X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhy, miałaś jakieś objawy? Czy wyszło dopiero przy wizycie u gin?
    Ja też mam 31, 32 dni wkurza mnei to cholenie...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło dopiero na usg, a myślałam że oba jajniki działają prawidłowo bo pobolewało mnie i z prawej i lewej strony
    kiedyś się cieszyłam takimi długimi cyklami bo rzadziej miałam miesiączki niż kolezanki teraz nad tym ubolewam bo tak długo trzeba czekać na nowo cykl

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli i z lewej i z prawej ale niby miałam usg robione i nic lekarz nie mówił żeby coś miało być nie tak.. nie będę sobie wkręcać.
    Ja też się kiedyś cieszyłam.. A dzisiaj się to wszystko tak przeciąga w czasie..
    Może jednak kupie te ziołowe tabletki.. po nich się może cykl skrócić?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem co z tymi ziołowymi już nie pamiętam jak to działało i czy skraca cykl
    sama bym chciała taki złoty środek żeby tylko dni płodne były cały miesiąc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh :)
    daje sobie czas do końca roku i pomyslę o monitoringu :] chociaż kurde chciałabym jak najmniej ingerować, sprawdzać czuwać, chciałabym na prawdę oddać się w ręce natury..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co zrobię jak już zaczniemy się starać
    na dany moment już wiem że zajdę we wrześniu
    a takie podejście wcale dobrze nie wróży, ale tylko ta perspektywa pozwala mi w miarę normalnie funkcjonować i przetrwać jeszcze 2 kolejne miesiące

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie zakładałam a tak mnie @ zabolał, że takiego kopniaka się nie spodziewałam. :|
    Skutecznie odechciało mi się seksu.

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy tak one skracają długoie cykle na 28 dniowe , regulują aby były normalne- nie słabe krwawienie i nie mocne, śluz jest bardziej rozciągliwy i jest go więcej...poczytaj o tym dużó. poamgają szybko zajść w ciążę. Ja od sierpnia jak sięnie uda to biorę,

Gosia pryszcze:) jużo tym pisałam mnie wysypało tak po poronieniu i do 2 m się utrzymywało- iestey zaburzona gospodarka hormonalna- lakarz Ci nie pomoże bo skoro się starasz nic na pryszcze Ci nie przepisze bo źle wpływają na rozwój dziecko i zapłodnienie.
    Mój sposób na nie to mycie ciała w żelu do higieny intymne- najlepeij z intimi granatowy.Nie wyciskaj- bo zrobią Ci się ropne gruczoły takie aż wrzody. Zostaw , po tymelu powinny się wysuszać. No i niestety musisz to przetrzymać...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Amy tak one skracają długoie cykle na 28 dniowe , regulują aby były normalne- nie słabe krwawienie i nie mocne, śluz jest bardziej rozciągliwy i jest go więcej...poczytaj o tym dużó. poamgają szybko zajść w ciążę. Ja od sierpnia jak sięnie uda to biorę,
    Przekonałaś mnei. jutro kupię :D

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie najgorsze są te na szyi i aż glupio to wygląda :/
    ja się jeszcze nie staram, ale masz racje nie chcę się niczym faszerować
    Miru chodzi Ci o Castagnus?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie weekend

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to mycie twarzy w żelach intymnych jest sprawdzone.. :) mnei się buzia poprawiła.. chciaż ja to mam problem ze skórą duży :) Mam atopowe zapalenie skóry.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis 37 dc i man ovu tak mnie tez jajnik wlasnie prawy boli no ale trudno damy rade

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nareszcie weekend
    do 22 miałas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis man mialam staranko ale mysle ze i tak sie nie uda a jak sie uda to nie moja ginekolog udusi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    Ja dzis man mialam staranko ale mysle ze i tak sie nie uda a jak sie uda to nie moja ginekolog udusi
    Dlaczego udusi? :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    do 22 miałas?
    no niestety ale już koniec:) jadę pomieszkać w domu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    no niestety ale już koniec:) jadę pomieszkać w domu

:) Odpoczywaj :*

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ostatnio mi mowila ze mam odczekac bynajmniej do pierwszej @ no ale jak tu czekac jak piekna ovu jest i jeszcze sie smiala ze najczesciej wlasnie tak sie dzieje ze kobitki wpadaja nie czekajac na @

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po tych ziołach tak jest. ALe jak to leki nie każdemu służą. AMy poczytaj dokładnei odktóregodnia cyklu się bierze bo jak dobrze pamiętam to w dniu @.Moja gin twierdzi że są dobre -- ale na każdego różnie działają.

Gosia nie faszeruj się bo ja dostałam po lekach we wrześniu takiej pokrzywki na całym ciele- że lekarz w nocy kjak przyszłam na sastrzyk to się mnie wystraszył. brałam alerge przez 5 tyg a pozniej kolejne 4 i jak zaszłam w ciąże to musiało cos byc i miedzy innymi zaszkodziło dizecku bo pisało na ulotce ze mozna poronic.

Kurcze czasmai tzreba zerknąć bo babcinych sposobówk :P

Co do pryszczy Gosia zrób sobie kąpiel w krochmalu, pomaga :)
    Amy Ty tak samo na taką skórę to raz w tyg kąpiel z krochmalu i raz w tyg litr mleka zagotuj z miodem i do wanny wlej i wykąp się w tym - od razu pomaga. Koi i łaodzi i pozwala się skórze regenerować

gosia86 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ