X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) ja też odstawiłam teraz wszystko bo może to te leki..
    ale będzie czas jak będą 2 maluszki :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja juz ponad miesiąc pp a miesiączki nie widać... daje jej jeszcze tydzień i idę do gina... trochę się tym martwię...

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Kurcze ja juz ponad miesiąc pp a miesiączki nie widać... daje jej jeszcze tydzień i idę do gina... trochę się tym martwię...

Miałaś łyżeczkowanie? Jeśli tak to okres powinien pojawić 4-6 tygodni od zabiegu.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Poronilam samoistnie

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja podczas poronienia miałam obfite krwawienie przez 14 dni następna @ przyszła po 5 tyg dokładnie po 45 dniach

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez krwaiwlam ok 2tyg. Plamienia ustąpiły ok 1 września wiec jeszcze czekam na okres :)

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jest doczekać tej pierwszej. Lekarz tez nie przyspieszyć bo lepiej dla organizmu jak sama przyjdzie. Ja wywoływały po 2 poronieniu i miałam beżowy łączone cykle:/

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko chciałam na gwiazdkę widzieć 2 kreseczki a tak to się wszystko przesunie... bo mam czekać ok 3 cykle

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzisz każdej kiedy chciała nie dostała a teraz gdy się nie domagał dostały wszystko :)

Może się uda :)

anka418 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PełnaNadziei Nowa

Wysłany: 25 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jestem Aniołkową Mamą... Mam dopiero 21 lat ale od zawsze wiedziałam, że chcę być mamą:) Moje marzenie się ziściło, byłam pełna nadziei i najszczęśliwsza pod słońcem! Niestety w 11t.c. dowiedziałam się, że serduszko mojego aniołka nie bije już drugi tydzień... Fakt, czułam się w tym czasie źle ale myślałam, że to przez prace... 12 czerwca mój świat się zawalił...
    Tydzień później w jednym z Holenderskich szpitali, ponieważ tu mieszkam wykonali łyżeczkowanie:( teraz nie wiem jak mam liczyć dni płodne, gdyż pierwszą menstruacje miałam 4 tygodnie po zabiegu kolejną (19.07)trwała 4 dni, kolejną 10.8-15.08 niestety trzecią już 1.09... Staram się o kolejne dziecko ale załamuję się każdego dnia nie widząc efektów:(

Moja Fasolka [*]- 12.06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:56

Również jestem Aniołkową Mamą... Wiem, że mam dopiero 21 lat ale bardzo pragnę mieć dzidziusia... Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży byłam tak szczęśliwa, że mogłabym skakać w niebo:) Niestety gdy byłam w 11 t.c mój świat się zawalił...
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też gin powiedziałą żeby odczekać 3 cykle, ale dziś byłam na wizycie bo nie chciałam już więcej czekać i zaczynam już w tym cyklu. Dziś zaczynam brać Metypred, a jak bedzie pozytywny test to Clexane 80. Czy któraś z Was jest na tym zestawie leków?? kurcze, chyba mało osób jednak bo już parę razy pytałam na różnych tematach i nic.
    Trzymam za nas wszystkie kciuki :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 - wspaniale! Trzymam kciuki! :) Czyli- jeśli dobrze zrozumiałam, zaszłaś w pierwszym cyklu po poronieniu? Nie dostałaś wcale @?

PelnaNadziei- przykro mi strasznie, że i Ciebie to spotkało :(
    Odnośnie cykli po poronieniu/łyżeczkowaniu to nie wiem, może być, że się wszystko rozregulowało.. Moze zapytaj lekarza? Czy poza tym sprawdzasz temperaturę i obserwację śluzu? Moze też testy owulacyjne?

U mnie mija dziś 2 tyg od porodu i łyżeczkowania. Jeszcze plamię :/ W nast tyg idę do mojego lekarza na kontrolę, zobaczę co powie no i kiedy znowu będziemy mogli się starać. Ja już bym chciała od razu! :(

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, wspaniałe wieści :))

anka418, ja okres dostałam dopiero po 40 dniach po poronieniu :(

ola, trzymam kciuki

Pełna nadziei , tulam bardzo i trzymam kciuki również. Nie poddawaj się. Kiedy bardzo chce się zajść w ciąże to nie wychodzi a jak człowiek nie chce, to od reki. Tak to już jest..

Ja dziewczyny wczoraj powinnam dostać @ a tu cisza. Nawet mnie brzuch boli. Ginekolog nie kazała mi starać się od dzidzie przez rok ale ja myślę, że poczekam pół roku - bez przesady. Dostałam tabsy anty i myślałam, że wyreguluje cykl tym a tu standardowo sodoma i gomora :((( od poniedziałku nowy tabsowy cykl a tu @ ni ma. ehhhh....

chyba przestane je brać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:14

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 dokładnie, czekałam na @ po poronieniu samoistnym, ale nie przyszła ;)

Buziulka rok czekania i tabsy? :O chyba przesada moim zdaniem i to duża. Ja bym tabletek nie brała. Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Miru Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazała rok przerwy zrobić i tabletki. Nie biorę. Kiedyś brałam a później 2 lata przerwy żeby organizm się oczyścil i problemy. Nigdy więcej tabletek.
    Czarna mam nadzieje ze mnie też tak zaskoczy :)
    Teraz póki się( nie)staramy może ie uda :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane pamiętam o was cały czas i przytulam was mocno :-) bardzo wspieram te które tu dołączyły jestem całym sercem z wami .... i bardzo gratuluje tym którym udało zajść się w ciąże trzymam za was kciuki z całego serducha ;-)

Ja z mężem podjęliśmy decyzje że robimy sobie przerwę od starań o dzidziusia na jakiś czas... oboje jesteśmy już tym zmęczeni trochę sfrustrowani... a nawet sex przestał być przyjemnością taką jak był kiedyś.... ale wy się nie poddawajcie i walczcie o swoje szczęście ;-) a ja w tym będę trzymać bardzo kciuki za was wszystkie buziaki ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj marudzilam ze okresu brak a wieczorem przyszedł :) narazie jestem bardzo zadowolona bo to mój pierwszy okres w życiu kiedy jeszcze nie wzięłam przeciwbólowych i nic mnie nie boli :) zawsze miałam bolesny i obfity. Oby tak dalej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok, rok.. żeby się macica odbudowała i można było zapobiec następnemu poronieniu pod tym kontem chociaż.. Skonsultuje się jeszcze z innym tylko, łaskawie dostane dzień wolny, bo zapisana byłam na poniedziałek ale niestety mój współpracownik jakby poszedł sobie na urlop a nikogo nie ma na zastępstwo. A żeby iść prywatnie to muszę jakąś kasiorke podpłapać.

no własnie nie wiem co z tymi tabsami. Chociaż te pół roku chce poczekać..

A ja czekam na swóją @ póki co :/.

• Miru Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza po skierowanie nowe dla siebie i mojego Ł.
    Co prawda lekarz rodzinny ale bardzo dobry. Wytłumaczy mi wszystko tak dokładnie ze aż miałam wyrzuty sumienia ze musi o meskich sprawach ze mną rozmawiać. :D dodam że lekarz ma jakieś 34 lata.
    Powiedział ze skoro zachodzie w ciążę powinniśmy się wstrzymać do wizyty genetyka.
    Bo może on zaleci coś innego. Albo więcej.
    Dał mi sskierowanie na tsh .
    Kazał przyjść z wynikami i coś będzie robił przynajmniej do wizyty u genetyka.

anka418 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje Miru, że podzielisz się swoimi doświadzceniami :D

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ