Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi- super wiadomość!
Gosia.b - nie, nie musimy czekać 3 mies. Może dlatego, ze ja już byłam dosyć wysoko w ciąży i najpierw musiałam urodzić mojego synka, a potem robili mi łyżeczkowanie, aby usunąć łożysko itp. Nie musimy czekać nawet na pierwszą @.
W zeszłym roku, gdy miałam pusty pęcherzyk i łyżeczkowanie w 9tc, to lekarz kazał czekać tylko do 1 @. Nie wiem, może zależy od kondycji macicy albo po prostu od lekarza?Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
To zależy od lekarza... mają różne opinie na ten temat. Moja gin po łyżeczkowaniu pozwoliła nam starać się przed 1@, a nowa gin była w szoku i twierdziła że minimum 4m-ce! Teraz po poronieniu samoistnym kazała czekać do 1@ bardziej ze względu na to że będą jakieś wyniki, natomiast moja stara gin raczej każe poczekać dłużej
Lekarze każą czekać z 2 powodów z tego co wiem. Boją się skracania szyjki pod koniec ciąży i poronień nawracających, czyli takich gdzie wszystko idzie ok a macica i tak roni.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM wrote:Lekarze każą czekać z 2 powodów z tego co wiem. Boją się skracania szyjki pod koniec ciąży i poronień nawracających, czyli takich gdzie wszystko idzie ok a macica i tak roni.
Dokładnie te dwa argumenty padły od moich lekarzy.
O ryzyku skracania szyjki mówiła lekarka, która robiła mi zabieg, natomiast mój stały gin ciągle wspominał o tej pamięci biologicznej i że może dojść do poronień nawykowych.
Mi się wydaje, że skoro jest tyle różnych opinii to każdy powinien zadecydować sam ile chce odczekać i czy w razie czego nie będzie sobie pluł w brodę
Jedna z moich znajomych nie doczekała się nawet 1@ i obecnie jest w 25tc i wszystko jest super -
Hmm, ja też w sumie "urodziłam" sama przy pomocy leków, a łyżeczkowanie chyba też tylko pozostałości... zapytam mojej gin bo akurat ona miała wtedy dyżur i mi wykonała zabieg.
No nic wszystkiego się dowiem w przyszłym tygodniu na wizycie
-
Wczoraj minęło u mnie równe 3 tygodnie od łyżeczkowania. Lekarz kazał odczekać 3 miesiące tłumaczył że organizm potrzebuje się dobrze zregenerować. Mówił również że jeżeli bym zaszła w ciąże np.po pierwszej@ nic strasznego by się nie stało, choć istnieje bardzo duże ryzyko poronienia znów. Są też przypadki że zaraz pp kobiety zachodzą i rodzą zdrowe dzieci. My jednak z mężem będziemy czekać przynajmniej do otrzymania wyników i jak wszystko będzie dobrze to kończymy z zabezpieczeniami i co ma być to będzie
-
Myślę, że masz Agatko rozsądne podejście
Ja sama właśnie skupiłam się na badaniach, czekam jeszcze na chlamydie i do dzieła, bo nic strasznego na razie nie wyszło.
Trzeba też zrozumieć, jak przebiega promienie nawykowe, bo ja np długo myślałam czy to dlatego 2 raz poroniłam. Otóż w moim wypadku nie, bo ciąża przestała się rozwijać a dopiero po 3-4 tyg organizm zaczął reagować. Poronienia nawykowe polegają na tym że dzidzia się rozwija a macica roni...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Wam też napiszę na jakiego lekarza dziś trafiłam.
Mój gin do którego chodzę prywatnie kazał mi zrobić pewne badania, które to właśnie mam w pakiecie. Po co mam robić prywatnie tak sobie pomyślałam.
Poszłam więc na luxmed. Pani doktor nowa i dziś pierwszy dzień w pracy i ja pierwsza pacjentka- na pewno zapamięta sobie mnie do końca życia
Pani doktor usłyszawszy że mam za sobą 3 poronienia i zespół antyfosfolipidowy powiedziała mi tak: "Pani nigdy w życiu przy takim schorzeniu nie urodzi dziecka. Powinna pani wybrać się do specjalistycznej kliniki bezpłodności i przejść zabieg invitro! Że szans żadnych nie ma "
Ja usłyszawszy to zebrałam wszystkie swoje dokumenty, powiedziałam: " dziękuję za wizytę i że nigdy w życiu nie słyszałam gorszych bzdur".
No tak mnie zdenerwowała że jeszcze dochodzę do siebie. Jeszcze raz w poniedziałek idę na luxmed ale do innej gin. Poleciła mi sama babka z rejstracji bo też miała problemy w ciaży.
Lekarz lekarzowi nie równy. -
hej, co myslicie o takich wynikach nasienia ???
koncentracja plemnikow 12,31
calkowita liczba plemnikow w ejakulacie 43,08 mln
ruch postepowy (PR) 20,17 %
ruch całkowity (PR+NP) 31,93 %
brak ruchu 68,07 %
plemniki zywe 94 %
prawidlowe plemniki 10%
nieprawidlowa budowa plemnika 90%
chyba zle co nie ?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
U mnie dzisiaj kochane minol rowny rok od straty Michasia... pierwsze urodzinki Aniolka... bylismy z mezem na grobie malych aniolkow, troche posiedzielismy i pogadalismy sobie tam....
Myslalam ze do tej pory juz beda mama tu na ziemi ale wszylo inaczej ... ale sie nie poddajemy i walczymy dalej -
Ja też pochowałam mojego Aniołka, 15 października będzie miesiąc jak dowiedziałam się, że serduszko już nie bije...
Kochane mam pytanie - myślicie, że ten zespół antyfosfolipidowy jest częstą przyczyną poronień?
Ja do tej pory nie byłam chora na nic - oczywiście poza grypą, anginą... nigdy nie leżałam w szpitalu - myślałam, że będę miała debiut na porodówce, niestety życie pokazało inne zakończenie...
Okazało się, że TSH miałam trochę wysokie jak na ciążę, 3,4 w ok. 7 tc.
Sama nie wiem czy brnąć w przyczyny, czy nie...
-
tak jest o Kogo walczyć ....
teraz mam iść we wtorek do mojego ginekologa ale nie wiem czy pójdę bo @ się zbliża znowu za szybko
przed ciążą miałam regularne miesiączki jak w zegarku a teraz... naj dłuższy cykl 52dc a naj krótszy 13porażka jakaś.
gosiab tarczyca tez ma duży wpływ na to co się dzieje w naszym organizmie...
Ja również nie znam przyczyny mojego poronienia, a teraz od stycznia próbujemy cały czas i ciągle nic ale teraz to będzie wina tych nieregularnych miesiączek tak mi się wydaje. Mam nadzieje że wytrzymam do wtorku i się wszystkiego dowiem. -
nick nieaktualnyKochane pamietam o Was
Widze i ciesze sie,ze nie poddajecie sie i walczycie!!!
Gosiu tarczyca niestety ma wpływ na poronienia zgłosc sie do endokrynologa ale wczesniej zrób cały pakiet tarczycowy.
Czarna to juz rok jak czas szybko leci ale mam wielka nadzieje,za Wasz Aniołek wyprosi dla Was i dla siebie rodzenstwo tu na ziemi
A ja polecam sie Waszej pamieci bo w srode ide na pierwsza wizyte i strasznie sie boje czy w koncu usłysze serduszko!!!
Buziaki dla Wszystkich -
Hej kochane
A ja chciałam Wam przypomnieć lub jeśli ktoś nie wie: 15 października obchodzony jest Dzień Dziecka Utraconego. Warto poszukać czy w Waszym mieście są takie obchody i się wybrać
U mnie w sobotę odbędzie się pierwszy pogrzeb Dzieci Utraconych bo w końcu powstał grób dla takich dzieciątek. Bardzo mnie to cieszy bo będę miała gdzie postawić lampkę dla moich Aniołków
Inessko trzymam kciuki!inessa, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Czarnaa94 dopiero teraz zauwazylam piękny suwaczek,gratuluje i zycze 9 nudnych miesięcy ciąży:)
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Iness tym razem się uda będę mocno trzymala kciuki:) ja w tym tygodniu będę testowala,mam nadzieje,ze się udało;) Trzymajcie kciuki kochane
inessa, MartaAlvi lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
DZIEWCZYNY TRZYMAJCIE KCIUKI !!!
DZIŚ PRZEZ PRZYPADEK ZROBIŁAM TEST W 25 DNIU CYKLU TYLKO PO TO, ŻEBY ODSTAWIĆ DUPHASTON (MAM PLAMIENIA PRZED OKRESEM). JEST BARDZO CIENKA LINIA, ALE NA 2 TEŚCIE TEŻ WYSZŁAOCZYWIŚCIE ŻADEN TAM MOCZ PORANNY, BO TEST ROBIŁAM NA ODCZEPNEGO.
MARTWI MNIE TYLKO TO PLAMIENIE DZIŚ I OD RANA CHODZĘ WKURZONA, ŻE NA PEWNO ZNÓW COŚ MI JEST...
TERAZ CZEKAMYCzarnaa94, Marlena, MartaAlvi, Lemurek27, agnb6 lubią tę wiadomość