X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
Odpowiedz

Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...

Oceń ten wątek:
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tego nie rozumiem jak można byc takim potworem! Ta dziewczyna miała może pierwszą spokojną noc od kilku dni/tygodni, pewnie wejdzie tu z uśmiechem i co na nią czeka? Wpis od jakiejś nieczulej babki ktora jej radość zrowna z ziemią. Nie wiem, cala ciążę trzeba zyc z przekonaniem ze cos się może stać? Weź dziewczyno ogarnij się i nie siej tu strachu. Ona dobrze wie jakie sa zagrożenia i nikt nie musi jej o tym przypominać.

Czasem lepiej unosić się nad ziemią niż przytlsczać sie czarnymi faktami.

Zjadaczom szczęścia mówię stanowcze NIE!

Primka olej tamten wpis! Nie warto sobie psuć nerwów! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:16

Martynka30, PrimaSort lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Kehlane, to nie jest miejsce sprowadzania na ziemię, tylko po ty by móc uwierzyć i powoli pozbyć się strachu a także wspierać nawzajem...

Można powiedzieć, że usg o niczym nie świadczy, bo ja byłam na wizycie widziałam bijące serduszko a za 3 tyg już nie biło...

Próbuję się nauczyć odganiać strach... i jak kehlana napisała, że trzymamy za siebie kciuki,aż do końca :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dobrze napisałaś.... ja znałam wszystkie, zagrożenie, realia, że może wydarzyć się wszystko, bałam się strasznie... najpierw o betę, potem o wizytę, a to, że nie mam objawów itp....

Trzeba być dobrej myśli, i uwierzyć w swoją Fasolkę albo Fasolki :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crispers- trochę taktu:( Primka żyje na pewno z obawą i to od dawna. Każda z nas, która przeszła przez straty wie co to strach, obawa. Każda też zna fakty, że nigdy nie wiadomo a przyrost bety nie świadczy, że się uda. Ja też miałam wszystko, usg, serduszko, ruchy i straciłam ciążę ale nie tracę nadziei i trzymam kciuku za wszystkie starające się i za wszystkie zafasolkowane. Co najwyżej staram się doradzić czy podzielić swoimi doświadczeniami w sposób nikogo nie raniący.
    Trzeba się wspierać a Ty najwyraźniej tego nie potrafisz także może się nie wypowiadaj i nie odbieraj ludziom nadziei.

Martynka30, PrimaSort lubią tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze kazda z nas zdaje sobie sprawę, ze ciąża to nie bajka ze żyjemy w czasach w których istnieje mnóstwo zagrożeń. Przeciez gdyby ciagle o tym myśleć i żyć w poczuciu permanentnego strachu to można wylądować na oddziale zamkniętym.

Ja przestalam juz nawet czytać w Internecie rzeczy, które mogą we mnie wywołać większy lęk o maluszka. Robię co mogę, latam po tych lekarzach, ciagle jakieś wyniki, pilnuje się ze wszystkim. Mąż mi nic nie pozwala podnosić. Tyle jest w mojej mocy, wiecej to juz tylko Bóg może i trzeba mu zaufać ;-)

Martynka30, Karo85, PrimaSort lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    Dzisiaj znów złapał mnie taki ni ból ni skucz w podbrzuszu dość mocny. Ale po chwili przeszło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Ja się nie kryłam z ciąża. To zabobon a co na sie wydarzyć i tak się wydarzy.. ;-) nie boj się prawdy, Ty i maluch /maluchy jesteście najważniejsi, na cala resztę miej wyrąbane! Buźka, dobranoc ;*
    Szkoda, że przed tą imprezą nie będę wiedziała, czy to bliźniaki. Zastanawiam się nad przyspieszeniem wizyty z 16 na 14... Ale może lepiej iść do fryzjera a nie martwić się ciążą bo i tak wpływu nie mam. Zobaczymy czy w ogóle pojadę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Napiszę krótko... nie złośliwie, raczej ku uspokojeniu emocji... moja beta po 48h wzrosła z 168 do 1056... po dwóch dniach poroniłam...
    To była 2 ciąża na 4 poronione... Przyrost bety niestety nie świadczy o utrzymaniu ciąży... tym bardziej o bliźniakach.
    Sorry dziewczyny ale zejdźcie na ziemię...
    O bliźniakach wydał opinię mój ginekolog dr hab wiedzę ma większą od Ciebie i obraz usg też mam...

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za różnica? Czy bliźniaki czy jeden maluszek trzeba o siebie tak samo dbać;) nie wybiegaj tak w przyszłość, dzisiaj dopiero 4, poczekaj na rozwój sytuacji ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    A co to za różnica? Czy bliźniaki czy jeden maluszek trzeba o siebie tak samo dbać;) nie wybiegaj tak w przyszłość, dzisiaj dopiero 4, poczekaj na rozwój sytuacji ;-)
    Dzisiaj 5 tygodni 0 dni.

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli 6 tydzień ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Czyli 6 tydzień ;-)
    No chyba :-)

• Żaniayarn Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Jestem tu nowa, ale mam nadzieję,że mnie stąd nie wyrzucicie ;)
    Jestem po dwóch poronieniach, w tym jedno w 23tc... A wczoraj test pokazał drugą bladą kreseczkę :D nie chcę się zbytnio cieszyć, póki nie zobaczę serduszka. Jutro idę do mojej gin :)
    Mam nadzieję, u Was znaleźć wsparcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:54

PrimaSort, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, kciuki zaciśnięte. Powiem Ci, że ja bym nie pojechała nigdzie.
    Tak sobie obiecałam, że jak zajdę teraz w ciążę to żadnych wyjazdów, dłuższych podróży autem i w ogóle będę na L4 od początku potwierdzenia ciąży.
    Ja wiem, że co ma być to będzie ale w poprzednich razach się nie oszczędzałam za bardzo. Do pracy chodziłam normalnie, dużo jeździłam autem, w tej drugiej nawet leciałam samolotem na samym początku ciąży.
    Teraz stwierdziłam, że nic z tych rzeczy, Po prostu leżenie, książka, relaks. Oczywiście moja 5 letnia córka na pewno mi to będzie "utrudniać" ale jej nie odmówię:) Natomiast nie zamierzam siebie wystawiać na niepotrzebne ryzyko.
    Natomiast jeśli u Ciebie wszystko się ustabilizuje, będziesz się dobrze czuła a lekarz nie widzi przeciwskazań to zrobisz jak Ci intuicja podpowiada.
    Ja tylko tak napisałam co ja bym zrobiła gdybym miała taką sytuację. :)

4 sniezynki na zimowisku
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaniayarn wrote:
    Cześć wszystkim!
    Jestem po dwóch poronieniach, w tym jedno w 23tc... A wczoraj test pokazał drugą błąd kreseczkę :D nie chcę się zbytnio cieszyć, póki nie zobaczę serduszka. Jutro idę do mojej gin :)

witaj u nas:)
    Trzymamy kciuki. Na bete biegnij:)
    Czy znasz przyczyny poprzednich strat? Bierzesz teraz jakieś leki?

4 sniezynki na zimowisku
  • Żaniayarn Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    witaj u nas:)
    Trzymamy kciuki. Na bete biegnij:)
    Czy znasz przyczyny poprzednich strat? Bierzesz teraz jakieś leki?
    Bete zrobiłam dzisiaj, wyniki wieczorem ;)
    Pierwsza ciaza- pusty pęcherzyk, druga- jakieś zakazenie. Robiłam badania m.in na tocznia, przy pierwszej próbie wyszedł nieznacznie pozytywny ale już przy następnych trzech go wcale nie było. Podejrzewam, że to przez to, że mniej więcej w ok 21-22 tyg mój mąż miał zapalenie płuc i możliwe że od niego coś chwyciłam.
    Miejmy nadzieję, że tym razem się uda ;)

ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaniayarn- Będzie dobrze:) wszystkie tu w to wierzymy.
    Ja też straciłam córkę przez zakażenie wewnątrzmaciczne.

Skoro nic nie wyszło w badaniach co się utrzymało to pewnie leki niepotrzebne.
    Daj znać jaki wynik bety:)

4 sniezynki na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaniayarn wrote:
    Cześć wszystkim!
    Jestem po dwóch poronieniach, w tym jedno w 23tc... A wczoraj test pokazał drugą bladą kreseczkę :D nie chcę się zbytnio cieszyć, póki nie zobaczę serduszka. Jutro idę do mojej gin :)
    Witaj :-)
    Mam nadzieję, że będziesz tu częstym gościem ;-)
    Proponuję zrobić betę i z wynikiem jutro do ginekologa.

• Żaniayarn Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Witaj :-)
    Mam nadzieję, że będziesz tu częstym gościem ;-)
    Proponuję zrobić betę i z wynikiem jutro do ginekologa.
    Tak też zrobię ;)

ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Prima, kciuki zaciśnięte. Powiem Ci, że ja bym nie pojechała nigdzie.
    Tak sobie obiecałam, że jak zajdę teraz w ciążę to żadnych wyjazdów, dłuższych podróży autem i w ogóle będę na L4 od początku potwierdzenia ciąży.
    Ja wiem, że co ma być to będzie ale w poprzednich razach się nie oszczędzałam za bardzo. Do pracy chodziłam normalnie, dużo jeździłam autem, w tej drugiej nawet leciałam samolotem na samym początku ciąży.
    Teraz stwierdziłam, że nic z tych rzeczy, Po prostu leżenie, książka, relaks. Oczywiście moja 5 letnia córka na pewno mi to będzie "utrudniać" ale jej nie odmówię:) Natomiast nie zamierzam siebie wystawiać na niepotrzebne ryzyko.
    Natomiast jeśli u Ciebie wszystko się ustabilizuje, będziesz się dobrze czuła a lekarz nie widzi przeciwskazań to zrobisz jak Ci intuicja podpowiada.
    Ja tylko tak napisałam co ja bym zrobiła gdybym miała taką sytuację. :)
    Wiesz jak ja wczoraj dostałam od mojego ginekologa smsa że z takim wynikiem bety to jest prawdopodobieństwo bliźniaków to dzisiaj już cały dzień leżę w łóżku i też mi żadne wyjady w głowie. Tym bardziej że ten wyjazd jest dwa dni przed moją drugą wizytą u ginekologa. No ale to muszę z mężem przedyskutować, który lekko rzecz ujmując jest mocno podniecony na samą myśl...

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ