Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczekoladowa wrote:Witam Was kochane...
Dziś się dowiedziałam że ciąża obumarła...To już mój 3 Aniołek:( W poniedziałek idę na zabieg i mam w planach zrobić badania genetyczne. Niestety ok 1500 zł to kosztuje i jeszcze mąż musi "materiał" wieźć 150 km do kliniki:/ A ponoć są jakieś badania po 2 poronieniu refundowane,tylko nie wiem jakie i gdzie
Czekoladowa, strasznie mi przykro
Mój Aniołek za 2 dni miał przyjść na świat.. smutne to wszystko.
A co do badań to idź do swojego gina i powiedz, że chciałabyś skierowanie do poradni genetycznej. Tam na nfz wykonują różne badania. U mnie np kariotyp i badanie nasienia mojego. Ja dostałam po 2 poronieniach (biochemiczna i puste jajo płodowe).
trzymaj się :*walkie talkie lubi tę wiadomość
-
Czekoladowa, Czarna 88 tak mi przykro. Przytulam mocno! Musimy wierzyć, że jeszcze dla nas zaświeci słońce i będzie lepiej. Chociaż teraz tak ciężko żyć. Ale przetrwamy to i będziemy cieszyć się naszymi maluszkami!
-
nick nieaktualnyWspółczuje Wam kochane
tule do serca
wiem,ze jest bardzo trudno ale prosze nie poddawajcie sie dopóki macie mozliwosci a siły naprawde sie znajda w odpowiednim czasie do walki !!!wspieram Was całym sercem
Kinusia rozumiem i porozmawiaj o podłaczeniu sterydów z lekarzem!
Czekoladowa jak bedziesz prosic ginekologa o skierowaniue to pamietaj aby Tobie i mezowi wypisał oraz aby Tobie wpisał tez aby zrobiono badania po poronieniach i w kierunku zakrzepicy - bo czesto ginekolodzy nie wpisują a potem trzeba drugi raz dostarczac skierownaie a co za tym idzie czekac na badanie w tym kierunku ( robia to badanie nawet jak nie wyszedł CI zespoł antyfosfolipidowy )
CZarna pamietam
a zaciązonym mamusiom wiele sił i radosci
-
Tule nowe Aniolkowe Mamy...jestem tutaj od 21.05.14 i od tego czasu pojawilo się na tym forum wiele Aniolkowych Mam,ktorym udało się zajść ponownie w zdrowo rozwijajaca się ciaze,dlatego strasznie wierze,ze już nie długo i nas to spotka...Czasami jest mi przykro,ze to tak długo trwa u mnie,ale może tak to jest ,ze jak czegos bardzo pragniemy musimy na to troszkę dluzej poczekać.
Inessa jak tam u Ciebie wygladaja sprawy adopcyjne?jak się czujesz?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
K.... mać bo jak to inaczej nazwać,jak to wyjaśnić ,zrozumieć co dzień Nas przybywa,a ile jest takich "for" jak Nasze....pewnie mnóstwo.
Każda z Nas pyta dlaczego?z jakiego powodu i czemu to JA? I żadna z Nas nie usłyszy odpowiedzi a trzeba żyć dalej i nie załamywać się tylko jak? Termin miałam na marzec i każdego dnia sobie myślę że mam ją w brzuch zwłaszcza przed spaniem ,gdy leżę na brzuchu a wiem że jakby BYŁA to nie mogłabym tak leżeć.I myślę sobie o spineczkach,gumeczkach,sukieneczkach.... Ale nie ma JEJ....cholera czemu to tak boli....na parapecie mam zdjęcie z usg w rameczce i spoglądam na Nią i marze... myślę sobie a może to dlatego że włosy farbowałam,byłam u dentysty może to że, gdy się dowiedziałam to tak bardzo się nie cieszyłam z tego faktu? I oczywiście znowu nie uzyskam żadnej odpowiedzi..PRZEPRASZAM WAS ŻE TAK WAM TU POMARUDZIŁAM,POŻALIŁAM SIĘ ALE NIE OGARNIAM TEGO....POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE I ŻYCZĘ SPEŁNIENIA WAM MARZEŃ
[*]LAURKA28.11.2014 -
ankica78 kazda z nas zadaje sobie to pytanie dlaczego? .Czas jest naszym sprzymierzeńcem on uczy nas zyc z tym bolem po stracie.Ja wierze ,ze kiedyś spotkam moje dwa Aniolki w niebieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Czekoladowa i ginekolog i lekarz i lekarz pierwszego kontaktu po 2 poronieniach muszą na Twoja prośbę dać Ci skierowanie. Zależy skąd jesteś mogę Ci polecić jedno miejsce. Czas oczekiwania około 2-4 miesiące ale z możliwością dzwonienia i py r Ania o zwolniony termin ja w efekcie czekałam 3 tyg. Na skierowaniu musi być napisane porada genetyczna i badanie diagnostyka. Bez tego nie zrobią Ci badania tylko umówić na kolejną wizytę. A tak za jednym razem.
jeżeli chciałabyś więcej informacji pisz priv.
co mogę Wam polecić. ..leki powodowały u mnie poronienia.
odstawiłam wszystko i zaczęłam brać zioła castangnusa. Regulują cykl i wzmacniaja śluz płodny.
W efekcie pierwsze branie tabletek spowodowało ze mój cykl się bardzo wydluzyl- skutek uboczny pierwszego opakowania. 36 dnia miałam śluz gęstości kurzego białka a dziś zaczęłam 10 tydzień.
Nie poddawać się dziewczyny ale może też uwierzyć w leki ziołowe.
Mi genetyka powiedział tak " zdrowa kobieta leczona stymulowana lekami aby zajść w ciążę ta ciążę poroni. Każdy lek wspomagający zajście w ciążę powoduje zniekształcenie zarodka.w efekcie ciało usuwa taka ciaze"
I to była racja bo po clostymbergu mój Pęcherzyk był tak zdeformowany ze aż żal. -
Strońsk poradnia genetyczna. Pierwsze co robią to tylko kariotyp. Ewentualnie DNA.
ja zrobiłam jeszcze badania na chlamydie ureoplazme i hpv.
materiał męża nie może być starszy niż 30 minut przełożony w temp 36 stopni.
do 30 minut musi trafić do laboratorium nie wytrzesiony i w odpowiednich warunkach temp. W innym wypadku nie przyjmą a nawet gdyby wynik będzie fałszywy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja również powinnam moją córeczkę urodzić w marcu. Swoją drogą, nie wiem, jak udzwignę planowany termin porodu... Co dzień myślę o tym, że być może zaszkodziła któraś z trzech kaw, które wypiłam przez sześć miesięcy ciąży albo może ktorys z krótkich spacerów był zbyt długi. To powoli przypomina paranoję..
Ściskam Was serdecznie :-*Ł.
20.11.2014 -
nick nieaktualny
-
Nasza ostatnia realizacja filmowa przedstawia Prowincje Wniebowzięcia NMP Zakonu Braci Mniejszych. Film ten będzie prezentowany w Rzymie na Kapitule Generalnej Zakonu Braci Mniejszych.
Zapraszamy do oglądania.
https://www.facebook.com/pages/Alladyn/174770452598198?fref=tsinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa bym miała termin na 7lipca
a 19lipca mam rocznice ślubu. Wiem, że to będzie najgorszy miesiąc w moim życiu, mimo, że powinnam cieszyć się z rocznicy....
Mam nadzieję, że do tego czasu znowu będzie mi dane mieć w brzuszku dzidzie co życzę każdej z was dziewczyny ! :*
Aniołek[*]9tc -
dziewczyny wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywnie gdzie sie tego nie spowedziweałam wogóle .... mam strasznie nieregularne cykle, jak robiłam test w 37 dc to był ujemny a wczoraj w 54dc dwie grube krechy....
prosze trzymajcie kciuki bo dzisiaj ide do lekarza i sie strasznie boje, wiem że będzie dobrze , musi wkońcugosia.b, Buziulka, Rotenkopf, agnb6, kiniusia00, domisia82, inessa, Zemraa, Miru, Anastazja85, Kitaja, iks, Czarnaa94, eM, Marlena, gosiunia, maja2024 lubią tę wiadomość