X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    Bo ostatnio mi mowila ze mam odczekac bynajmniej do pierwszej @ no ale jak tu czekac jak piekna ovu jest i jeszcze sie smiala ze najczesciej wlasnie tak sie dzieje ze kobitki wpadaja nie czekajac na @
    ja osobiście znam dwa takie przypadki :) Trzymam kciuki zatem :D

Thalia lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po tych ziołach tak jest. ALe jak to leki nie każdemu służą. AMy poczytaj dokładnei odktóregodnia cyklu się bierze bo jak dobrze pamiętam to w dniu @.Moja gin twierdzi że są dobre -- ale na każdego różnie działają.

Gosia nie faszeruj się bo ja dostałam po lekach we wrześniu takiej pokrzywki na całym ciele- że lekarz w nocy kjak przyszłam na sastrzyk to się mnie wystraszył. brałam alerge przez 5 tyg a pozniej kolejne 4 i jak zaszłam w ciąże to musiało cos byc i miedzy innymi zaszkodziło dizecku bo pisało na ulotce ze mozna poronic.

Kurcze czasmai tzreba zerknąć bo babcinych sposobówk :P

Co do pryszczy Gosia zrób sobie kąpiel w krochmalu, pomaga :)
    Amy Ty tak samo na taką skórę to raz w tyg kąpiel z krochmalu i raz w tyg litr mleka zagotuj z miodem i do wanny wlej i wykąp się w tym - od razu pomaga. Koi i łaodzi i pozwala się skórze regenerować

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Przekonałaś mnei. jutro kupię :D
    Pamiętaj tylko że te tabletki bierze się 90 dni i potem robi się przerwę.I jeszcze jedna ważna rzecz nie wolno ich łączyć z Bromergonem.

Czy one faktycznie regulują cykl różne wersje słyszałam.

Tak samoolej z wiesiołka bierze się tylko do owulacji potem już nie

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    No po tych ziołach tak jest. ALe jak to leki nie każdemu służą. AMy poczytaj dokładnei odktóregodnia cyklu się bierze bo jak dobrze pamiętam to w dniu @.Moja gin twierdzi że są dobre -- ale na każdego różnie działają.

Gosia nie faszeruj się bo ja dostałam po lekach we wrześniu takiej pokrzywki na całym ciele- że lekarz w nocy kjak przyszłam na sastrzyk to się mnie wystraszył. brałam alerge przez 5 tyg a pozniej kolejne 4 i jak zaszłam w ciąże to musiało cos byc i miedzy innymi zaszkodziło dizecku bo pisało na ulotce ze mozna poronic.

Kurcze czasmai tzreba zerknąć bo babcinych sposobówk :P

Co do pryszczy Gosia zrób sobie kąpiel w krochmalu, pomaga :)
    Amy Ty tak samo na taką skórę to raz w tyg kąpiel z krochmalu i raz w tyg litr mleka zagotuj z miodem i do wanny wlej i wykąp się w tym - od razu pomaga. Koi i łaodzi i pozwala się skórze regenerować
    Ja na białko mam uczulenie :)
    a kupie te tabletki zobaczymy jak zareaguje, jak kiepsko to przestane brać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Pamiętaj tylko że te tabletki bierze się 90 dni i potem robi się przerwę.I jeszcze jedna ważna rzecz nie wolno ich łączyć z Bromergonem.

Czy one faktycznie regulują cykl różne wersje słyszałam.

Tak samoolej z wiesiołka bierze się tylko do owulacji potem już nie

no jak już je dostanę to poczytam co i jak, ewentualnei jeszcze będę was pytać.. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi, jak coś się bedzie działo ze skórą to przestanę..

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia czy Ty jedziesz do Genesis do Poznania czy gdzieś indziej?

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starające się za pomocą medycyny tam jest zakładka chyba o costyngusie poczytaj, poisz..

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Starające się za pomocą medycyny tam jest zakładka chyba o costyngusie poczytaj, poisz..
    ok :]

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no jak już je dostanę to poczytam co i jak, ewentualnei jeszcze będę was pytać.. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi, jak coś się bedzie działo ze skórą to przestanę..
    a ilu dniowe masz cykle ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Gosia czy Ty jedziesz do Genesis do Poznania czy gdzieś indziej?
    Ma do nich dzwonić

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a ilu dniowe masz cykle ?
    31, 32

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to masz w normie cykle. A jaką długą masz faze lutealną? bo nie moge podejrzeć wcześniejszych cykli

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no to masz w normie cykle. A jaką długą masz faze lutealną? bo nie moge podejrzeć wcześniejszych cykli
    15 dni - niby

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nei tylko chodzi, żeby cykle byly po 28dni choć takie bym wolała, ale u mnei się pojawia płodny śluz dwa dni po okresie.. chciałabym tu jakoś cos poprawić

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza lutealna jest zawsze stała więc około 16-18dc powinna u Ciebie wystąpić owulacja.

Powiedz mi jeszcze czy robiłaś już jakieś badaia hormonalne? i czy po poronieniu cykle się już ustabilizowały?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami zdarza asię tak że płodny śluz jest zaraz po @

Są testy owulacyjne może warto się nimi pokierować?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Faza lutealna jest zawsze stała więc około 16-18dc powinna u Ciebie wystąpić owulacja.

Powiedz mi jeszcze czy robiłaś już jakieś badaia hormonalne? i czy po poronieniu cykle się już ustabilizowały?

Nic nie robiłam żadnych badań, lekarz uznał to za pojedyńczy incydent i nic nie zalecał, tarczyce sobie tylko sprawdziłam. i jest w normie
    Ja jestem już teraz w trakcie 4 cyklu. Dopiero ta @ jest taka jak była przed ciążą.

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam Ci zaproszenie

• Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest tu kto? Muszę Wam się wygadać :P
    Więc tak, jak leżałam w szpitalu to był 11 dc i był pęcherzyk 16mm, na drugi dzień już lekarz nic nie mówił o pęcherzyku więc na chybił trafił wyznaczyłam sobie owulkę na wykresie na 12dc. Więc jeśli faktycznie wtedy była owulka to dziś powinna być @, nie ma. Więc sobie z ciekawości temp zmierzyłam. 37,5 w pochwie (właśnie taką miałam jak byłam w ciąży) a 37,12 pod językiem- taką też mniej więcej miałam jak zaciążyłam. Może sobie wkręcam, ale jutro rano zmierzę temp i jeśli będzie 37 to polecę po test ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki był wynik TSH?

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ