X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhy, miałaś jakieś objawy? Czy wyszło dopiero przy wizycie u gin?
    Ja też mam 31, 32 dni wkurza mnei to cholenie...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło dopiero na usg, a myślałam że oba jajniki działają prawidłowo bo pobolewało mnie i z prawej i lewej strony
    kiedyś się cieszyłam takimi długimi cyklami bo rzadziej miałam miesiączki niż kolezanki teraz nad tym ubolewam bo tak długo trzeba czekać na nowo cykl

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli i z lewej i z prawej ale niby miałam usg robione i nic lekarz nie mówił żeby coś miało być nie tak.. nie będę sobie wkręcać.
    Ja też się kiedyś cieszyłam.. A dzisiaj się to wszystko tak przeciąga w czasie..
    Może jednak kupie te ziołowe tabletki.. po nich się może cykl skrócić?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem co z tymi ziołowymi już nie pamiętam jak to działało i czy skraca cykl
    sama bym chciała taki złoty środek żeby tylko dni płodne były cały miesiąc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh :)
    daje sobie czas do końca roku i pomyslę o monitoringu :] chociaż kurde chciałabym jak najmniej ingerować, sprawdzać czuwać, chciałabym na prawdę oddać się w ręce natury..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co zrobię jak już zaczniemy się starać
    na dany moment już wiem że zajdę we wrześniu
    a takie podejście wcale dobrze nie wróży, ale tylko ta perspektywa pozwala mi w miarę normalnie funkcjonować i przetrwać jeszcze 2 kolejne miesiące

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie zakładałam a tak mnie @ zabolał, że takiego kopniaka się nie spodziewałam. :|
    Skutecznie odechciało mi się seksu.

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy tak one skracają długoie cykle na 28 dniowe , regulują aby były normalne- nie słabe krwawienie i nie mocne, śluz jest bardziej rozciągliwy i jest go więcej...poczytaj o tym dużó. poamgają szybko zajść w ciążę. Ja od sierpnia jak sięnie uda to biorę,

Gosia pryszcze:) jużo tym pisałam mnie wysypało tak po poronieniu i do 2 m się utrzymywało- iestey zaburzona gospodarka hormonalna- lakarz Ci nie pomoże bo skoro się starasz nic na pryszcze Ci nie przepisze bo źle wpływają na rozwój dziecko i zapłodnienie.
    Mój sposób na nie to mycie ciała w żelu do higieny intymne- najlepeij z intimi granatowy.Nie wyciskaj- bo zrobią Ci się ropne gruczoły takie aż wrzody. Zostaw , po tymelu powinny się wysuszać. No i niestety musisz to przetrzymać...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Amy tak one skracają długoie cykle na 28 dniowe , regulują aby były normalne- nie słabe krwawienie i nie mocne, śluz jest bardziej rozciągliwy i jest go więcej...poczytaj o tym dużó. poamgają szybko zajść w ciążę. Ja od sierpnia jak sięnie uda to biorę,
    Przekonałaś mnei. jutro kupię :D

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie najgorsze są te na szyi i aż glupio to wygląda :/
    ja się jeszcze nie staram, ale masz racje nie chcę się niczym faszerować
    Miru chodzi Ci o Castagnus?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie weekend

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to mycie twarzy w żelach intymnych jest sprawdzone.. :) mnei się buzia poprawiła.. chciaż ja to mam problem ze skórą duży :) Mam atopowe zapalenie skóry.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis 37 dc i man ovu tak mnie tez jajnik wlasnie prawy boli no ale trudno damy rade

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nareszcie weekend
    do 22 miałas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis man mialam staranko ale mysle ze i tak sie nie uda a jak sie uda to nie moja ginekolog udusi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    Ja dzis man mialam staranko ale mysle ze i tak sie nie uda a jak sie uda to nie moja ginekolog udusi
    Dlaczego udusi? :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    do 22 miałas?
    no niestety ale już koniec:) jadę pomieszkać w domu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    no niestety ale już koniec:) jadę pomieszkać w domu

:) Odpoczywaj :*

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ostatnio mi mowila ze mam odczekac bynajmniej do pierwszej @ no ale jak tu czekac jak piekna ovu jest i jeszcze sie smiala ze najczesciej wlasnie tak sie dzieje ze kobitki wpadaja nie czekajac na @

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po tych ziołach tak jest. ALe jak to leki nie każdemu służą. AMy poczytaj dokładnei odktóregodnia cyklu się bierze bo jak dobrze pamiętam to w dniu @.Moja gin twierdzi że są dobre -- ale na każdego różnie działają.

Gosia nie faszeruj się bo ja dostałam po lekach we wrześniu takiej pokrzywki na całym ciele- że lekarz w nocy kjak przyszłam na sastrzyk to się mnie wystraszył. brałam alerge przez 5 tyg a pozniej kolejne 4 i jak zaszłam w ciąże to musiało cos byc i miedzy innymi zaszkodziło dizecku bo pisało na ulotce ze mozna poronic.

Kurcze czasmai tzreba zerknąć bo babcinych sposobówk :P

Co do pryszczy Gosia zrób sobie kąpiel w krochmalu, pomaga :)
    Amy Ty tak samo na taką skórę to raz w tyg kąpiel z krochmalu i raz w tyg litr mleka zagotuj z miodem i do wanny wlej i wykąp się w tym - od razu pomaga. Koi i łaodzi i pozwala się skórze regenerować

gosia86 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ