Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ,chyba będę musiała wybrać się do lekarza i wziąć coś na wywołanie okresu bo pewnie nie przyjdzie niby brzuch boli itd ale krwawienia brak a już 17 dzień fazy lutealnej. Teraz mija juz ponad 2 miesiące po poronieniu w międzyczasie tylko plamienia ..
A wiecie może czy jeżeli okres jest wywołany np. Duphasonem to czy w takim sztucznym cyklu występuje owulacja??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 19:11
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
kiti wrote:A gdzie sie podziala Mayes?
Ja mialam gosci z pl a teraz cisza na mieszkaniu az cora sie mi rozbrykala i brakuje jej towarzystwakiti lubi tę wiadomość
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
nick nieaktualny
-
Ja mam plemienia już ponad tydzień, przed zabiegiem nigdy mi się nie zdarzały na początku myślałam że to owulacja bo temp skoczyła, ale to było tylko przeziębienie, po trzech dniach wróciła do swojego niskiego poziomu. Dzisiaj już 32 dzień po zabiegu.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Mayes no u nas też caly dzień był zapełniony a teraz mamy cisze, tylko Mała bryka
Ja miałam już owulacje bo przedwczoraj tam mnie wszystko bolało w środku, ciagneło i śluzu było multum wiec teraz czekam niecierpliwie na @ i startujemy.
Mayes pocenie się i humorki to schodza hormony po ciaży. Ja miałam tak po porodzie i po poronieniu tak samo.Mayes lubi tę wiadomość
-
wszamanka a byłaś już na kontroli po poronieniu?
-
kiti wrote:Mayes no u nas też caly dzień był zapełniony a teraz mamy cisze, tylko Mała bryka
Ja miałam już owulacje bo przedwczoraj tam mnie wszystko bolało w środku, ciagneło i śluzu było multum wiec teraz czekam niecierpliwie na @ i startujemy.
Mayes pocenie się i humorki to schodza hormony po ciaży. Ja miałam tak po porodzie i po poronieniu .
Kiti chyba masz rację ze schodza mi hormony.A chyba tez mam owulacje bo tez boli czasem i ustaje ale duzo sluzu nie widzialam . To chyba zle nie bedzie. Tez bedziemy dzislac po okresie .nie mam zamiaru czekac na to co powie ginekolog.Wizyte mam 1 sierpnia to zobaczymy co tam sie dziejeAniołeczek [*] 29.06.2016
-
Kiti, byłam i wtedy było wszystko ok.
kiti lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Hej dziewczyny potrzebuje porady , minęło już prawie 3 miesiące po łyżeczkowaniu i mogłabym się już starać o dzidziusia znów , czuje się na siłach fizycznie i psychicznie , ale problem z tym że nie miałam normalnego okresu jeszcze ;/
2 tyg po poronieniu byłam na usg niby ok lekarka powiedziała , że wygląda to na 2 faze cyklu i widzi że torbiel mi się zrobił , więc kazała brać duphason 5 dni po 2 tabletki , po skączeniu po kilku dniach dokładnie w 30 dniu cyklu dostałam brązowych plamień głownie jakby skrzepy , trwało to 3 dni ale nie było w ogóle praktycznie żywej czerwonej krwi .
od tamtej pory nic tylko pobolewanie brzucha jak na okres , zaczełam więc mierzyć temperaturę , wykryto owulację 18 dzień cyklu . normalnie mam 13-14 dzień przy 26-27 dniowych cyklach ... brzuch boli mnie już tydzień i dziś w 35 dniu dostałam brązowego plamienia ale tak skąpo jakby wylać mała łyżeczkę wody na podpaske i tyle, chyba to powinnam uznać za okres bo temperatura spadła z 36,8 do 36,3 a taka zawsze podczas okresu miałam..
i kurcze nie wiem czy powinnam poczekać na normalny okres?? czy iść na wywołanie??
Czy jeżeli występuje owulacja to się starać ?? mimo braku normalnego okresu ??
będę rezerwować wizytę u ginekologa ale tam gdzie jestem to bardzo cięzko się dostać i trzeba czasem miesiąc czekać bo normalnie cała ciąże prowadzi lekarz rodzinny z tym że nie posiada sprzętu usg , na usg trzeba do szpitala jechać sa chyba 2 w ciągu ciąży .. tylko w niektórych przypadkach kierują do ginekologów27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
wszamanka to faktycznie dziwne z tymi plamieniami, a moze nalezalby je traktowac juz jako nowy cykl? byly one czerwone, brazowe, obfite?
Czarnula moze @ sie pomału rozkręci u ciebie. Organizm dochodzi do siebie po poronieniu, czasem potrzeba wiecej czasu zeby powrócił do równowagi. Ciekawe jak to bedzie u mnie za 2 tyg... -
hej juppi juppi ... dziewczyny dostałam miesiączkę tak długo wyczekiwana leje się ze mnie masakra ,,, może powinnam odstawić acard ?????
kiti, Wiara,Nadzieja i M, Mayes lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
nick nieaktualnyU mnie pierwsza miesiączką po zabiegu też była obfita pierwszy dzień lekkie plemienia za to na drugi dzień to była masakra zuzylam całą paczkę podpasek tych dużych grubych na noc w jeden dzień gdzie normalnie na noc biorę zwykle cieniutkie ale moja gin mowila że jak pierwszy okres jest obfity to dobrze bo oznacza że wszystko się ładnie jeszcze do końca ocYsci ją czekała na pierwszy okres 39 dni i nigdy się tak z niego nie cieszyła jak wtedy a teraz modłę się by go nie było i by w końcu nam się udali
-
Wiara,Nadzieja i M wrote:U mnie pierwsza miesiączką po zabiegu też była obfita pierwszy dzień lekkie plemienia za to na drugi dzień to była masakra zuzylam całą paczkę podpasek tych dużych grubych na noc w jeden dzień gdzie normalnie na noc biorę zwykle cieniutkie ale moja gin mowila że jak pierwszy okres jest obfity to dobrze bo oznacza że wszystko się ładnie jeszcze do końca ocYsci ją czekała na pierwszy okres 39 dni i nigdy się tak z niego nie cieszyła jak wtedy a teraz modłę się by go nie było i by w końcu nam się udali
no będę trzymać kciuki za ciebie no i za resztę dziewczyn
żeby w końcu nam wszystkim się udałokiti, Wiara,Nadzieja i M lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
Mayes wrote:Kiti mialas już okres?
-
hejka czy któraś z was orientuje się jak to jest z planowaniem płci dziecka np, za pomocą testów owulacyjnych ?? np wiem że chyba w owulacje i po to na chłopca a przed na dziewczynę??
Ale nie jestem pewna dokładnie kiedy ,, załóżmy że codziennie robię testy owulacyjne o tej samej godzinie załóżmy około 12 w końcu wychodzą 2 krechy i od tych dwóch kresek kiedy należy współżyć ?? W ten sam dzień ? dzień po czy może 2 dni ??
07.06.2019 synek
Czarna dokladnie na dziewczynke nalezy serduszkowac przed ovu bo plemniki zenskie sa silniejsze i dluzej zyja a na chlopca w dzien ovu.
Co do testow owylacyjnych to ciezko powiedziec bo kazdy organizm inny. Niby producenci pisza ze owulacja moze pojawic sie w ciagu 48h od pozytywnego testu ale widzialam i taki wykres ze w dzien pozytywu byla owulka... -
A co do plci to czytalam nieraz z ciekawosci i w artykulach pisali o dietach i roznych dziwnych rzeczach a tak naprawde to jest loteria.
My serduszkowalismy kiedy mialam bol owulacyjny a ovufriend wyznaczyl owulke dzien po serduszku a mamy core -
kiti wrote:A co do plci to czytalam nieraz z ciekawosci i w artykulach pisali o dietach i roznych dziwnych rzeczach a tak naprawde to jest loteria.
My serduszkowalismy kiedy mialam bol owulacyjny a ovufriend wyznaczyl owulke dzien po serduszku a mamy core
aha rozumiem bo my zawsze współżyliśmy co drugi dzień więc tak to 50 na 50 , przy 2 ciąży badania na płeć wykazały że miała być dziewczynka, więc chciałabym teraz może na chłopka spróbować ale jak za późno zacznę starańka tzw np dopiero w dzień pozytywnego testu owulacujnego to szanse na ciąże są mniejsze niż co drugi dzień , na 2 wykresach wyszło mi że owu była dzień po teście a na jednym że w dniu testu27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity