Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKolejna ciąża nie zastąpi w żadnym stopniu tej straconej... może pozwoli nie myśleć tyle o tym co było... Jeśli uda mi się zajśc w ciążę będę żyć ze świadomością że to mogło być moje drugie dziecko.
Mogła bym być mamą dwojga dzieci.. I znów się poryczałam jak bóbr... ale potrzebne jest takie katharsis...anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCLOnówka22 wrote:Kolejna ciąża nie zastąpi w żadnym stopniu tej straconej... może pozwoli nie myśleć tyle o tym co było... Jeśli uda mi się zajśc w ciążę będę żyć ze świadomością że to mogło być moje drugie dziecko.
Mogła bym być mamą dwojga dzieci.. I znów się poryczałam jak bóbr... ale potrzebne jest takie katharsis...ewa13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
zrobiła usg zbadała
chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
(ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej
pytałam o mierzenie temperatury to powiedziała że jak najbardziej powinnam to obserwować i testy owu też są wskazane,
niestety wszystko to wiąże się z tym że starania trzeba odłożyć, co najmniej do września żeby mieć czas na zrobienie badań
kolejne usg mam umówione na 4 tygodnie na 19.07
do tego czasu chyba zrobię tylko progesteron w około 22 dnia tego cyklu, a resztę badań po nastepnym okresie
i co myślicie o tej wizycie?
ja jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 17:24
Malinka32, inessa, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
CLOnówka22 wrote:Kochane , czy poziom hcg po poronieniu ma wpływ na @?
-
no muszę ci powiedzieć, że super babka, ale moim zdaniem to że kazała odczekać 6 miesięcy to tylko po to, abyś musiała sie pilnować a wiesz jedna chwila nie uwagi i często są niespodzianki
gosia86, inessa, ewcia21k lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosiu naprawdę trafiłaś na super gin ale pól roku sie wstrzymać to chyba troszke za długo nie uwazasz? Ale zrobisz jak będziesz chciała. Ja niby zaszlam w okresie bezowulacyjnym bo to samo mój gin mi mówil. Nie martw sie nasze ciala będą wiedzialy kiedy komórka na byc zapłodniona. Ciesze sie ze juz jestes spokojniejsza wszystko będzie dobrze.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia86 wizyta dosyć owocna w odpowiedzi, mój gin po poronieniu kazał mi tylko od razu starać się o następne dzieciątko - zero badań, zero stresów stwierdził że jestem zdrowa i już mam jedno dziecko to co mi tam zrobić sobie następne...
a jak chciałam się cokolwiek dopytać stwierdził żebym się na następną wizytę umówiła bo dziś już czasu nie mam i na odczep się dodał że ewentualnie cytologię możemy zrobić...
a co do jajnika uśpionego to niestety nie wiem co to oznacza ;/
trzymaj się dzielnie i tak szczerze to badania bym porobiła na Twoim miejscu.
Pozdrawiam Wszystkie i strasznie mi przykro z Waszej straty ;( :*gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia odczucia jak masz dobre po wizycie to super. Ja bym pol roku nie czekala. Po wszystkich badaniach dajcie sobie zielone swiatlo.. na spokojnie. Organizm jak bedzie juz gotowy to pozwoli na zaplodnienie
Magic, gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Tarczycę mam pod stałą kontrolą co 6-8 tygodni tsh i ostatnio ft4 tego jestem świadoma
jeszcze dwa miesiące czuję że warto jej posłuchać, kupiła mnie prosząc mnie abym poczekała z ciążą, powiedziała że rozumie moją potrzebę ale prosi żebym poczekała, czułam że jej zależy tak samo jak mi na szczęśliwym zakończeniu
no i to dodatkowe usg po @ aby mogla ocenić pracę jajników też mi się spodobałoAmy, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane ja juz wrócilam - dokladie to dzis nad ranem :)tyle napisalyscie ze nie nadrobie chyba tego. Napiszcie mi czy coś waznego sie wydarzylo ? ktos juz zafasolkował? Ja jutro zrobie rano test bo @ miala byc wczoraj a nie ma, ale nie czuje sie wogole zebym byla w ciazy, spoznienie @ pewnie spowodowane jest zmianą klimatu ( i do tego teraz wypada mi ten dluzszy cykl) witam nowe dziewczyny.
inessa, ewcia21k lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Gosia dobre wieści jeśli chodzi o ginekologa, fajnie że Ci wszystko wyjasniła i przebadała dokładnie. A co do czekania to jestem tego samego zdania co Amy. Jesli badania beda ok to znaczy, że jest ok i start Najważniejsze żebys Ty była w zgodzie ze soba no i z mężem oczywiście
gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Tarczycę mam pod stałą kontrolą co 6-8 tygodni tsh i ostatnio ft4 tego jestem świadoma
jeszcze dwa miesiące czuję że warto jej posłuchać, kupiła mnie prosząc mnie abym poczekała z ciążą, powiedziała że rozumie moją potrzebę ale prosi żebym poczekała, czułam że jej zależy tak samo jak mi na szczęśliwym zakończeniu
no i to dodatkowe usg po @ aby mogla ocenić pracę jajników też mi się spodobało
gosia86 lubi tę wiadomość