WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) ja też odstawiłam teraz wszystko bo może to te leki..
    ale będzie czas jak będą 2 maluszki :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja juz ponad miesiąc pp a miesiączki nie widać... daje jej jeszcze tydzień i idę do gina... trochę się tym martwię...

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Kurcze ja juz ponad miesiąc pp a miesiączki nie widać... daje jej jeszcze tydzień i idę do gina... trochę się tym martwię...

Miałaś łyżeczkowanie? Jeśli tak to okres powinien pojawić 4-6 tygodni od zabiegu.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Poronilam samoistnie

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja podczas poronienia miałam obfite krwawienie przez 14 dni następna @ przyszła po 5 tyg dokładnie po 45 dniach

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez krwaiwlam ok 2tyg. Plamienia ustąpiły ok 1 września wiec jeszcze czekam na okres :)

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jest doczekać tej pierwszej. Lekarz tez nie przyspieszyć bo lepiej dla organizmu jak sama przyjdzie. Ja wywoływały po 2 poronieniu i miałam beżowy łączone cykle:/

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko chciałam na gwiazdkę widzieć 2 kreseczki a tak to się wszystko przesunie... bo mam czekać ok 3 cykle

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzisz każdej kiedy chciała nie dostała a teraz gdy się nie domagał dostały wszystko :)

Może się uda :)

anka418 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PełnaNadziei Nowa

Wysłany: 25 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jestem Aniołkową Mamą... Mam dopiero 21 lat ale od zawsze wiedziałam, że chcę być mamą:) Moje marzenie się ziściło, byłam pełna nadziei i najszczęśliwsza pod słońcem! Niestety w 11t.c. dowiedziałam się, że serduszko mojego aniołka nie bije już drugi tydzień... Fakt, czułam się w tym czasie źle ale myślałam, że to przez prace... 12 czerwca mój świat się zawalił...
    Tydzień później w jednym z Holenderskich szpitali, ponieważ tu mieszkam wykonali łyżeczkowanie:( teraz nie wiem jak mam liczyć dni płodne, gdyż pierwszą menstruacje miałam 4 tygodnie po zabiegu kolejną (19.07)trwała 4 dni, kolejną 10.8-15.08 niestety trzecią już 1.09... Staram się o kolejne dziecko ale załamuję się każdego dnia nie widząc efektów:(

Moja Fasolka [*]- 12.06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:56

Również jestem Aniołkową Mamą... Wiem, że mam dopiero 21 lat ale bardzo pragnę mieć dzidziusia... Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży byłam tak szczęśliwa, że mogłabym skakać w niebo:) Niestety gdy byłam w 11 t.c mój świat się zawalił...
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też gin powiedziałą żeby odczekać 3 cykle, ale dziś byłam na wizycie bo nie chciałam już więcej czekać i zaczynam już w tym cyklu. Dziś zaczynam brać Metypred, a jak bedzie pozytywny test to Clexane 80. Czy któraś z Was jest na tym zestawie leków?? kurcze, chyba mało osób jednak bo już parę razy pytałam na różnych tematach i nic.
    Trzymam za nas wszystkie kciuki :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 - wspaniale! Trzymam kciuki! :) Czyli- jeśli dobrze zrozumiałam, zaszłaś w pierwszym cyklu po poronieniu? Nie dostałaś wcale @?

PelnaNadziei- przykro mi strasznie, że i Ciebie to spotkało :(
    Odnośnie cykli po poronieniu/łyżeczkowaniu to nie wiem, może być, że się wszystko rozregulowało.. Moze zapytaj lekarza? Czy poza tym sprawdzasz temperaturę i obserwację śluzu? Moze też testy owulacyjne?

U mnie mija dziś 2 tyg od porodu i łyżeczkowania. Jeszcze plamię :/ W nast tyg idę do mojego lekarza na kontrolę, zobaczę co powie no i kiedy znowu będziemy mogli się starać. Ja już bym chciała od razu! :(

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, wspaniałe wieści :))

anka418, ja okres dostałam dopiero po 40 dniach po poronieniu :(

ola, trzymam kciuki

Pełna nadziei , tulam bardzo i trzymam kciuki również. Nie poddawaj się. Kiedy bardzo chce się zajść w ciąże to nie wychodzi a jak człowiek nie chce, to od reki. Tak to już jest..

Ja dziewczyny wczoraj powinnam dostać @ a tu cisza. Nawet mnie brzuch boli. Ginekolog nie kazała mi starać się od dzidzie przez rok ale ja myślę, że poczekam pół roku - bez przesady. Dostałam tabsy anty i myślałam, że wyreguluje cykl tym a tu standardowo sodoma i gomora :((( od poniedziałku nowy tabsowy cykl a tu @ ni ma. ehhhh....

chyba przestane je brać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:14

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 dokładnie, czekałam na @ po poronieniu samoistnym, ale nie przyszła ;)

Buziulka rok czekania i tabsy? :O chyba przesada moim zdaniem i to duża. Ja bym tabletek nie brała. Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Miru Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazała rok przerwy zrobić i tabletki. Nie biorę. Kiedyś brałam a później 2 lata przerwy żeby organizm się oczyścil i problemy. Nigdy więcej tabletek.
    Czarna mam nadzieje ze mnie też tak zaskoczy :)
    Teraz póki się( nie)staramy może ie uda :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane pamiętam o was cały czas i przytulam was mocno :-) bardzo wspieram te które tu dołączyły jestem całym sercem z wami .... i bardzo gratuluje tym którym udało zajść się w ciąże trzymam za was kciuki z całego serducha ;-)

Ja z mężem podjęliśmy decyzje że robimy sobie przerwę od starań o dzidziusia na jakiś czas... oboje jesteśmy już tym zmęczeni trochę sfrustrowani... a nawet sex przestał być przyjemnością taką jak był kiedyś.... ale wy się nie poddawajcie i walczcie o swoje szczęście ;-) a ja w tym będę trzymać bardzo kciuki za was wszystkie buziaki ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj marudzilam ze okresu brak a wieczorem przyszedł :) narazie jestem bardzo zadowolona bo to mój pierwszy okres w życiu kiedy jeszcze nie wzięłam przeciwbólowych i nic mnie nie boli :) zawsze miałam bolesny i obfity. Oby tak dalej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok, rok.. żeby się macica odbudowała i można było zapobiec następnemu poronieniu pod tym kontem chociaż.. Skonsultuje się jeszcze z innym tylko, łaskawie dostane dzień wolny, bo zapisana byłam na poniedziałek ale niestety mój współpracownik jakby poszedł sobie na urlop a nikogo nie ma na zastępstwo. A żeby iść prywatnie to muszę jakąś kasiorke podpłapać.

no własnie nie wiem co z tymi tabsami. Chociaż te pół roku chce poczekać..

A ja czekam na swóją @ póki co :/.

• Miru Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza po skierowanie nowe dla siebie i mojego Ł.
    Co prawda lekarz rodzinny ale bardzo dobry. Wytłumaczy mi wszystko tak dokładnie ze aż miałam wyrzuty sumienia ze musi o meskich sprawach ze mną rozmawiać. :D dodam że lekarz ma jakieś 34 lata.
    Powiedział ze skoro zachodzie w ciążę powinniśmy się wstrzymać do wizyty genetyka.
    Bo może on zaleci coś innego. Albo więcej.
    Dał mi sskierowanie na tsh .
    Kazał przyjść z wynikami i coś będzie robił przynajmniej do wizyty u genetyka.

anka418 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje Miru, że podzielisz się swoimi doświadzceniami :D

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ