X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam już wyniki badan od endokrynologa. może któraś z was wie co to znaczy?
    zabieg łyżeczkowania miałam dwa tygodnie temu 17.12.

TSH 1,400
    P.ciała przeciw tyreoglobulinie - ATG 231,5
    P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO 20,58
    Tyroksyna wolna - fT4 13,25

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Weszłam akurat Kejt a masz normy badan??
    Bo nie chciałabym CI w bład wprowadzic ale jak narazie wyglada na to,ze ma Haschimoto.
    Teraz endokrynolog sie klania. A TSH masz w normie :)

Agatko po cichu juz sie ciesze!!!
    Anastazja warto zrobic juz teraz toksoplazmoze ( chyba nie pomylilam,ze to Ty pytałas jak tak to przepraszam)
    toxo mozna robic na róznych etapach a juz w ciazy to obowiazkowo!
    Kochane życze jeszcze raz aby ten NOWY ROK był dla kazdej z nas bardzo szczesliwy!!! :)

Anastazja85 lubi tę wiadomość

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, normy są tylko przekroczone dla ATG. reszta pokazuje mi, że w normie.
    zobaczymy co lekarz powie....

Aniołek 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt ja mam tak samo,ze tylko podwyzszone mam ATG i wiadomo,ze jest Haschi ale idz do endo który ma USG bo tylko w ten sposób mozna potwierdzic te chorobe.
    Kochana spokojnie zobaczysz co lekarz powie życze zdrówka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak bardzo chciałam Wam napisać za kilka tygodni, że i dla mnie grudzień był miesiącem szczęśliwym... niestety dziś przyszła małpa.
    Teraz już jestem w 100% pewna, że boga nie ma. Dlaczego pozwala na to by dzieci rodziły się w patologicznych rodzinach a nie pozwala urodzić się w domu, gdzie miałoby kochających i normalnych rodziców?!

Nie chce mi się żyć...

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, dzięki, oczywiście tak zrobię, 9.01. wizyta u endo.
    jeszcze niedawno myslalam, że w sumie to chyba chciałabym zeby z badan wyszedl jakiś powód, coś czym można by usprawiedliwić to co się wydarzyło.
    a teraz panika i kolejne znaki zapytania co z tym fantem zrobić.
    zaczynam żałować swojego "życzenia" :/

Rotenkopf, przykro mi :(
    ja codziennie wmawiam obie że bedzie dobrze, że ta historia skonczy się bobasem. znam przypadki gdzie ciężko chorzy mieli bardzo dużą wolę wyzdrowienia i udało im się, ale myśleli pozytywie i starali się za wszelką cenę trzymać z dala czarne myśli i zwątpienie. Traktowali swoje wyzdrowienie niemalże jak fakt dokonany. Ja tez próbuję. i dzięki temu jakoś mi lżej.
    Mam nadzieję, że będziesz silna i nie poddasz się.

Aniołek 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam sił, cierpliwości, wytrwałości. Poddałam się.
    Jestem wkurwiona na wszystko. Począwszy na siebie - w końcu w grudniu spełniliśmy wszystkie potrzebne warunki, przez ludzi, którym się udało mimo tego, że nie chcieli tego dziecka (wpadka; m.in siostra mojego męża) a kończąc na lekarzach - wytoczę im taką wojnę, że media opiszą tą sprawę niczym przebieg wojny światowej jeśli się okaże, że podczas zabiegu spierdolili sprawę i dlatego teraz mam problemy!!!

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie moje bliskie koleżanki starały się o dziecko ponad 2 lata. wszystkie wyniki eleganckie, pierwsze ciąże, brak poronień. lekarze nie byli w stanie powiedzieć czemu się nie udaje.
    obie są teraz szczęśliwymi mamami - mimo, że też było im ciężko to nie poddawały się. i efekty ich wytrwałości teraz marudzą przy jedzeniu, budzą w nocy i rozrabiają :)

Aniołek 17.12.2014
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Dla mie niestety grudzień też okazał się niefajny, dziś 25 dc - za dwa dni @. Test 10ml negatywny. Ach to już ponad rok starań, a niedługo pierwsza rocznica odejścia mojego synka. Jak ten czas leci, pamiętam jakby to było wczoraj. Po 15 stycznia idę do gin, niech w końcu zrobi mi jakieś badania. Ale co w takim przypadku można zrobić? Co doradzicie?
    Na pewno chce sprawdzić drożność jajowodów czy czasem po poronieniu lekarz nie zepsuł coś przez zabieg. I badanie nasienia.
    Teraz już wiem że ból który nadal czuje to nie jest smutek po stracie dziecka - z tym już sobie poradziłam. Teraz czuje wielką niemoc - że mimo tylu prób i starań się nie udaje.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

musimy pamietac, ze nie wolno sie poddawac! Musi sie nam udac i ja powtarzam sobie przynajmniej raz dziennie, ze sie uda!!! ....mimo, ze kilkanascie razy dziennie dopada mnie pesymizm... mowie sobie, ze jesli sie poddam, to juz nic nie zostanie. Zawsze o wszystko musialam walczyc i ciezko na wszystko pracowac, niestety nie urodzilam sie w czepku...
    Wazne, ze 2014 sie skonczyl i teraz bedzie wszystko dobrze!!!!!

Kejt, bardzo dobrze ze idziesz szybciutko do endokrynologa. Ja akurat Ci niestety nie pomoge (jestem po operacji tarczycy wiec problemy troche inne).

Marlena, przytulam Cie mocno! Nie wiem jakie badania Ci doradzic ale z pewnoscia droznosc jest do sprawdzenia.
    Zacznij od tego.

Zycze wszystkim milego popoludnia!

*Kejt* lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim Aniołkowym Mamom :*

Kochane chciałabym Wam życzyć samych dobrych chwil, rozwiązania problemów i wielkiego szczęścia jakim jest dziecko. Życze wiele wytrwałości a marzenia Wasze się spełnią. Dużo zdrówka :*

anet525 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Marlenka przede wszystkim zrób podstawowe badania tzn: tsh, ft3, ft4, cukier, mocz, toxoplazmoze, rózyczke, ptolaktyne, progesteron, mocz.
    Zacznij najpierw od tych podstawowych nie daj się naciagnać na jakieś drogie badania.
    Mi zlecil lekarz najpierw Antykogulant tocznia i beta glikoproteinie nie robiac mi podstawowych badań. Nie zrobiłam tych badań bo to jednak kasa, a przed świetami wydatki. Poszłam do internisty i powiedziałam co i jak i dr dała skierowania dosłownie na wszystko co wyżej napisałam plus przebadała mi watrobe.
    Okazało sie że mam tarczyce 5,65! I jakaś infekcje w moczu, ktora jest nie odczuwalna.

Musicie być silne. Napewno do Was zagladnie szczęście.
    " Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji"
    Za każdym razem sobie to powtarzam.

"

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Witajcie!

" Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji"
    Za każdym razem sobie to powtarzam.

"

zgadzam się :)
    i wyznaczam sobie realizację celu na 2015 ! a co! :) w tym roku zostanę mamą !

agatka196, Rotenkopf, Biedronka25 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.12.2014
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam na forum. Pierwszy raz w pokoju poronień pojawiłam się w maju 2014r. Zabieg miałam 17.05.2014 - 9tc. Trzy miesiące później znów zaczęłam starania i znów zaszłam w ciążę. Zbiegło się to jednak w czasie z zapaleniem tchawicy i niestety wiedziałam czym może się to skończyć. 17.XI miałam drugi zabieg w 7 tc. Jak u lekarza usłyszałam, że jest źle to powiedziałam mu, że już więcej nie będę próbować. Mam 7-letnią córkę i na tym poprzestanę. Ale dziś mam dostać 2 @ po zabiegu i nie mogę się się doczekać kolejnej aby od lutego zacząć kolejne starania. Podoba mi się sentencja o kobiecie i oceanie...to prawda, 2 razy przechodziłam zabieg, 2 razy przeżywałam stratę ale chce spróbować jeszcze raz. Trzymam za Was wszystkie kciuki a Wy trzymajcie za mnie. W grupie zawsze raźniej.

Anastazja85, *Kejt* lubią tę wiadomość

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    zgadzam się :)
    i wyznaczam sobie realizację celu na 2015 ! a co! :) w tym roku zostanę mamą !

Ja tez!!! :) Kejt, uda sie nam!!! Wierze w to bardzo mocno!

*Kejt* lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie AM w Nowym Roku, pelnym nadziei i radosci.
    Dlugo mnie nie bylo, bardzo przykro mi witac nowe panie- no ale coz zawsze sluze wsparciem i cieplym slowem.
    Widze ze Wasze caze rozwijaja sie prawidlowo co mnie bardzo cieszy i jeszcze bardziej buduje na ten rok :) Widzialam ze Skarbka tez ma ciazowy suwaczek-gratuluje.

A tak poza tym to moze ktoras poleci mi jakies dodatkowe badania? za 2 tyg bede w Polsce i moglabym skorzystac z wiedzy lekarzy.

Dla tych ktore nie wiedza, mam 6 poronien za soba. Moje dzidziusie obumieraja mniej wiecej mniedzy 6-10 tyg, serduszko przestaje bic. Mam za soba sporo badan- kariotypy sa ok.,zespol antyfosfolipinowy pozytywny, hsg ok.Ostatnia moja ciaza byla na zestawie lekow heparyna + aspiryna + progesteron. ktos mnie sie pytal o sterydy co o tym myslicie?

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Cię, serio! Przeżyć 6 strat Dziecka... Ja jestem po jednej stracie i nie mam sił żyć i boję się, że jeśli to się powtórzy to w końcu i ja dołączę do moich dzieci...

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia00 wrote:
    Witam Wszystkie AM w Nowym Roku, pelnym nadziei i radosci.
    A tak poza tym to moze ktoras poleci mi jakies dodatkowe badania? za 2 tyg bede w Polsce i moglabym skorzystac z wiedzy lekarzy.

Dla tych ktore nie wiedza, mam 6 poronien za soba. Moje dzidziusie obumieraja mniej wiecej mniedzy 6-10 tyg, serduszko przestaje bic. Mam za soba sporo badan- kariotypy sa ok.,zespol antyfosfolipinowy pozytywny, hsg ok.Ostatnia moja ciaza byla na zestawie lekow heparyna + aspiryna + progesteron. ktos mnie sie pytal o sterydy co o tym myslicie?

kiniusia, nie wiem skąd jesteś, dużo czytałam o polecanych lekarzach dla kobiet po poronieniach. jestem z warszawy i jeśli na wizycie kontrolnej stwierdzę, że nie chcę kontynuować tej przygody z moją dotychczasową ginekolog to wybiorę się do Piotra Czempińskiego http://www.znanylekarz.pl/piotr-czempinski/polozna-poloznik/warszawa
    jest ordynatorem w szpitalu praskim i przyjmuje prywatnie w klinice na wilanowie

Aniołek 17.12.2014
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie mozesz myslec o dolaczeniu, w niebie napewno jest juz ktos bliski Twojemu sercu kto sie Aniolkami zajmie :)
    Kejt ja tez jestem z Warszawy bardzo , ale to bardzo Ci dziekuje postaram sie zapisac. Jeszcze raz wielkie dzieki

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia00 wrote:
    Kejt ja tez jestem z Warszawy bardzo , ale to bardzo Ci dziekuje postaram sie zapisac. Jeszcze raz wielkie dzieki

nie ma problemu :) daj znać co ci lekarz powie - niezależnie od tego kto to będzie.
    Trzymam kciuki, damy radę.
    buziaki !

Aniołek 17.12.2014
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ