X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonowka ja tez nie wiem..

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Ewcia i tu masz świętą racje :D wróce w miare szybko mam nadzieję ale to czy będę wpadać do Was na moment to okaże się dopiero :) może nie bedzie tak źle :) może nawet teściówkę wytargam do roboty, bo nie będzie mogła gadać, że transportu nie ma :D a potem jak pójdę na zwolnienie to na prawko będzie musiała iść :P hehe szatan ze mnie :D

ewcia21k, MartaAlvi, gosia86, Iza75 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    Paula masz racje :-) jestes bardzo mądra i dzielna kobietka :-)

Takie komplementy rzadko słyszę :) ale bardzo mi miło :*

ewcia21k, Iza75 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka bardzo mi przykro :( Gdzieś czytałam, że dopóki bhcg nie spadnie do zera to okresu nie będzie. Mam nadzieję, że dobrze się u nas poczujesz. Może streścisz nam swoją historię?

Paula, a to nie jest tak, że trzeba jednak ileś tam przepracować zeby macierzyńskie i inne takie się należały? Chyba że od razu Ci dzadzą umowę o pracę. Bo u nas to kiepsko z tymi umowami... Ale w sumie to ja się średnio na tym znam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 11:15

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Clonówka a miałaś zabieg czy nie? jak po pierwszej @ już możesz się starać
    Miałam i właśnie się dziwię że ginekolog tak powiedziała że po pierwszej @. Pewnie przewidziała żę są marne szanse na ciąże przez parę miesiącey i tak na pocieszenie powiedziała.

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta w tym zakładzie dają niby umowę od razu, ale pogadam z dyrektorem, bo bardzo sympatyczny gościu i powiem mu, ze potrzebuję umowę w miarę szybko, bo...a to jeszcze muszę wymyśleć dlaczego :P moja mama czeka aż skończy pracę w starym zakładzie i od razu na umowę robi w tym co ja chcę ale w innej miejscowości :) a co do macierzyńskiego i calej reszty to należy mi się jeśli mam umowę :) a w tym zakładzie na czarno nikt robić nie może. Non stop mają kontrole :) dobrze jest i licze że dobrze będzie :)

MartaAlvi, ewcia21k lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka,bratowa męża ostatnio poroniła ale nie miała zabiegu,poszła na kontrolę do naszej gin i ta jej powiedziała,że zaleca się wstrzymać ze staraniami do 3 @ ponieważ po poronieniu i po pierwszej @ nie zawsze jest owulacja a jak się czeka na brak następnej @ to kobieta się załamuję jak ona jednak się pojawia.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama też przez to przechodziłam,czekałam ,czekałam a ta cholera i tak przychodziła.
    Teraz jak mi zależało,żeby przyszła to nie przyszła!

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie w 9tc okazało się że ciąża obumarła, nie doszukiwali się przyczyn jak to zwykle bywa przy 1poronieniu. Zrobili badania histopatologiczne ale tam też zbyt dużo nie napisali. Tak bardzo cieszyłam się ciążą , nie spodziewałam się takiego przebiegu zdarzeń. Cykl w którym zaszłam w ciąże zaczą się 15.03 - Było nas dość sporo zafasolkowanych w tym czasie.

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Miałam i właśnie się dziwię że ginekolog tak powiedziała że po pierwszej @. Pewnie przewidziała żę są marne szanse na ciąże przez parę miesiącey i tak na pocieszenie powiedziała.

Clonówka nie myśl tak, że na pocieszenie...w koncu to lekarz. My juz tu rozmawiałysmy o tym, że co lekarz to co innego zaleca. Jeden daje zielone swiatło po 1 @, drugi po 2-3 a jeszcze inny po 6, wiec nie wmawiaj sobie kochana czegos czego nie ma. Ciesz sie, że możeszpo1 @ a jesli masz wątpliwości to może skonsultuj sie jeszcze z jakis innym ginem

CLOnówka22, ewcia21k lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Kochane u mnie w 9tc okazało się że ciąża obumarła, nie doszukiwali się przyczyn jak to zwykle bywa przy 1poronieniu. Zrobili badania histopatologiczne ale tam też zbyt dużo nie napisali. Tak bardzo cieszyłam się ciążą , nie spodziewałam się takiego przebiegu zdarzeń. Cykl w którym zaszłam w ciąże zaczą się 15.03 - Było nas dość sporo zafasolkowanych w tym czasie.

Oj niestety taki nasz los...żadna sie nie spodziewa takiej tragedii :-( ale zobaczysz, bedzie jeszcze dobrze. Pisz co Ci na sercu leży

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dobrego dnia :)
    Clonówka witaj i tuataj przytulam <3
    a dopóki beta nie spadnie nie dostaniesz @

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tyle czytałam, że kobiety rodzą naturalnie i karmią potem i przy <3 nie zabezpieczają się no i kolejny dzidziuś i wszystko gra, więc czemu ja nie mogę chociaż po dwóch @ próbować? Jestem inna jakaś? Badania mogę robić teraz, nie ma problemu, a jednak mam czekać....zaczyna mnie to wszystko frustrować...,

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze blade kreski z ciąży wychodzą na teście , nie wyczyścili dobrze czy cooooo???? :( :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie chodzi,ze źle wyczyscili tylko poprostu w organiźmie sie utrzymuje hormon przez dłuższy czas to nie jest tak,ze odrazu spada powolnie musi spadać bo inaczej to byś Ty nie dała rady - ten hormon działa na calość naszego organizmu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeśli to kolejna ciążą??? odchodzę już od zmysłów. Bo przecież takie przypadki też się zdarzają, ciąża przed pierwszą miesiączką po zabiegu... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś bete po zabiegu?
    bo to bedzie teraz cieżko sprawdzić albo zrób bete co 48 godzin i zobaczysz czy spada czy rośnie. Jak rośnie to ciaża, czego CI życze :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonowko możliwe że ciąża ale bardzo mało prawdopodobne, w takim wypadku najpewniejszą diagnozę postawi lekarz

CLOnówka22 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jak zawsze konkretna :*

inessa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka przykro mi Cię tu witać..
    Oczywiście beta HCG ma wpływ na @ i na testy ciążówe.Zależy jak wysokie było przy zabiegu i jak szybko spada.
    Testy ciążówe mogą Ci pozytywne wychodzić bardzo długo.
    Najlepiej iść na beta HCG i zrobić badanie zoabczysz jaki poziom i czy spada.
    Ja mimo żenie miałam zabiegu test ciażowy 5 tyg później też wyszedł słaby ale iwedziałma że nie jestem w ciąży bo akurat byłam na wizycie- uświadomiła mnie gin ze tak może być.

Co do starań po zabiegu po pierwszej @ tosą szanse jak przy każdym poronieniu czy porodzie, ale po zabiegu bym tak nie ryzykowała bo większe szanse że kolejną ciąże poronisz są większe niż to że się uda. Macica jest słaba, często uszkodzona - dla własnej psychiki i sumienia poczekaj 3 miesiące zrób usg jakie endo jest ,czy nie ma stanu zapalneg - kwas foliowy łykasz- bo po poronieniu to ważne- szybciej dojdziesz do siebie i się przygotujesz na koljną ciąże.

Więc troszkę cierpliowości i będzie śliczna fasolka ;)

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ