X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imposibol kochana gratuluje i trzymam kciuki za was ;-)

Domisia przykro mi ze stracilas swoje malenstwo... jestem z toba kochana :-*

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jestem!!!!!!
    Jestem w ciązy!!!!!
    Maluszka niestety za bardzo nie zobaczyłam ze wzgledu na moja historie poprzednich ciaż lekarz nie chciał za bardzo ingerowac USG(uwaza,ze nie ma nigdzie badan promieni jak działaja na dziecko a u mnie to chce bardzo uwazac). ZBadał mnie ginekologicznie i juz tu potwierdził ciaze a potem nawet nie na minute zrobił USG jest piekny pecherzyk widac zarodek kosmówka jest gruba i pechezryk jest bardzo ładny ciaza wyglada na przełom 6/7 tygodnia ciąż wg lekarza wszystko bardzo dobrze.
    Dostałam skierowanie na badania ale na nastepne USG mam dopiero zgłosic sie za miesiac jak Maluch juz bedzie wystraczająco duży!!!
    Dziekuje za pamiec
    bardzo polecam sie nadal bo ten miesiac u nas jest najbardziej decydujący!!!!!!!!!!
    Pamietam kochane o WAS <3 <3 <3

Marlena, Ania_84, Mimi86, anka418, Holly go, Czarna_88, gosia.b, anet525, Zemraa, Tosia 1981, szpilka, Lemurek27, eM, dżona, agnb6, Anastazja85, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa myślałam o Tobie i bardzo się ciesze ze jest maluszek :* dbajcie o siebie i niczym się nie denerwujcie :*

u nas kiepsciutko :( rano zaszalelismy a mam płodne (chyba?) I się cieszyłam martwiąc zarazem co z tego będzie bo jakoś specjalnie się nie staramy :)
    No a niestety coś się późno zaczęłam średnio czuć nagle dostałam ostrego bólu gardła, poszłam po południu do lekarza a tam co? Początek angina i antybiotyk :( teraz może i średnio to zabrzmi ale mam nadzieje ze nie dojdzie do zapłodnienia bo umrę ze strachu :(
    To tyle... moje gardło żyje swoim życiem :(

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi po jakim czasie dostalyscie 1 miesiaczke?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam 19 stycznia a 1@pp dostałam 19 lutego, kolejną 19 marca. Później już się w miarę wyregulowało.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli u mnie juz sie wydluzylo... znowu bd nieregularne i strasznie dlugie cykle ;(

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesss kochana tak strasznie sie ciesze twoim szczesciem, bede sie modlic za was zeby wszystko bylo ok z maluszkiem :-*

inessa lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja pierwsza miesiaczke mialam po okolo 40 dniach kolejna po 30 a teraz mija rok i mam nieregularne cykle :-( tak od czerwac ale to na pewno dla tego ze mialam cyste na jajniku ktora wkoncu zniknela :-D wiec mam nadzieje ze wroci wszystko do normy. Kochana organizm musi troszke sam dojsc do formy hormonalnej spokojnie nie denerwuj sie a w razie watpliwosci odwiedz swojego ginekologa na pewno Ci pomoze ;-)

Bylam wczoraj u mojego ginekologa i dalej daje nam czas do konca roku zeby zajsc w ciaze i zeby miesiaczka sprobowala sie sama uregulowac... a jak dalej nic ni e wyjdzie a miesiaczki beda takie jak teraz to pan doktor chce mnie polozyc do szpitala na miesiac na wszystkie badania.
    Buziaki dla was moje kochane ;-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poronieniu samoistnym dostałam pierwsza miesiączkę po ok 30 dniach

• domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa: gratuluje

wywolanie poronieniowe mialam 30 sierpnia i maoja 1 jak narazie @ pp dostalam 2 pazdziernika

inessa lubi tę wiadomość

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wasi ginekologowie po jakim czasie daja wam zielone swiatlo???Moja gin mowi ze mam starac sie po 6 mies jeszcze mnie nastraszyla ze jak bym zaszla wczesniej to moglo by sie lozysko glebiej zagniezdzic i bylby porod ciezki a nawet moglo by dojsc do krwotoku lub usuniecia calej macicy.Obszukalam czly net i nic takieo nie znalazlam

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,wczoraj byłam u swojej gin i powiedziała, że mam jeszcze odczekać 1 lub 2 cykle.
    Patrząc na moje wyniki powiedziała, że bardzo możliwe, że ciąża obumarła przez tarczycę i mam zbić tsh do 2,5. Najgorsze jest to, że dając jej wyniki tsh jeszcze w ciąży - pytałam czy to nie za duży wynik (3,4), a ona powiedziała, że nie i że na pewno się zmniejszy... Niestety kolejnego badania już nie musiałam robić...:(
    Wiem, że to oczywiście nie koniecznie była przyczyna, ale mam taki żal do siebie, że jej posłuchałam i nie poszłam do żadnego endokrynologa wcześniej:(
    Tylko kurcze to ona jest lekarzem i ma doświadczenie, więc jej zaufałam :(

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• wizażystka24 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja poroniłam 20.09 br czyli prawie już 3 tygodnie temu :( była to bardzo wczesna ciąża bo początek 4 tygodnia, obyło się bez zabiegu. Sama się oczyściałam i krwawiłam bardzo krótko tj. 4 dni i 2 dni plamienia. W szpitalu powiedzieli mi, że możemy starać się praktycznie od razu :) Natomiast jak półtory tygodnia później poszłam do innego gin to powiedział, że musze odczekać pół roku!!! ale jak go zapytałam dlaczego to powiedział, że przede wszystkim chodzi o psychikę. Dlatego nie będę czekać aż tyle, zresztą już i tak zaczęliśmy się starać ;) Czuję się dobrze fizycznie, wiadomo że zawsze będę pamiętać o moim Aniołku i zawsze będę się bać jesli zajdę w ciążę i żaden czas tego nie zmieni. Jestem gotowa już na ponowną ciążę :) Mam do Was pytanie ( chciałm utworzyć wątek ale gdzieś się to zgubiło;/ ), więc: czy można mieć owulację ale nie odczuwać jej objawów??
    Pozdrawiam Wszystkie Aniołkowe mamusie <3

wizażystka24
    uiklbadvw6l77cx3.png

uiklbadvlo6h3tx7.png

[link=https://www.suwaczki.com/]j4x9d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy zielone światło po 2,3 cyklach ale zanim zaczniemy się starać mam przyjść jeszcze na kontrolę :)

Wydaje mi się ze można nie mieć objawów podczas owulacji. Ja po sluzie np. Nie widzę kiedy mam owulacja a kiedy nie... jedynie zawsze dokuczal mi ból jajników

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ja straciłam ciążę 3 razy... Po ostatnim poronieniu zabraliśmy się za konkretne badania, czekamy teraz na wyniki i jeśli będzie ok to zaczniemy starania. Kolejna ciąża zapewne na heparynie i acardzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Ja,wczoraj byłam u swojej gin i powiedziała, że mam jeszcze odczekać 1 lub 2 cykle.
    Patrząc na moje wyniki powiedziała, że bardzo możliwe, że ciąża obumarła przez tarczycę i mam zbić tsh do 2,5. Najgorsze jest to, że dając jej wyniki tsh jeszcze w ciąży - pytałam czy to nie za duży wynik (3,4), a ona powiedziała, że nie i że na pewno się zmniejszy... Niestety kolejnego badania już nie musiałam robić...:(
    Wiem, że to oczywiście nie koniecznie była przyczyna, ale mam taki żal do siebie, że jej posłuchałam i nie poszłam do żadnego endokrynologa wcześniej:(
    Tylko kurcze to ona jest lekarzem i ma doświadczenie, więc jej zaufałam :(
    Gosiu polecam wykoanie badań TSH, FT3 i FT4 oraz przeciwciał Anty TPO ja nie zrzucałabym tego na barki tarczycy, jedynie możesz poszukać czegoś co współgra z tarczycą najczęściej jakiś czynnik immunologiczyny, ale nie chcę tutaj gdybać jeśli nie masz badań i wyników. Dla pocieszenia dodam iż zdrowe dzieci rodzą kobiety nawet z dwucyfrowym TSH każdy organizm jest inny. Nie poddawaj się i wyknaj na początek podstawowe badania, potem pomyslimy co dalej ;)

gosia.b lubi tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:)
    dawno mnie nie było ,ale jakoś nie miałam co pisać...
    Gratuluje wszystkim zafasoklowanym i witam się z nowymi koleżankami- I tule was bardzo mocno.Przykro mi z powodu waszych strat:(

gosiunia lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje Wam z calego serca <3
    przed nami najtrudniejszy okres jak zacznie sie 3 miesiac mam nadzieje,ze tym razem Maluszke da sobie rade!!!

Współczuje dziewczyny które straciłyscie ostatnio Maluszka <3 <3 <3

Ja po ostatnim poronieniu - zabiegu miałam starac sie po pierwszej @ ale ze wzgledu na mój wiek i nasze poronienia i moje choroby.
    A owulacje zwykle nie odczuwam jej gdyby nie sluz to nie wiedziałabym,ze to ona chociaz ostatnie dwa cykle miałam ból jajników.
    Po zabiegu w lutym wogóle miałam cykle rozegulowane a jak juz w miare sie wyregulowały to zmniejszyła sie ilosc dni z 28-30 na 25-26 i automatycznie wczesniejsza owulacja.

A ja teraz jestem na Acardzie od połtora roku ( wg lekarzy to bardzo dobrze,ze organizm jest wysycony lekiem i na tym etapie nie potrzeba heparyny ale myśla o poadaniu jej póxniej) i wit D od czerwca i po niej widze duza poprawe organizmu-lepiej sie czuje i z płodnoscia chyba lepiej :P oraz z tarczyca :)( mam haschi i guzotorbiele ale TSH w normie)

Pozdrawiam i śle Wam buziaki <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jaka bierzesz witamine D? Zastanawiam się jaka kupić ponieważ mam niedobór wynik poniżej 20 i czuję sie fatalnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatek brałam dawke 2000 teraz od jakiegos czasu biore 1000 kupiłam w aptece dla dorosłych D3.
    ale mysle,ze powinnas dawke 2000!!!

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ