Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
ja piernicze no przeciez mnie to spotkało pare tyg temu i nic takiego lekarze mi nie móili. żadnej z kobiet które straciły dziecko na róznym etapie ciązy jak byłam nie robili z tym kłopotów
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:eM ja prywatnie poruszyłam tą sprawę bardzo dogłębnie, rozmawiałam z ludzmi z funduszu zdrowia, oraz z rzecznikiem praw pacjenta.
Szpital wystawići może zaświadczenie o urodzeniu martwego dziecka, tego odmówić nie może bo matki mają do tego prawo, bez względu na to na jakim etapie straciły ciąże. Problem w tym że niemożliwość określenia płci na "oko" bo dziecko było na etapie zarodka powoduje, że na tym zaświadczeniu nie wypełniają rubryk płci. Za czym idzie niemożliwość zgłoszenia urodzenia martwego dziecka i uzyskanie odszkodowania a także uzyskania urlopu macierzyńskiego czy okolicznościowego dla męża..
Dokładnie tak -
Iza75 wrote:A mi krzyknięto 1000zł..WTF
Jak bym miała te dokumenty i wiedzę z czym one idą to z ubezpieczeń w pracy dostajemy z mężem po 3 tysiące...
Eh ... nie chce już o tym myśleć, bo się wkurzam.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
większoiść firm poza PZU ma okreslone od jakiego tyg ciąży wpłacają za śmierc dziecka. cos o tym wiem bo się z jedną z nich własnie użeram i chyba wytocze sprawe jak to odwolanie nie przejdzie
-
Amy wrote:Gratuluję odwagi
Każda z nas ma tą odwagę tylko potrzebujemy szoku aby przestać wierzyć w iluzję jaką same się karmimy same sobie wmawiamy, że się zmieni, że pkkocha , że będzie lepiej , że warto, że złe kiedyś minie ale tacy ludzie się nie zmieniają. Mi musiał szczękę przestawić, wstrząs muzgu zrobić itd itp, oraz mieć inną ktorej dziecko zrobił i twierdził że chce miać nas obie dopiero takie sytuacje sprawiły , że odbiłam się od ściany i pierwszy raz darłam się w niebogłosy że go nie kocham nigdy wcześniej tego nie słyszał ale wtegy to poczułam jak toksyczna miłość zamienia się ogromną nienawiść i z każdym dniem rośnie dodając sił do walki o wolność. -
nick nieaktualny
-
Hejka
Gdybym miała zabieg w szpitalu w moim mieście to jestem niemal pewna że nie dostałabym tego dokumentu do USC od tych konowałów. Bo im się nie chce papierków wypełniać. Ale na szczęście potoczyło się inaczej. Mi też położna powiedziała że jak nie będzie widać płci to ja powiem i taką wpisząCo szpital to obyczaj, a prawa żadna z nas na pamięć nie zna niestety żeby się kłócić z nimi.
-
nick nieaktualnyanet525 wrote:większoiść firm poza PZU ma okreslone od jakiego tyg ciąży wpłacają za śmierc dziecka. cos o tym wiem bo się z jedną z nich własnie użeram i chyba wytocze sprawe jak to odwolanie nie przejdzie
eM lubi tę wiadomość
-
amy wiem dlatego napisałam takie odwołanie z mężem ze im w piety wejdzie. posłużyłam sie pewnymi paragrafami z rzecznika praw dziecka i wogóle że im podanie jębnełam ( sorki za wyrazenie) na 4 str for,atu A4 i napisałam ze jesli tego nie wypłacą to sprawę kieruję do sądu.
eM, Iza75, Marlena lubią tę wiadomość
-
Anet podziwiam Cie za determinacje, w słusznej sprawie oczywiscie. Daj znac jak to sie rozwinie. Ja chyba nie chce rozdrapywac ran, nie zdecydowałabym sie na walke w sądzie, tym bardziej że i tak juz jedna zaczynamy z ubezpieczycielem w sprawie odszkodowania za rozbite auto...ech