X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygodę z Encortonem miałam innego zupełnie rodzaju i jak sobie pomyślę że mógłby on wspomóc ciążę to dziwne mi się to wydaje. Zapewne ma on wiele zastosowań, ale jak sobie przypomnę co zrobił z moim organizmem to średnio to widzę, ale pewnie też ważna jest tu dawka, a moja zdaje się była końska :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Encorton ale nie wciazy teraz jak musze to biore inny steryd Metypred ale na mnie akurat działaja naprawde bardzo pomocnie ( choruje na astme i jelita ) ale włąsnie wciazy niby pomaga a tu okazuje sie,ze to trzeba odpowiednio poustawiać, zdecydować co jest ważniejsze, gin powiedział,ze jak już to po 12 tc mi go poda.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Metypred też brałam, zresztą - czego ja nie brałam :))) Mi zarówno encorton i metypred bardzo pomogły, w końcu żyję i mam się całkiem dobrze, a to przecież naważniejsze :D

Kochana, oby te świństwa Ci pomogły, z całego serca Ci tego życzę i trzymam mocno kciuki! :*

ewcia21k lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :*

Ja Wam powiem, że byłam tydzień po terminie spodziewanej @ i poszłam do gin to wyszło, że jestem w 6tygodniu ciąży. Oczywiście w tej minionej już.....i było widać piękną ciąże, pamiętam te słowa jakbym je wczoraj usłyszała. No ale to, że coś tam było obok fasolki to zaraz do szpitala i sobie wmawiać zaczęłam że jakiegoś guza mam. I wszystko było pięknie...no właśnie było....

Z innych spraw to postanowiłam, że pójdę do pracy, bo taki zakład drugi otwierają, a w pierwszym robi ciocia moja i nie narzeka ale przy mięsie robota :/ bleee jednak chciałabym zacząć od początku sierpnia i w sierpniu zacząć staranka. Gdybym była w ciąży to od razu na l4, a potem macierzyński i....jaki jest jeszcze...zapomniałam ale jego też wezmę....no i R zgodził się, bo pieniążki potrzebne ze względu na remont a jedna wypłata to mało :(

No i na deser moich wypocin dodam, że teściówka przyleciała wczoraj z 'domu' który remontujemy no i drze się na R dlaczego taczka jego wuja jest rozwalona. My mówimy, że zostawiliśmy ją dobrą to po pierwsze a po drugie koło rozpierdzielone było wcześniej. A ten babol drze się, że ona tylko przestawiła ją a ta rozwalona, to my się pytamy po jaki uj ruszała, skoro nikomu tam nie przeszkadzała. Jutro pójdziemy do tego wuja i ja powiem jak jego siostra dba o jego rzeczy. Nie będzie podnosić głosu na mojego R i oskarżać go o byle co. Wiedźma jedna...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

U mnie szaro-buro brrr

Gosia ja zamówiłam takie testy
    http://allegro.pl/20x-testy-owulacyjne-owulacyjny-3x-test-ciazowy-i4329457286.html
    U tego sprzedawcy kupiłam przed ostatnią ciążą i sie sprawdziły wiec moge polecić :-)

Co do podtrzymywania ciąży to fakt, jest to trudny temat...z jednej strony zdałabym sie na nature, z drugiej na medycyne
    Mój lekarz akurat jest zwolennikiem dupka i luteiny. Ja mu ufam wiec brałam i brac bede w nastepnej ciazy. Zreszta tak sobie mysle, że gdyby nie dupek to nie wiem jakby sie skonczyla ciąża z synem. Plamiłam na początku ale brałam to za taki dziwny okres. W koncu test i 2 kreski. Poleciałam do gina a on dal mi odrazu duphaston i plamienie przeszło niemal odrazu i nie wróciło. Syn zdrowy.

inessa lubi tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pewnie, że szukaj pracy. Tylko, że przy miesie to chyba dość ciężka robota i na stojaco, a Ty nie masz przypadkiem problemów z kręgosłupem? Czy mi się coś pokreciło...
    Urlop to jest teraz rodzicielski roczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 08:39

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana:*

Paula ja za młodych lat dorabiałam na wakacjach w ubojni kur, szczyt marzeń to nie był , robota chyba najgorsza z możliwych jak dla mnie kasa na wakacje była
    tak więc dobrze piszesz byle zapalać się do jakiejś pracy i wtedy starać się o dziecko

Marta spokojnie nie zrozumiałam Cię źle :*

Inessa mi lekarz kazał przyjść od razu po teście pozytywnym, u mnie dodatkowo w pracy są szkodliwe warunki dla kobiety w ciąży drugi raz nie popełnienie tego samego błędu i nie będę pracować ani jednego dnia odkąd dowiem się o ciąży

inessa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej pracy tez mam szkodliwe warunki -totalny stres...wiec tez ani jednego dnia tam po zobaczeniu 2 kresek :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę że jest jeszcze jeden lekarz w Lux Med Mariusz Wojak, tylko przyjmuje trochę dalej niż belka, kiedyś do niego chodziłam
    jak mu powiedziałam że chcemy się starać o dziecko to zrobił mi cały pakiet badań od toxo po hiv i choroby weneryczne, teraz byłam u niego na pierwszym usg, później już nie poszłam bo pojawiły się problemy, a poza tym czytałam żeu niego jest problem z wypisaniem L4 bo ciąża to nie choroba i to mnie zniechęciło do niego. i może to był mój błąd
    ale na tej wizycie z usg też skierowanie na wszystkie badania
    więc może teraz warto uderzyć do niego? Może on przyłoży się do badań, skoro tak skrupulatnie robi to przed ciążą
    z dupkiem na wywołanie jeszcze poczekam do poniedziałku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 08:53

inessa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia im dłużej będziesz sie zastanawiała tym bardziej zgłupiejesz od tego myślenia ;-). Chyba najlepiej pokieruj sie intuicja w tej chwili...a jesli masz wizyty w ramach pakietu to idz nawet do dwóch. Jak zobaczysz 2 kreski bedziesz miala jasnosc który Ci najbardziej odpowiada

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem jestem głupia ;) umówiłam się jeszcze na dzisiaj do dr ginki, znajoma w pracy ją polecała że super babka (się okaże??) i że nikt tak nie podszedł do jej problemu jak do tej pory no i młoda gdzieś w moim wieku,a w moim wieku tzn przed 30, więc może warto spróbować??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:20

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warto, w młodych jest duży potencjał, mimo że doświadczenie żadne to na pewno się bardziej przyłoży niż ktoś z 20 letnim stażem kogo zjada rutyna.. Próbuj..

gosia86, ewcia21k, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Amy :*
    już mi się wydaje że świra dostaję, ale przechodzić to samo drugi raz to nie na moje siły

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt by nie chciał przechodzić przez to drugi raz, ale jeśli tak ma być, nic nie zmienimy.. to jest w tym wszystkim najtrudniejsze...
    Ja też popadam w paranoje lekką. Mówiłam sobie, że jak temp nie spadnie będę spokojna. Ona nie spada a ja najchętniej kupiłabym aparat usg i codziennie sprawdzała czy wszystko jest ok... jeśli maluch w ogóle tam jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:27

inessa lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie chcę myśleć jak będę się zachowywać jak już zajdę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie, metoda małych kroków. Na razie martwię się tym by zajść i żeby nie było żadnych skutków zabiegu, potem pewnie będę martwić się całą resztą :).

gosia86 lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka mam problemy z kręgosłupem ale jakbym tylko dowiedziała się o ciąży zwinęłabym się na l4 i tyle, pracowałabym miesiąc czy dwa a kase bym miała :P nikt by mi nie narzekał, że nie chce robić, bo wszyscy baliby się pewnie powtórki....wszyscy będą biegać wokół mnie żebym tylko miała się dobrze, bo szczęśliwa mamusia to szczęśliwe dzieciątko w brzuszku :)

Gosiu wiadomo, że będziesz się martwić czy bać ale zobaczysz, że ten strach będzie lżejszy ale za to będziesz czujna...mi tego zabrakło...miałam pilnować wszystko od początku do końca...niektóre laski do ostatniego dnia jeżdżą rowerem, bawią się....ciągle nie pojmuję co zrobiłam źle...

Amy mi paranoja minęła albo czeka na ll kreseczki jak ja :P i wtedy zacznę bzikować, ale wiedziałam jak stres jest szkodliwy dla dzidziusia, więc relaks przede wszystkim :)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Amy mi paranoja minęła albo czeka na ll kreseczki jak ja :P i wtedy zacznę bzikować, ale wiedziałam jak stres jest szkodliwy dla dzidziusia, więc relaks przede wszystkim :)
    Jak zobaczysz II kreski to pewnie wróci :P Ja jeszcze nie zobaczyłam, ale powinnam dostać @ dzisiaj, macica wczoraj i przedwczoraj się szykowała na @ bo się lekko otworzyła i była lekko miękka, a dzisiaj się uniosła zamknęła i jest twarda.. nie wiem już co myśleć

ewcia21k, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy nie ma co się denerwować :* pamiętaj, że nie ten cykl to następny ale po cichutku w ukryciu trzymam kciuki żeby się jednak udało teraz :* oczywiście ja pocieszam dziś Ciebie a w sierpniu będziesz Ty mnie pocieszała :D

eM, gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Amy nie ma co się denerwować :* pamiętaj, że nie ten cykl to następny ale po cichutku w ukryciu trzymam kciuki żeby się jednak udało teraz :* oczywiście ja pocieszam dziś Ciebie a w sierpniu będziesz Ty mnie pocieszała :D
    Mam nadzieję, że do tego czasu będę miała jakieś doświadczenie ;D

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ