Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczynki podpowiedzcie mi czy wahania temperatury w drugiej fazie cyklu to może być wina niskiego progesteronu ? nigdy nie miałam takich wahań ani plamień w czasie cyklu teraz po Szymku mam to i to.I tak się zastanawiam co może być przyczyną ?
anet525 lubi tę wiadomość
-
Pełnanadziei- trzymam kciuki
Buziulka- rok to faktycznie długo, a co do tabsów to w sumie nie bardzo wiem czy to konieczne żeby je brać...
Zemraa- może to być wina niskiego progesteronu, z tego co wiem zalecana jest w takich sytuacjach suplementacja progesteronem i po nim powinno się poprawić (ja biorę progesteron w 2 fazie cyklu) -
Cześć Dziewczyny - dawno mnie tu nie było... podczytuję ale nie mam jakoś natchnienia na wypowiedzi... łączę się w bólu z nowymi Mamami ...
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i tulę te podwójnie szczęśliwe
Buziulka rok to stanowczo za długo - masakra jakaś...
Trzymam kciuki za Was Wszystkie Kochanejuż niedługo Wszystkie przejdziemy na tą drugą stronę - wierzę w to
pozdrawiam i tulę mocno Wszystkie na raz i Każdą z osobnaMiru, Kitaja, agnb6, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Też czytam Was codziennie, ale jakoś ciągle brakuje mi czasu na dłuższy wpis.
Ja właśnie mam drugą @ po zabiegu i od października możemy już zacząć starania. Czeka mnie jeszcze tylko na początku miesiąca ostatnia dawka szczepionki na hpv.
Z jednej strony cieszę się, że lekarz nie widzi przeciwwskazań do starań a z drugiej przyznam szczerze, że się boję...
Tulę i za każdą z Was trzymam mocno kciuki, żebyśmy doczekały się naszych upragnionych bobasów
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
mamy już wynik badania naszej Alicji, miała Zespół Turnera, niby na internecie piszą, ze to nie jest choroba dziedziczna,ale na wyniku badania jest zalecenie badan genetycznych...nic nie rozumiem;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 20:02
-
Blondik przepraszam, że pytam...w jakim badaniu to wyszło?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
kochane cały czas pamiętam o was i tule was wszystkie bardzo mocno
jest piękna słoneczna ciepła niedziela... właśnie wybieramy się z mężem na cmentarz na Grób Dzieci Utraconych bo nasz Michaś ma jutro imieninki
Zapale również świeczuszkę za wszystkie nasze Aniołki te mniejsze i te większe
buziaki dla was i miłej niedzieliAnastazja85, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ja też czekam na 1@ po poronieniu, chyba jest już blisko. No i my będziemy walczyć od razu, chyba że w pracy mnie wyślą do Mediolanu na 1,5m-ca. Nie umiem się doczekać na wyniki genetycznych i chlamydi wrrrrrrrrrrr....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:45
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blondik wrote:mamy już wynik badania naszej Alicji, miała Zespół Turnera, niby na internecie piszą, ze to nie jest choroba dziedziczna,ale na wyniku badania jest zalecenie badan genetycznych...nic nie rozumiem;(
A ja tak z ciekawosci sobie sprawdziłam w internecie co to za choroba i znalazłam to:
Zespół Turnera to wrodzona choroba genetyczna występująca tylko u kobiet, spowodowana brakiem lub niepełnym rozwojem chromosomu X. Wczesna diagnoza umożliwia wprowadzenie odpowiedniego leczenia, które znacznie poprawia jakość życia.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie_38347.html
Pozdrawiam was kochane i też pamietam o was i trzymam kciuki za zielonościanet525, Marlena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny. jestem magda mam 23 lata. 6 lipca mialam zabieg, 5 dostalam tabletki poronne ktore nir chcialy zadzialac. moze od poczatku, bylam szczesliwa przyszla mama, w nocy z 4 na 5 wrzesnia strasznie bolal mnie brzuch, rano postanowilam udac sie do lekarza, o byl 11 tydzien, okazalo sie ze malenstwu nie bije serduszko, masakra nie pamietam co bylo dalej, lzy powrot do domu, szpital... prawdopodobnie w 7 tygodniu przestalo zyc, moze nawet zaraz po wyjsciu z gabinetu, gdzie pierwszy i ostatni raz slyszalam bicie serduszka tej malenkiej istoty jaka byla pod moim serduszkiem, tak bardzo pragnlam tego dziecka, cieszylam sie, myslalam ze to prezent slubny, slub 5 lipca wiec tak by wypadalo, teraz nie potrafie sobie poradzic, nie wroclam jeszcze do pracy, tak bardzo mi smutnoJajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
Śpijcie Aniołki [*][*]
-
nick nieaktualny
-
Magdalena1991, Aga261 bardzo współczuję Wam strat maluszków.
Dopiero będąc na tym forum zdałam sobie sprawę jak wiele kobiet traci dzieci. Straszne to jest.
Mam nadzieje że otrzymacie tu potrzebne wsparcie!
Ściskam mocno :* -
Magdalena...i aga... przytulam was mocno z calego serducha i jest mi straszniw przykro ze dolaczylyscie do naszego grona
Miru kochana trzymam kciuki
Umnie chyba kolejny cykl mozna odchaczyc bo juz zapowiada sie na @, najbardziej martwii mnie to ze mam coraaz bardziej nieregularne miesiaczkiale juz we wtorek mam wizyte u lekarza mam nadzieje ze do tego czasu @ nie przyjdzie. Mam pytanie czy ktoras po zabiegu miala nieregularne miesiaczki? I jakie leczenie zastosowal lekarz?
-
Witajcie Kobietki,
Długo czytałam wpisy na forum, postanowiłam dołączyć również. Tak jak wiele z Was poszłam na wizytę pod koniec 12 tygodnia, zadowolona, że znów zobaczę maluszka. Niestety serduszko przestało bić ok 9 tc. To pierwsza ciąża, więc przez ułamek sekundy nawet nie pomyślałam, że może coś pójść nie tak... tym bardziej, że poronienie kojarzyłam z krwawieniem, którego nie było..