X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie chciałam aby to mozę ostro zabrzmiało.
    Ale wiem sama po sobie,ze też na poczatku różne myśli miałam tym bardziej,że objawy miałam długo po zabiegu a potem okazało sie,ze nie było owulacji zaraz po zabiegu ani potem w cyklu po pierwszej @ również nie było jej.

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu też miałam zielone światło po pierwszej @i też zaczęliśmy się starać, w międzyczasie zrobiłam badania antykardiolipidowe i czekałam na wynik, kiedy poszłam na wizytę mówi do mnie że mam ten zespół i lepiej jak wstrzymamy się jeszcze przynajmniej miesiąc od starań- ja móię już zaczęłiśmy. Zbadała mnie i mówi że ciąży nie ma. Powiedziała że dla własnego spokoju i żebym póxniej nie żyła z poczuciem winy ze moglam miesiac poczekac i nic by sie nie stało.. No i miała racje- chociaż kazda z nas chciałaby od razu mieć już swoją fasolkę to jej bezpieczeństwo musimy stawiać napioerwszym miejscu :)

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Inessko nie miałam nic złego na myśli:* konkretna odpowiedź to dobra odpowiedź :)

inessa, ewcia21k lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosi rozumiem ale wiem,ze ja czasami moge za bardzo "medycznie" podejsc do problemu.
    A mam pytanie czy macie problem z ovu bo nie moge niektóych rzeczy pousuwać a po drugie zaakceptować przyjaciółek nowych :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się czasem zacina i pół strony nie widać
    Inessko wlasnie ktoś z taką wiedzą jest potrzebny:*

inessa, Iza75 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę na betę po weekendzie i będzie wszystko jasne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonowka witam Cie niestety w tym miejscu.. dziewczyny Ci bardzo dobrze doradzaja.
    Ja czekalam 3 cykle i bardzo sobie to chwale chociaz jak kazda z nas chcialam od razu natychmiast. Najlepiej zaraz po poronieniu chcialam znow byc w ciazy. To nasz mechanizm obronny..

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh może spróbuję podejść do tego z dystansem, może faktycznie tak świeżo po wszystkim nie myśli się racjonalnie... Pójdę na bete a we wtorek do gin. Niech mi do cholery wszystko wyjaśni.. :( Ci lekarze są strasznie zwięźli w wypowiedziach, niczego nie chcą tłumaczyć.. a później takie są własnie skutki.. No i zastanawia mnie czy po poronieniu na pierwszej wizycie nie powinno się robić cytologii?? Byłam wielce zdziwiona jak gin zrobiła mi tylko usg, i nawet szyjki nie pooglądała.

• Magic Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka tak mi przykro, że musiało Ciebie też to spotkać. Dziewczyny mają rację, jeśli beta hcg nie spadnie do zera to organizm będzie przeświadczony, że nadal jesteś w ciąży... idź na badanie z krwi, będziesz wiedziała jaki ma poziom. Ja w 10 tc miałam poziom ponad 14 tyś. W 11 tc miałam zabieg a po dwóch tygodniach nawet test mi nie wyszedł. Byłaś na kontroli? Robiłaś usg? To dość istotne, bo muszą wiedzieć czy wszystko dobrze jest oczyszczone. Tulę Cię i będziemy Cię wspierać, w każdy możliwy sposób! :)

Mi na szczęście w badaniu histopato wyszło jaki mam problem, ale o tarczycy wiem od lutego więc trochę niefortunnie się poskładało to wszystko i masz babo placek! Tragedia gotowa.

Amy widzisz a ja zachowywałam się jak histeryczka, krzyczałam do męża, że zacznę brać tabletki by nie zajść przez najbliższe 6 mscy! Ale to chyba był szok...ja juz te złe chwile z tamtego okresu usunęłam z pamięci, nic nie pamiętam.

ewcia21k lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic kontrolne usg miałam 6czerwca, gin powiedziała że macica czysta i że ładnie się zagoiło.. Po łyżeczkowaniu beta powinna spaść szybciej niż po samoistnym prawda?
    Pójdę do gin we wtorek niech jeszcze raz poogląda macice.
    Korci mnie żeby pójść do innego lekarza ale
    co lekarz to inna gadka :( nie chcę sobie bardziej namieszać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Amy widzisz a ja zachowywałam się jak histeryczka, krzyczałam do męża, że zacznę brać tabletki by nie zajść przez najbliższe 6 mscy! Ale to chyba był szok...ja juz te złe chwile z tamtego okresu usunęłam z pamięci, nic nie pamiętam.
    Kazda z nas jest inna.. ja bylam w pierwszej chwili obrazona na Boga. Tez przez moment pomyslalam ze skoro zabral mi dziecko juz nie zajde w ciaze... oczywiscie zaraz zmienilam zdanie. Chcialam wrocic do domu zajsc w ciaze od razu i udawac ze nic sie nie stalo.
    Najbardziej bolalo mnie to..ze maz sie tak strasznie ucieszyyl... a ja stracilam nasze dziecko.. poczulam ze go zawiodlam...

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka chyba nie ma potrzeby robic cytologii po zabiegu. Ja teraz akurat miałam ale dlatego, że ostatnią miałam robiona około rok temu. Po poprzednim poronieniu nie robił mi cytologii.

Co do innego lekarza to sama musisz zdecydowac, chociaż jak sama piszesz może Ci tylko namieszac. Jeśli jestes zadowolona ze swojej gin to sie jej trzymaj.

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    heh może spróbuję podejść do tego z dystansem, może faktycznie tak świeżo po wszystkim nie myśli się racjonalnie... Pójdę na bete a we wtorek do gin. Niech mi do cholery wszystko wyjaśni.. :( Ci lekarze są strasznie zwięźli w wypowiedziach, niczego nie chcą tłumaczyć.. a później takie są własnie skutki.. No i zastanawia mnie czy po poronieniu na pierwszej wizycie nie powinno się robić cytologii?? Byłam wielce zdziwiona jak gin zrobiła mi tylko usg, i nawet szyjki nie pooglądała.
    Nie doradze ci czy czekac bo kazda z nas i tak robi tak jak uwaza...ja plakalam i czekalam i ciesze sie ze to zrobilam. Moja dusza sie zagoila.. jakbym zaszla w ciaze od razu chyba bym zwariowala.. dzisiaj zmienilo sie moje nastawienie. Jestem spokojna.. nie wiem czy taka bede jak sie okaze ze juz we mnie ktos juz sie zadomowil... okaze sie :) bede informowac na bierzaco

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez odrazu chciałam byc w ciąży ale teraz juz podchodze do tego w miare spokojnie. W miare bo delikatnie przebieram nóżkami w oczekiwaniu na nastepna @ i start ;-)
    W każdym razie jest różnica miedzy tym toco myślałam na świeżo a coteraz myśle... Co nagle do po diable. Zreszta nie da sie zastapic jednego dziecka drugim. Przyjdzie w swoim czasie, wierze w to uparcie.

CLOnówka22, ewcia21k lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadzam się z wami w 100%. Dlatego postanowiłam dołączyć do ovu wcześniej niż z datą @ pp.
    Potrzebne jest mi wsparcie osób które są w takiej samej sytuacji co ja :(

Amy, ewcia21k lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam świadectwo Kamili... Widzę, że każda z nas musi przejść żałobę, aby móc później mieć właśnie ten spokój, bo to co się stanie nie jest uzależnione od nas :)

Iza ma rację. Nigdy nie zastąpimy tego straconego dziecka tym co będzie i się urodzi. Na zawsze, do końca życia będziemy żyć ze świadomością, że miały byśmy więcej dzieci... Ale kochane musimy być silne. Wiara czyni cuda! :)

Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu na pewno nie zostaniesz pozostawiona sama sobie :) :*

CLOnówka22 lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka to dobrze trafiłaś kochana :)

CLOnówka22 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka po to tu jesteśmy, potrzebujemy siebie nawzajem :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da sie zapomniec. Mam kolezanke (w wieku mojej mamy) ktora poronila corke i tuz po poronieniu zaszla w ciaze. Bez pierwszej @ i urodzila syna zdrowego. Po wakacjach pojdzie do 3 klasy podstawowej. Pytalam jej czy o poronionej corce caly czas mysli. Mowi ze tak.. nic minelo liczy ile by miala dzisiaj lat, zastanawia sie jaka by byla, jak by wygladala...

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ