WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • impossible Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko zameldować, że od wczorajszego wieczora plamień brak.

Oczywiście śluzu jest mnóstwo, ale chyba tak być powinnoo. Jutro idę w końcu zrobić betę i umówię się na wizytę, żeby odzyskać spokój.

inessa lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 25.04.2014

f2w3dqk3drdfpwmi.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :) daj znać

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impossible ja plamienia mam od początku ciąży, już przed terminem @ miałam. I jak na razie jest wszystko ok, a w środę mam nadzieję zobaczyć 2 bijące serduszka ;)
    Niestety poza braniem leków i oszczędzaniem się nie możemy nic zrobić. No i spokój jest bardzo ważny :)
    Inesska to ciekawe z tym magnezem, dobrze wiedzieć :)

inessa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i współczuję Waszych strat dominisia82, hope24 i wizażystka24 :(

Gratulacje Inessa i Impossibile! Trzymam kciuki za Wasze Maleństwa! Będzie dobrze!
    Inessa- mam pytanie.Jeśli Cię nie mylę z inną osobą, to gdzieś na forum przeczytałam, że Ty się orientujesz w temacie badań genetycznych? Jeśli to Ty, to czy mogłabym Ci napisać na priv?

domisia82 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa ostatnie dni ciężkie były... Wczoraj minął miesiąc od straty mojego synka. Trochę popłakałam, chociaż na codzień to już się niby dosyć nieźle trzymam...

W środę 15/10 Dzień Dzieci Utraconych. Ja mieszkam we Włoszech i dowiedziałam się, ze tutaj też się obchodzi, tu w Rzymie jest nawet takie spotkanie z rodzicami, każdy ma zrobić gwiazdkę z imieniem swojego dzieciątka a potem wszystkie gwiazdki maja być przyczepiane na jakiejś tablicy. No i ma być wypuszczenie balonów w niebo a potem cmentarz...
    Jednak ja nie czuję się psychicznie na siłach, aby iść i patrzeć na tych wszystkich ludzi, którzy przeżyli tą samą traumę.. za ciężkie to dla mnie...
    Wolę zostać w domu i zapalić świeczki o 19.00 wszystkim moim Aniołkom. O zapaleniu światełka wyczytałam na internecie, ze powinno się zapalić świeczkę o 19.00 na godzinę i tak w każdej strefie czasowej. Dzięki temu światełko dla naszych Aniołków będzie świecić przez całą noc od strefy do strefy.

gosiunia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna daj znać co za naczyń na usg :)
    Piękne wynagrodzenie strat - dwa maleństwa na raz :)

My czekamy teraz na wyniki badań genetycznych i dzialamy:)
    Mam nadzieje ze najpóźniej w styczniu zobaczę maleństwo :)

anet525 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam

agnb6:przykro mi z powodu twojej straty synka,nie wiem czy dobrze cie kojarze ze styczniowek.
    Mam do was pytanie jakis czas temu zaczepila mnie starsza sasiadka i mowila ze nad grobem dzieciatka nie mozna sie modlic bo mu bedzie tam zle,powiedziala ze dziciatka nie maja grzechu i to one sie modla w niebie za rodzicow hmmm odrazu usiadlam do laptopa i szukalam w internecie czy tak tez jest ale nic nie znalazlam czy slyszalyscie o czyms takim,bo ja pierwszy raz cos takiego uslyszalam.

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Domisia82 ja też słyszałam różne takie dziwne opowieści... ale podchodzę do tego po swojemu i robię to co uważam za słuszne, jeśli Tobie pomaga taka modlitwa to rób to dalej, dziecku na pewno to nie zaszkodzi!!!
    mi taka pani raz powiedziała żeby dziecko miało spokój to powinno się odmówić za nie Nowennę do Dzieciątka Jezus przez 9dni pod rząd i zapalić gromnicę specjalnie za to nienarodzone dziecko i je Ochrzcić tak samemu - nadać imię... każda z nas ma jakieś przeczucie co do płci dziecka, bo ja na przykład nie zdążyłam zrobić badań (poroniłam samoistnie w 6tyg ciąży)
    Modlitwa i Chrzciny sprawiły mi wielką ulgę, zresztą mojemu mężowi też, poczuliśmy się spokojniejsi o naszego Antosia :)

pozdrawiam serdecznie :)

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    07.04.2014r Antoś [*] Mój Aniołek :*
    Lemi27
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plec znalam, mialam robione testy genetyczne,amniopunkce,wszystko bylo cacy dopuki nie przyplatal sie wirus

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 strasznie mi przykro, każda z nas przezywa osobistą stratę - nie przejmuj się gadaniem innych! zawsze się ktoś trafi kto będzie wiedział lepiej co masz robić i jak masz to robić mimo, że nigdy nie był w takiej sytuacji...

a co do wirusa to ja byłam 100% zdrowa i nawet nie mam na co zwalić albo na kogo... muszę tylko wierzyć, że już niedługo i ja będę mieć dzidziusia :)
    życzę tego Tobie jak i Wszystkim tu dziewczyną :)

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    07.04.2014r Antoś [*] Mój Aniołek :*
    Lemi27
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domisia82 dla mnie to bez sensu. Owszem takie dziecko nie ma grzechu, ale też nie zostało ochrzczone. Modlimy się za dusze naszych bliskich, dlaczego za dusze aniołków nie? Rób tak jak Ty uważasz za słuszne, a jak masz wątpliwości to spytaj księdza ;)

agnb6 ja w sobotę byłam na pogrzebie Dzieci Nienarodzonych i było pięknie. Na koniec też wypuściliśmy baloniki a ja oczywiście całą mszę płakałam. Czułam się trochę jak kretynka bo ja jedna w całym kościele płakałam, ale emocje wzięły górę. I nie żałuję że poszłam. Rozumiem, że dla Ciebie może to być za wcześnie, może za rok będziesz gotowa :)

gosiunia lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam, bo postanowiłam wziąć sobie "mały urlop". Wróciłam z nowymi siłami. Ten cykl mam na straty, bo od tygodnia trzyma mnie małe przeziębienie...

Z całego serca gratuluję zafasolkowanym! Życzę Wam spokojnych 9 m-cy.

Przykro mi z powodu kolejnych Aniołkowych Mam. Trzymajcie się ciepło.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne jak uważa kościół, co myślą ludzie.. Moje Aniołki mają imię mimo iż nie znałam płci, tak o nich mowie. To są nasze dzieci i nie ważne czy maja chrzest czy nie dla mnie są moimi maleństwa mi.
    Mimo że jestem wychowana w wierze katolickiej sceptycznie podchodzę do kościoła z wielu względów które się trafiły w moim życiu.
    Nue musze odmawiać modlitwy za moje aniołki jeśli nie mam ochoty bo wolę z nimi pogadać a jeśli mam zły dzień to się modlę. .i nikt mi tego nie zabroni.
    dlaczego chowany ludzi którzy nie chodzą do kościoła nie modlą się a pogrzeb mają jak każdy inny katolik.
    Zamieszalam.
    Najwazniejsze to czego my chcemy, jak czujemy i czego potrzebujemy :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru kościół traktuje Aniołki jako ochrzczone przez chrzest pragnienia, ponieważ gdyby się urodziły, rodzice by je ochrzcili :)
    Oczywiście rozumiem Cię, bo ja też do niektórych spraw związanych z kościołem podchodzę sceptycznie.
    Na mszy podczas pogrzebu ksiądz mówił że one już są z Bogiem w niebie i nie potrzebują modlitw o ich zbawienie (ale to nie znaczy że to coś złego!), ale warto modlić się do nich o wstawiennictwo i prosić o różne rzeczy ;)
    Każdy robi jak uważa, modlitwa nigdy nie jest czymś złym :)

Księża są na prawdę różni i różnie do tych dzieci podchodzą, niektórzy np nie chcą urządzać pogrzebów chociaż nie mają najmniejszego prawa do odmowy. Ale wydaje mi się że wszystko idzie w dobrą stronę, ludzie są na te tematy co raz bardziej uświadamiani ;)

agnb6 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówisz modlitwa nie jest zła. .. a gadanie starszych kobiet to bzdety. .. nasze dzieci zasługująna mmodlitwę rozmowę i co tylko chcemy. ...

Czarnaa94, gosiunia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • A. Nowa

Wysłany: 13 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem Aniołkową Mamą, straciłam córcię pod koniec czerwca 2014, 24tc. Ewidentnych przyczyn do tej pory nie ma (wewnątrzne obumarcie to było :(( )
    Na razie mam lekką niedoczynność tarczycy, lekki brak D3, poszukiwania w kierunkach zakrzepowych trwają.
    Współczuję i sobie i wszystkim, których to spotkało. Okropna rzecz. Okropna.

W związku z brakiem ewidentnych powodów straty mamy jako tako zielone światło na staranie się o następną dzidzię. Niech się uda dobry losie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    dołączam do Waszego grona. Mamy już z mężem synka Michała (6 lat). W grudniu tamtego roku zaczęliśmy się starać o rodzeństwo dla naszego jedynaka. Nawet sprawnie nam to wyszło ;) Niestety w 8tc straciliśmy Fasolkę :( Jakoś nie miałam odwagi podjąć tematu starań, aż do teraz. Także od początku października znowu pracujemy nad dzidziusiem. Mam nadzieję, że tym razem też szybko się uda i że uda mi się jak najszybciej ciążę wychwycić bo moja praca jest bardzo niewskazana dla zdrowej ciąży ;-/

pozdrawiam wszystkie starające się i trzymam kciuki za te którym udało się zajść w ciążę :)

• eM Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe aniołkowe mamusie i strasznie mi przykro, że tu trafiłyście.

Ja czekam właśnie na pierwszą owu od 2 poronienia, powinna być przed końcem tygodnia, proszę trzymajcie za mnie kciuki! A w zasadzie za fasolkę! Może się za chwile uda?

anka418, gosia.b, liloe, agnb6, anet525 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM - trzymam zatem kciuki aby się udało :)

eM lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ze znowu pojawily sie tu nowe mamy aniolkow :-( przytulam was mocno kochane.
    Em uda sie na pewno, nam wszystkim musi sie w koncu udac ! :-)

eM, gosiunia lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ