Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybyt wysoki poziom prolaktyny w organizmie jest przyczyną wielu dolegliwości. Przede wszystkim tych związanych z piersiami, które stają się bolesne, obrzmiałe i wrażliwe na dotyk. Czasem, mimo że kobieta nie jest w ciąży i nie karmi dziecka, pojawia się mleczny wyciek z sutka (tzw. mlekotok).
Charakterystycznym objawem nadmiaru prolaktyny są zaburzenia cyklu miesiączkowego - menstruacje pojawiają się częściej niż co 25 dni lub rzadziej niż co 33 dni. Z czasem są coraz bardziej skąpe, aż wreszcie mogą w ogóle zaniknąć. Cykle bywają też bezowulacyjne (stąd kłopoty z zajściem w ciążę). Obniża się popęd płciowy, a stosunki, z powodu suchości pochwy, są bolesne.
Gdy winę za zbyt wysokie stężenie prolaktyny ponosi gruczolak przysadki mózgowej - można mieć uporczywe bóle głowy czy zaburzenia widzenia, a gdy przyczyną jest niedoczynność tarczycy - można tyć bez powodu.
-
hmmm ja mam teraz takie pełniejsze, ale to przed @ mam takie. Cykle bezowulacyjne to nie wiem, bo w maju miałam monit i był pęcherzyk, ale nie wiem czy pękł, a teraz nie mam pojęcia, ale bolało mnie strasznie w boku i miałam plamienie owulacyjne. Także nie wiem.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagic wrote:hmmm ja mam teraz takie pełniejsze, ale to przed @ mam takie. Cykle bezowulacyjne to nie wiem, bo w maju miałam monit i był pęcherzyk, ale nie wiem czy pękł, a teraz nie mam pojęcia, ale bolało mnie strasznie w boku i miałam plamienie owulacyjne. Także nie wiem.
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Jak nie ma połowy z tych objawów, to się niech nie nakręca.. jak my tak zaraz wszystkie zaczniemy szukać
to połowa z nas będzie CHORA :PP
Amy, anet525, Lemurek27 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Hihi mam tak samo, ciąge myślę co se jeszcze przebadać
Chciałam dostać skierowanie na progesteron ale lekarz mi popukał po głowie i stwierdził ze nie widzi podstaw bo nie mam plamień między cyklami, mam równe cykle i wgl mam się uspokoić i dać na luzSzkoda że to takie ciężkie.
Wczoraj jak podejrzałam te wyniki u położnej to zadzwoniłam do mamy że wyszły ok, ale chyba mówiłam to zawiedzionym głosem bo mama mnie opierdzieliła że chyba powinnam się cieszyć a nie smucić że nic nie wyszłoTak ciężko uwieżyć że to błąd genetyczny był przyczyną, dlatego tak szukamy wszędzie gdzie się da
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Hihi mam tak samo, ciąge myślę co se jeszcze przebadać
Chciałam dostać skierowanie na progesteron ale lekarz mi popukał po głowie i stwierdził ze nie widzi podstaw bo nie mam plamień między cyklami, mam równe cykle i wgl mam się uspokoić i dać na luzSzkoda że to takie ciężkie.
Wczoraj jak podejrzałam te wyniki u położnej to zadzwoniłam do mamy że wyszły ok, ale chyba mówiłam to zawiedzionym głosem bo mama mnie opierdzieliła że chyba powinnam się cieszyć a nie smucić że nic nie wyszłoTak ciężko uwieżyć że to błąd genetyczny był przyczyną, dlatego tak szukamy wszędzie gdzie się da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:35
-
Jasne, ogromnie się cieszę
tylko ten błąd połączeń komórkowych to taka troche abstrakcja, a ja lubie mieć wsio czarno na białym dlatego tak się doszukuje pierdół. Ale już koniec, olewam rozmyślanie o badaniach
Amy lubi tę wiadomość