X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    Bo ostatnio mi mowila ze mam odczekac bynajmniej do pierwszej @ no ale jak tu czekac jak piekna ovu jest i jeszcze sie smiala ze najczesciej wlasnie tak sie dzieje ze kobitki wpadaja nie czekajac na @
    ja osobiście znam dwa takie przypadki :) Trzymam kciuki zatem :D

Thalia lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po tych ziołach tak jest. ALe jak to leki nie każdemu służą. AMy poczytaj dokładnei odktóregodnia cyklu się bierze bo jak dobrze pamiętam to w dniu @.Moja gin twierdzi że są dobre -- ale na każdego różnie działają.

Gosia nie faszeruj się bo ja dostałam po lekach we wrześniu takiej pokrzywki na całym ciele- że lekarz w nocy kjak przyszłam na sastrzyk to się mnie wystraszył. brałam alerge przez 5 tyg a pozniej kolejne 4 i jak zaszłam w ciąże to musiało cos byc i miedzy innymi zaszkodziło dizecku bo pisało na ulotce ze mozna poronic.

Kurcze czasmai tzreba zerknąć bo babcinych sposobówk :P

Co do pryszczy Gosia zrób sobie kąpiel w krochmalu, pomaga :)
    Amy Ty tak samo na taką skórę to raz w tyg kąpiel z krochmalu i raz w tyg litr mleka zagotuj z miodem i do wanny wlej i wykąp się w tym - od razu pomaga. Koi i łaodzi i pozwala się skórze regenerować

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Przekonałaś mnei. jutro kupię :D
    Pamiętaj tylko że te tabletki bierze się 90 dni i potem robi się przerwę.I jeszcze jedna ważna rzecz nie wolno ich łączyć z Bromergonem.

Czy one faktycznie regulują cykl różne wersje słyszałam.

Tak samoolej z wiesiołka bierze się tylko do owulacji potem już nie

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    No po tych ziołach tak jest. ALe jak to leki nie każdemu służą. AMy poczytaj dokładnei odktóregodnia cyklu się bierze bo jak dobrze pamiętam to w dniu @.Moja gin twierdzi że są dobre -- ale na każdego różnie działają.

Gosia nie faszeruj się bo ja dostałam po lekach we wrześniu takiej pokrzywki na całym ciele- że lekarz w nocy kjak przyszłam na sastrzyk to się mnie wystraszył. brałam alerge przez 5 tyg a pozniej kolejne 4 i jak zaszłam w ciąże to musiało cos byc i miedzy innymi zaszkodziło dizecku bo pisało na ulotce ze mozna poronic.

Kurcze czasmai tzreba zerknąć bo babcinych sposobówk :P

Co do pryszczy Gosia zrób sobie kąpiel w krochmalu, pomaga :)
    Amy Ty tak samo na taką skórę to raz w tyg kąpiel z krochmalu i raz w tyg litr mleka zagotuj z miodem i do wanny wlej i wykąp się w tym - od razu pomaga. Koi i łaodzi i pozwala się skórze regenerować
    Ja na białko mam uczulenie :)
    a kupie te tabletki zobaczymy jak zareaguje, jak kiepsko to przestane brać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Pamiętaj tylko że te tabletki bierze się 90 dni i potem robi się przerwę.I jeszcze jedna ważna rzecz nie wolno ich łączyć z Bromergonem.

Czy one faktycznie regulują cykl różne wersje słyszałam.

Tak samoolej z wiesiołka bierze się tylko do owulacji potem już nie

no jak już je dostanę to poczytam co i jak, ewentualnei jeszcze będę was pytać.. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi, jak coś się bedzie działo ze skórą to przestanę..

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia czy Ty jedziesz do Genesis do Poznania czy gdzieś indziej?

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starające się za pomocą medycyny tam jest zakładka chyba o costyngusie poczytaj, poisz..

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Starające się za pomocą medycyny tam jest zakładka chyba o costyngusie poczytaj, poisz..
    ok :]

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no jak już je dostanę to poczytam co i jak, ewentualnei jeszcze będę was pytać.. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi, jak coś się bedzie działo ze skórą to przestanę..
    a ilu dniowe masz cykle ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Gosia czy Ty jedziesz do Genesis do Poznania czy gdzieś indziej?
    Ma do nich dzwonić

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a ilu dniowe masz cykle ?
    31, 32

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to masz w normie cykle. A jaką długą masz faze lutealną? bo nie moge podejrzeć wcześniejszych cykli

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no to masz w normie cykle. A jaką długą masz faze lutealną? bo nie moge podejrzeć wcześniejszych cykli
    15 dni - niby

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nei tylko chodzi, żeby cykle byly po 28dni choć takie bym wolała, ale u mnei się pojawia płodny śluz dwa dni po okresie.. chciałabym tu jakoś cos poprawić

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza lutealna jest zawsze stała więc około 16-18dc powinna u Ciebie wystąpić owulacja.

Powiedz mi jeszcze czy robiłaś już jakieś badaia hormonalne? i czy po poronieniu cykle się już ustabilizowały?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami zdarza asię tak że płodny śluz jest zaraz po @

Są testy owulacyjne może warto się nimi pokierować?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Faza lutealna jest zawsze stała więc około 16-18dc powinna u Ciebie wystąpić owulacja.

Powiedz mi jeszcze czy robiłaś już jakieś badaia hormonalne? i czy po poronieniu cykle się już ustabilizowały?

Nic nie robiłam żadnych badań, lekarz uznał to za pojedyńczy incydent i nic nie zalecał, tarczyce sobie tylko sprawdziłam. i jest w normie
    Ja jestem już teraz w trakcie 4 cyklu. Dopiero ta @ jest taka jak była przed ciążą.

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam Ci zaproszenie

• Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest tu kto? Muszę Wam się wygadać :P
    Więc tak, jak leżałam w szpitalu to był 11 dc i był pęcherzyk 16mm, na drugi dzień już lekarz nic nie mówił o pęcherzyku więc na chybił trafił wyznaczyłam sobie owulkę na wykresie na 12dc. Więc jeśli faktycznie wtedy była owulka to dziś powinna być @, nie ma. Więc sobie z ciekawości temp zmierzyłam. 37,5 w pochwie (właśnie taką miałam jak byłam w ciąży) a 37,12 pod językiem- taką też mniej więcej miałam jak zaciążyłam. Może sobie wkręcam, ale jutro rano zmierzę temp i jeśli będzie 37 to polecę po test ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki był wynik TSH?

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ