X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa wrote:
    Witam Was kochane...
    Dziś się dowiedziałam że ciąża obumarła...To już mój 3 Aniołek:( W poniedziałek idę na zabieg i mam w planach zrobić badania genetyczne. Niestety ok 1500 zł to kosztuje i jeszcze mąż musi "materiał" wieźć 150 km do kliniki:/ A ponoć są jakieś badania po 2 poronieniu refundowane,tylko nie wiem jakie i gdzie

Czekoladowa, strasznie mi przykro :(
    Mój Aniołek za 2 dni miał przyjść na świat.. smutne to wszystko.

A co do badań to idź do swojego gina i powiedz, że chciałabyś skierowanie do poradni genetycznej. Tam na nfz wykonują różne badania. U mnie np kariotyp i badanie nasienia mojego. Ja dostałam po 2 poronieniach (biochemiczna i puste jajo płodowe).

trzymaj się :*

walkie talkie lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa, Czarna 88 tak mi przykro. Przytulam mocno! Musimy wierzyć, że jeszcze dla nas zaświeci słońce i będzie lepiej. Chociaż teraz tak ciężko żyć. Ale przetrwamy to i będziemy cieszyć się naszymi maluszkami!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa - strasznie mi przykro :( . To niesprawiedliwe, że tak się dzieje :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam kochane <3 tule do serca <3 wiem,ze jest bardzo trudno ale prosze nie poddawajcie sie dopóki macie mozliwosci a siły naprawde sie znajda w odpowiednim czasie do walki !!!wspieram Was całym sercem <3
    Kinusia rozumiem i porozmawiaj o podłaczeniu sterydów z lekarzem!
    Czekoladowa jak bedziesz prosic ginekologa o skierowaniue to pamietaj aby Tobie i mezowi wypisał oraz aby Tobie wpisał tez aby zrobiono badania po poronieniach i w kierunku zakrzepicy - bo czesto ginekolodzy nie wpisują a potem trzeba drugi raz dostarczac skierownaie a co za tym idzie czekac na badanie w tym kierunku ( robia to badanie nawet jak nie wyszedł CI zespoł antyfosfolipidowy )
    CZarna pamietam <3
    a zaciązonym mamusiom wiele sił i radosci :)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule nowe Aniolkowe Mamy...jestem tutaj od 21.05.14 i od tego czasu pojawilo się na tym forum wiele Aniolkowych Mam,ktorym udało się zajść ponownie w zdrowo rozwijajaca się ciaze,dlatego strasznie wierze,ze już nie długo i nas to spotka...Czasami jest mi przykro,ze to tak długo trwa u mnie,ale może tak to jest ,ze jak czegos bardzo pragniemy musimy na to troszkę dluzej poczekać.

Inessa jak tam u Ciebie wygladaja sprawy adopcyjne?jak się czujesz?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • ankica78 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.... mać bo jak to inaczej nazwać,jak to wyjaśnić ,zrozumieć co dzień Nas przybywa,a ile jest takich "for" jak Nasze....pewnie mnóstwo.
    Każda z Nas pyta dlaczego?z jakiego powodu i czemu to JA? I żadna z Nas nie usłyszy odpowiedzi a trzeba żyć dalej i nie załamywać się tylko jak? Termin miałam na marzec i każdego dnia sobie myślę że mam ją w brzuch zwłaszcza przed spaniem ,gdy leżę na brzuchu a wiem że jakby BYŁA to nie mogłabym tak leżeć.I myślę sobie o spineczkach,gumeczkach,sukieneczkach.... Ale nie ma JEJ....cholera czemu to tak boli....na parapecie mam zdjęcie z usg w rameczce i spoglądam na Nią i marze... myślę sobie a może to dlatego że włosy farbowałam,byłam u dentysty może to że, gdy się dowiedziałam to tak bardzo się nie cieszyłam z tego faktu? I oczywiście znowu nie uzyskam żadnej odpowiedzi..PRZEPRASZAM WAS ŻE TAK WAM TU POMARUDZIŁAM,POŻALIŁAM SIĘ ALE NIE OGARNIAM TEGO....POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE I ŻYCZĘ SPEŁNIENIA WAM MARZEŃ

[*]LAURKA28.11.2014
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankica78 kazda z nas zadaje sobie to pytanie dlaczego? .Czas jest naszym sprzymierzeńcem on uczy nas zyc z tym bolem po stracie.Ja wierze ,ze kiedyś spotkam moje dwa Aniolki w niebie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tłumacze to tak, że może dzięki temu nasze macierzyństwo będzie pełniejsze, bardziej świadome i poświęcenia dla dziecka nie będa takimi wyrzeczeniami jak dla mam, które się nie starały o dziecko bądź wręcz wpadły

f2wlcbxmqludqper.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa i ginekolog i lekarz i lekarz pierwszego kontaktu po 2 poronieniach muszą na Twoja prośbę dać Ci skierowanie. Zależy skąd jesteś mogę Ci polecić jedno miejsce. Czas oczekiwania około 2-4 miesiące ale z możliwością dzwonienia i py r Ania o zwolniony termin ja w efekcie czekałam 3 tyg. Na skierowaniu musi być napisane porada genetyczna i badanie diagnostyka. Bez tego nie zrobią Ci badania tylko umówić na kolejną wizytę. A tak za jednym razem.
    jeżeli chciałabyś więcej informacji pisz priv.
    co mogę Wam polecić. ..leki powodowały u mnie poronienia.
    odstawiłam wszystko i zaczęłam brać zioła castangnusa. Regulują cykl i wzmacniaja śluz płodny.
    W efekcie pierwsze branie tabletek spowodowało ze mój cykl się bardzo wydluzyl- skutek uboczny pierwszego opakowania. 36 dnia miałam śluz gęstości kurzego białka a dziś zaczęłam 10 tydzień.
    Nie poddawać się dziewczyny ale może też uwierzyć w leki ziołowe.
    Mi genetyka powiedział tak " zdrowa kobieta leczona stymulowana lekami aby zajść w ciążę ta ciążę poroni. Każdy lek wspomagający zajście w ciążę powoduje zniekształcenie zarodka.w efekcie ciało usuwa taka ciaze"
    I to była racja bo po clostymbergu mój Pęcherzyk był tak zdeformowany ze aż żal.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strońsk poradnia genetyczna. Pierwsze co robią to tylko kariotyp. Ewentualnie DNA.
    ja zrobiłam jeszcze badania na chlamydie ureoplazme i hpv.
    materiał męża nie może być starszy niż 30 minut przełożony w temp 36 stopni.
    do 30 minut musi trafić do laboratorium nie wytrzesiony i w odpowiednich warunkach temp. W innym wypadku nie przyjmą a nawet gdyby wynik będzie fałszywy.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem aniołkową mamą :(

Aniołek.9tc[*]

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to wszystko. Mam nadzieje ze szybko znajdziecie ulgę i siłę na walkę o maluszka.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykre,że z dnia na dzień jest nas co raz więcej :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę przykre, że nas to spotyka :( Moja chęć posiadania maleństwa jest teraz jeszcze większa, że już bym chciała zacząć starania :(

Trzymajcie się cieplutko :*

• iks Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również powinnam moją córeczkę urodzić w marcu. Swoją drogą, nie wiem, jak udzwignę planowany termin porodu... Co dzień myślę o tym, że być może zaszkodziła któraś z trzech kaw, które wypiłam przez sześć miesięcy ciąży albo może ktorys z krótkich spacerów był zbyt długi. To powoli przypomina paranoję..
    Ściskam Was serdecznie :-*

Ł.
    20.11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam termin na 8 marca... tez boje się tego dnia :(

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nasza ostatnia realizacja filmowa przedstawia Prowincje Wniebowzięcia NMP Zakonu Braci Mniejszych. Film ten będzie prezentowany w Rzymie na Kapitule Generalnej Zakonu Braci Mniejszych.
    Zapraszamy do oglądania.
    https://www.facebook.com/pages/Alladyn/174770452598198?fref=ts

inessa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin 'mam' 13 lutego.
    Dla mnie będzie to straszny dzień, ponieważ z jednej strony wiem, że będzie ciężko ale z drugiej powinnam być choć trochę uśmiechnięta ponieważ tego dnia mija pół roku od ślubu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym miała termin na 7lipca :( a 19lipca mam rocznice ślubu. Wiem, że to będzie najgorszy miesiąc w moim życiu, mimo, że powinnam cieszyć się z rocznicy....
    Mam nadzieję, że do tego czasu znowu będzie mi dane mieć w brzuszku dzidzie co życzę każdej z was dziewczyny ! :*

Aniołek[*]9tc

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywnie gdzie sie tego nie spowedziweałam wogóle .... mam strasznie nieregularne cykle, jak robiłam test w 37 dc to był ujemny a wczoraj w 54dc dwie grube krechy....
    prosze trzymajcie kciuki bo dzisiaj ide do lekarza i sie strasznie boje, wiem że będzie dobrze , musi wkońcu ;-)

gosia.b, Buziulka, Rotenkopf, agnb6, kiniusia00, domisia82, inessa, Zemraa, Miru, Anastazja85, Kitaja, iks, Czarnaa94, eM, Marlena, gosiunia, maja2024 lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ