X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa wrote:
    Witam Was kochane...
    Dziś się dowiedziałam że ciąża obumarła...To już mój 3 Aniołek:( W poniedziałek idę na zabieg i mam w planach zrobić badania genetyczne. Niestety ok 1500 zł to kosztuje i jeszcze mąż musi "materiał" wieźć 150 km do kliniki:/ A ponoć są jakieś badania po 2 poronieniu refundowane,tylko nie wiem jakie i gdzie

Czekoladowa, strasznie mi przykro :(
    Mój Aniołek za 2 dni miał przyjść na świat.. smutne to wszystko.

A co do badań to idź do swojego gina i powiedz, że chciałabyś skierowanie do poradni genetycznej. Tam na nfz wykonują różne badania. U mnie np kariotyp i badanie nasienia mojego. Ja dostałam po 2 poronieniach (biochemiczna i puste jajo płodowe).

trzymaj się :*

walkie talkie lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa, Czarna 88 tak mi przykro. Przytulam mocno! Musimy wierzyć, że jeszcze dla nas zaświeci słońce i będzie lepiej. Chociaż teraz tak ciężko żyć. Ale przetrwamy to i będziemy cieszyć się naszymi maluszkami!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa - strasznie mi przykro :( . To niesprawiedliwe, że tak się dzieje :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam kochane <3 tule do serca <3 wiem,ze jest bardzo trudno ale prosze nie poddawajcie sie dopóki macie mozliwosci a siły naprawde sie znajda w odpowiednim czasie do walki !!!wspieram Was całym sercem <3
    Kinusia rozumiem i porozmawiaj o podłaczeniu sterydów z lekarzem!
    Czekoladowa jak bedziesz prosic ginekologa o skierowaniue to pamietaj aby Tobie i mezowi wypisał oraz aby Tobie wpisał tez aby zrobiono badania po poronieniach i w kierunku zakrzepicy - bo czesto ginekolodzy nie wpisują a potem trzeba drugi raz dostarczac skierownaie a co za tym idzie czekac na badanie w tym kierunku ( robia to badanie nawet jak nie wyszedł CI zespoł antyfosfolipidowy )
    CZarna pamietam <3
    a zaciązonym mamusiom wiele sił i radosci :)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule nowe Aniolkowe Mamy...jestem tutaj od 21.05.14 i od tego czasu pojawilo się na tym forum wiele Aniolkowych Mam,ktorym udało się zajść ponownie w zdrowo rozwijajaca się ciaze,dlatego strasznie wierze,ze już nie długo i nas to spotka...Czasami jest mi przykro,ze to tak długo trwa u mnie,ale może tak to jest ,ze jak czegos bardzo pragniemy musimy na to troszkę dluzej poczekać.

Inessa jak tam u Ciebie wygladaja sprawy adopcyjne?jak się czujesz?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • ankica78 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.... mać bo jak to inaczej nazwać,jak to wyjaśnić ,zrozumieć co dzień Nas przybywa,a ile jest takich "for" jak Nasze....pewnie mnóstwo.
    Każda z Nas pyta dlaczego?z jakiego powodu i czemu to JA? I żadna z Nas nie usłyszy odpowiedzi a trzeba żyć dalej i nie załamywać się tylko jak? Termin miałam na marzec i każdego dnia sobie myślę że mam ją w brzuch zwłaszcza przed spaniem ,gdy leżę na brzuchu a wiem że jakby BYŁA to nie mogłabym tak leżeć.I myślę sobie o spineczkach,gumeczkach,sukieneczkach.... Ale nie ma JEJ....cholera czemu to tak boli....na parapecie mam zdjęcie z usg w rameczce i spoglądam na Nią i marze... myślę sobie a może to dlatego że włosy farbowałam,byłam u dentysty może to że, gdy się dowiedziałam to tak bardzo się nie cieszyłam z tego faktu? I oczywiście znowu nie uzyskam żadnej odpowiedzi..PRZEPRASZAM WAS ŻE TAK WAM TU POMARUDZIŁAM,POŻALIŁAM SIĘ ALE NIE OGARNIAM TEGO....POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE I ŻYCZĘ SPEŁNIENIA WAM MARZEŃ

[*]LAURKA28.11.2014
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankica78 kazda z nas zadaje sobie to pytanie dlaczego? .Czas jest naszym sprzymierzeńcem on uczy nas zyc z tym bolem po stracie.Ja wierze ,ze kiedyś spotkam moje dwa Aniolki w niebie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tłumacze to tak, że może dzięki temu nasze macierzyństwo będzie pełniejsze, bardziej świadome i poświęcenia dla dziecka nie będa takimi wyrzeczeniami jak dla mam, które się nie starały o dziecko bądź wręcz wpadły

f2wlcbxmqludqper.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa i ginekolog i lekarz i lekarz pierwszego kontaktu po 2 poronieniach muszą na Twoja prośbę dać Ci skierowanie. Zależy skąd jesteś mogę Ci polecić jedno miejsce. Czas oczekiwania około 2-4 miesiące ale z możliwością dzwonienia i py r Ania o zwolniony termin ja w efekcie czekałam 3 tyg. Na skierowaniu musi być napisane porada genetyczna i badanie diagnostyka. Bez tego nie zrobią Ci badania tylko umówić na kolejną wizytę. A tak za jednym razem.
    jeżeli chciałabyś więcej informacji pisz priv.
    co mogę Wam polecić. ..leki powodowały u mnie poronienia.
    odstawiłam wszystko i zaczęłam brać zioła castangnusa. Regulują cykl i wzmacniaja śluz płodny.
    W efekcie pierwsze branie tabletek spowodowało ze mój cykl się bardzo wydluzyl- skutek uboczny pierwszego opakowania. 36 dnia miałam śluz gęstości kurzego białka a dziś zaczęłam 10 tydzień.
    Nie poddawać się dziewczyny ale może też uwierzyć w leki ziołowe.
    Mi genetyka powiedział tak " zdrowa kobieta leczona stymulowana lekami aby zajść w ciążę ta ciążę poroni. Każdy lek wspomagający zajście w ciążę powoduje zniekształcenie zarodka.w efekcie ciało usuwa taka ciaze"
    I to była racja bo po clostymbergu mój Pęcherzyk był tak zdeformowany ze aż żal.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strońsk poradnia genetyczna. Pierwsze co robią to tylko kariotyp. Ewentualnie DNA.
    ja zrobiłam jeszcze badania na chlamydie ureoplazme i hpv.
    materiał męża nie może być starszy niż 30 minut przełożony w temp 36 stopni.
    do 30 minut musi trafić do laboratorium nie wytrzesiony i w odpowiednich warunkach temp. W innym wypadku nie przyjmą a nawet gdyby wynik będzie fałszywy.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem aniołkową mamą :(

Aniołek.9tc[*]

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to wszystko. Mam nadzieje ze szybko znajdziecie ulgę i siłę na walkę o maluszka.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykre,że z dnia na dzień jest nas co raz więcej :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę przykre, że nas to spotyka :( Moja chęć posiadania maleństwa jest teraz jeszcze większa, że już bym chciała zacząć starania :(

Trzymajcie się cieplutko :*

• iks Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również powinnam moją córeczkę urodzić w marcu. Swoją drogą, nie wiem, jak udzwignę planowany termin porodu... Co dzień myślę o tym, że być może zaszkodziła któraś z trzech kaw, które wypiłam przez sześć miesięcy ciąży albo może ktorys z krótkich spacerów był zbyt długi. To powoli przypomina paranoję..
    Ściskam Was serdecznie :-*

Ł.
    20.11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam termin na 8 marca... tez boje się tego dnia :(

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nasza ostatnia realizacja filmowa przedstawia Prowincje Wniebowzięcia NMP Zakonu Braci Mniejszych. Film ten będzie prezentowany w Rzymie na Kapitule Generalnej Zakonu Braci Mniejszych.
    Zapraszamy do oglądania.
    https://www.facebook.com/pages/Alladyn/174770452598198?fref=ts

inessa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin 'mam' 13 lutego.
    Dla mnie będzie to straszny dzień, ponieważ z jednej strony wiem, że będzie ciężko ale z drugiej powinnam być choć trochę uśmiechnięta ponieważ tego dnia mija pół roku od ślubu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym miała termin na 7lipca :( a 19lipca mam rocznice ślubu. Wiem, że to będzie najgorszy miesiąc w moim życiu, mimo, że powinnam cieszyć się z rocznicy....
    Mam nadzieję, że do tego czasu znowu będzie mi dane mieć w brzuszku dzidzie co życzę każdej z was dziewczyny ! :*

Aniołek[*]9tc

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywnie gdzie sie tego nie spowedziweałam wogóle .... mam strasznie nieregularne cykle, jak robiłam test w 37 dc to był ujemny a wczoraj w 54dc dwie grube krechy....
    prosze trzymajcie kciuki bo dzisiaj ide do lekarza i sie strasznie boje, wiem że będzie dobrze , musi wkońcu ;-)

gosia.b, Buziulka, Rotenkopf, agnb6, kiniusia00, domisia82, inessa, Zemraa, Miru, Anastazja85, Kitaja, iks, Czarnaa94, eM, Marlena, gosiunia, maja2024 lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ