Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:czasami zdarza asię tak że płodny śluz jest zaraz po @
Są testy owulacyjne może warto się nimi pokierować? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzarnaa94 wrote:Hej, jest tu kto? Muszę Wam się wygadać
Więc tak, jak leżałam w szpitalu to był 11 dc i był pęcherzyk 16mm, na drugi dzień już lekarz nic nie mówił o pęcherzyku więc na chybił trafił wyznaczyłam sobie owulkę na wykresie na 12dc. Więc jeśli faktycznie wtedy była owulka to dziś powinna być @, nie ma. Więc sobie z ciekawości temp zmierzyłam. 37,5 w pochwie (właśnie taką miałam jak byłam w ciąży) a 37,12 pod językiem- taką też mniej więcej miałam jak zaciążyłam. Może sobie wkręcam, ale jutro rano zmierzę temp i jeśli będzie 37 to polecę po test
oby nie spadła
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Wydaje mi się że wykres byłby zupełnie inny gdybyś szyjki nie zaznaczała w ogóle.
Szyjkę też powinno się sprawdzać o stałej porze dnia nie wiem czy wiesz o tym
szyjkę badam 3 razy dziennie, i zazwyczaj biorę pod uwagę pomiar popołudniowy.
Ja się raczej tym wykresem nei sugeruję, bo niekoniecznie wierze, że program komputerowy poprawnie wyznaczy mi dzien owulacji. może to zrobić tylko lekarz. Wpisuje ją bo chciałam widziec skoki temp czy sie pokrywają ze śluzem i wyglądem szyjki i się nie pokrywają w poprzednim cyklu, ale też nei muszą bo skok może być pare dni po owulacji... -
No właśnie zauważyłam że Ci się nie pokrywa i to było dla mnie takie trochę zastanawiające czy zapisujesz jak leci czy raczej masz stałą porę.
Wiem że to może być trudne ale trzeba się uzbrioć w cierpliwość i najważniejsze by sobie nie dać niczego wkręcić zazwyczaj jest tak że jak masz wszystkie możliwe objawy ciążowe to w ciąży nie jesteś.Bo jak wiadomo druga Faza jest bardzo podobna do objawów ciążowych i dlatego tak łatwo sobie można wkręcić
Uda Ci się jestem tego pewna
tylko swoja psychikę musisz wysłać na urlop:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:07
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:No właśnie zauważyłam że Ci się nie pokrywa i to było dla mnie takie trochę zastanawiające czy zapisujesz jak leci czy raczej masz stałą porę.
Wiem że to może być trudne ale trzeba się uzbrioć w cierpliwość i najważniejsze by sobie nie dać niczego wkręcić zazwyczaj jest tak że jak masz wszystkie możliwe objawy ciążowe to w ciąży nie jesteś.Bo jak wiadomo druga Faza jest bardzo podobna do objawów ciążowych i dlatego tak łatwo sobie można wkręcić
Uda Ci się jestem tego pewna
tylko swoja psychikę musisz wysłać na urlop:)
spoko, od jutra ma wolneBo jakoś nieszczególnie mam ochotę na dalsze próbowanie zaciążenia
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny