalia, Mimi86 lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie co przypadkiem znalazłam w necie.
    http://www.youtube.com/watch?v=rCIWEY8W9nI

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia i ja czuje to samo. Gdyby nie Wy myslalabym , ze takie nieszczescie tylko mnie dotknelo. Nie zyczy sie tego cierpienia nikomu ale zycie ma swoj plan i dobrze, ze w tym planie kazal komus zalozyc forum przez czyjes rece :*

Tez podziwiam Anet...ale wiadomo kazdy inaczej wszystko przezywa ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może od którego dc trzeba pić zioła Klimuszki 1? I czy można przez cały cykl?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeciwna takim specyfikom.

Maks - ur 08.09.2015
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ogladalam ten film kiedys w tv.....ale nie chce kolejny raz ogladac...bo juz nie wiem w co wierzyc...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż gęsią skórkę mam :/

Ja też nie ufam takim specyfikom.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, chwale się: zdałam, zdałam, zdałam, zdałaaaam! i to na 4 nie wiadomo jakim cudem :D
    Także tego, żegnajcie kolosy, egzaminy i inne badziewia! :)))))

Ewelcia, eM, ewcia21k, Marlena, Czarnaa94, gosia86, Iza75, Holly go, PauLLa, Miru, Mimi86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa, oglądam i nie wierzę :/

Anteta strasznie mi przykro z powodu Twojej straty. Wszystkie przeszłyśmy podobne historie, to strasznie że akurat nas to spotkała, ale tak jak nie raz tu pisałyśmy musimy żyć dalej i nie wolno nam się poddać!

U mnie dziś tez strasznie gorącą i jeszcze mnie coś strasznie boli na granicy miednicy i pleców, normalnie chodzić nie mogę :/

Paula pisałaś że czasem wchodzisz na forum majówek...ja odpuściłam czytanie forum październikowych i grudniowych mam bo tylko płakałam cały czas :/ One przeżywają już ruchy, brzuszek a ja co? Znowu musiałam wrócić na różową stronę :/

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odpuściłam w końcu czytanie Listopadówek bo zbyt dużo zdrowia mnie to kosztowało... Do póki jestem tylko z Wami, wszystko jest wspaniale :)
    Chce w końcu przestać liczyć tygodnie, oglądać dziewczyny z brzuchami w takim samym tygodniu w którym i ja bym była :( Nie potrafie potem dojść do siebie więc odpuściłam już zupełnie...

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie potrafię pisać wśród starających się, tylko przy was mi dobrze :).

gosia86 lubi tę wiadomość

Maks - ur 08.09.2015
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia-GRATULACJE :)

MartaAlvi lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Ja nawet nie potrafię pisać wśród starających się, tylko przy was mi dobrze :).
    Mi też tutaj dobrze i nawet jeśli kiedyś uda mi się to i tak będę tutaj zaglądać :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne nie możemy się nad sobą użalać tylko wspierać :) Ale co prawda to prawda czasem bywają gorsze dni.... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Anet coreczka przestala sie ruszac dzien przed terminem porodu. Tego dnia bylam w szpitalu i gin odwrocila glowe ode mnie i do poloznych mowi ' co ja mam jej powiedziec'. Reszte mozna sobie dopowiedziec, nastepnego dnia podali mi oxy i musialam urodzic moja kruszynke. Idealnie w terminie urodzilam.

Tak wgl spytalam siostry tylko czy wyszedl pozytywny....bylysmy same to spytalam, powiedziala mi ze kupila test na prezeny 18nastkowy dla siostry swojego narzeczonego. Pytalam czy ona sobie napewno nie robila a ona mowi, ze jej dzieciak nie jest potrzebny i ona ma inne plany. Raczej nie pochwalilaby sie ciaza tylko zalamalaby sie i udawala niewiniatko. Ciesze sie ze to nieporozumienie tylko....w dodatku na miescie widzialam znajoma ktora w drugiej ciazy jest...schowalam sie do auta i probowalam nie plakac...

To ja miałam podobnie dzień przed sylwestres małego nie czułam termin był na 18.01 i pojechałam do kliniki no juz zostałam bo powiedziała mi ze Alanek jest malutki i ze będą mi wywolywac no ale niestety tak się porobiło ze musiało być cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale was poniosło u nas normalnie nie fa się oddychać byłam chwile na działce ale tam.jeszcze gorzej a i jutro chyba pierwszy dzień po do pracy

• Marlena Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)
    Ja wróciłam niedawno z uczelni, kolejne zaliczenie za mną. Jutro kolejne, pojutrze następne... Jak zaliczę tą sesję to muszę zrobić coś dla siebie :)
    Ale masakra jest na dworze. u mnie jest w twj chwili w cieniu 29,2 stopnie.

Marta gratuluje zaliczenia przedmiotu!

Paulla myślę że nawet jeśli siostra byłaby w ciąży lub starała się o dzidziusia(może Twoja historia uświadomiła jej że nie warto czekać?) to pewnie będzie jej głupio się Tobie przyznać. W końcu wie że jest Ci ciężko.

Anet przykro mi że musiałaś dołączyć do grona Aniołkowych mam.

Był tu jakiś wątek o pierwszej @ po poronieniu. Ja skrobanie miałam 23 lutego, ale jakby za pierwszy dzień okresu przyjełam dzień poronienia bo miałam je parę dni. @ 19 lutego. Dokładnie miesiąc od poronienia.

Pisałyście tu o ciszy pod sercem. Ta książka jest u mnie w bibliotece. Jak skończy mi się sesja to mogę ją wypożyczyć i zeskanować do formatu pdf i Wam wysłać :) Ale to dopiero po 17 czerwca. Jeśli wytrzymacie to wtedy ją Wam wyślę.

Wiecie, ja mam ostatnio gorsze dni. Często chce mi się płakać, muszę powstrzymywać się od łez by inni nie widzieli że płaczę. Myślałam że już sobie poradziłam a wcale nie. Nadal tęsknię i zastanawiam się dlaczego..
    Zastanawiam się czy by nie pójść do psychologa. Ale jak to tak wypłakiwać się komus kogo nie znam i kto nie zna mnie?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Zgadzam się z Tobą Magic,moja gin ma swój gabinet,wcześniej na Patologii ciąży w Zabrzu pracowała, u mnie w szpitalu teżpracujei do Anglii lata też leczy niepłodność. Mam do niej zaufanie bo mówi otwarcie- nie ukrywa niczego,nie naciąga a poza tym jest człowiekiem-nie kasuje mnie jak za zboże bo wie że przez ciążę straciłam pracę.Zamiast co 2-3 tyg po 180 zł w górę kasujemnie od 20-50 zł towielka różnica...

Miru zazdroszczę lekarza!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ