Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka30 wrote:Żania może kiedyś teraz nie jestem gotowa
Żania mdłości dobrze świadczą o silnej ciąży, więc warto przemęczyć się...
Imbir jest dobry ma mdłości... zalej 2 pasterki gorącą wodą cytrynka i miód
byłam tylko senna bardzo senna i cycki mi urosły to wszystko, przy pierwszej obumarłej cycki mnie przestały bolec, tydzien przed wizyta ale jakos nie docierało do mnie ze cos zlego moze byc, w tej co teraz obumarła cycki mnie cały czas bolały, i mdłosci miałam kilka dni wiec chyba to różnicy nie robi bo kazda ciaza jest inna2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Martynka30 wrote:Żania może kiedyś teraz nie jestem gotowa
Żania mdłości dobrze świadczą o silnej ciąży, więc warto przemęczyć się...
Imbir jest dobry ma mdłości... zalej 2 pasterki gorącą wodą cytrynka i miód -
Dzisiaj wróciłam z pracy i zobaczyłam brzydki beżowo-brązowy śluz
Na godz 20 jade prywatnie do lekarza bo nie wytrzymam do przyszłego poniedziałku. Bardzo się boję, bo wcześniejsza ciąża tez zaczela się od takiego śluzu a zakonczyła na plamieniu, krwawieniu i poronieniu.
To dopiero 5 tydz 0 dni.
06.2015 - poronienie
-
ada89 wrote:Dzisiaj wróciłam z pracy i zobaczyłam brzydki beżowo-brązowy śluz
Na godz 20 jade prywatnie do lekarza bo nie wytrzymam do przyszłego poniedziałku. Bardzo się boję, bo wcześniejsza ciąża tez zaczela się od takiego śluzu a zakonczyła na plamieniu, krwawieniu i poronieniu.
To dopiero 5 tydz 0 dni.
Moj ginekolog od USG. (bo robię oddzielnie) twierdzi, ze brązowe plamienie w ciąży to nie tragedia
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Ja po wizycie, dostałam receptę i wizytę mam za 3 tyg powinno już być widać co nieco
Boże jak ja wytrzymam te 3 tyg? na zawał zejdę
Ada trzymam kciuki, czasami tak jak Madzia pisze to stara krew, ale dobrze zrobiłaś lepiej to sprawdzić...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Wróciłam. Plamienie mogło być z małego krwiaczka, który mi sie zrobil i ktory powinien się wchłonąć. Na badaniu było czyściutko Dostałam zwolnienie na prawie miesiąc i duphaston i mam się oszczędzać. W pon mam wizyte na nfz u tego gin, wiec założy mi wtedy karte i zleci badania.
Uspokoiłam się trochęMartynka30, Tulisia lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
witajcie kochane,
Jak się czujecie dziś? Mnie głowa chce pęknąć. Chyba ciśnienie nie jest najlepsze.
Szkoda, że prima usunęła konto:( miałam nadzieję, że powróci jednak do nas.
To co ją spotkało jest straszne. Mogłybyśmy spróbować ją wspierać chociaż.
Może jednak za jakiś czas do nas zajrzy.
Może nie wyczerpane są jeszcze sposoby aby jej pomóc medycznie? Kurcze, o tyle rzeczy jej nie dopytałam. Może mogłybyśmy coś doradzić.
Ech, choć rozumiem ją oczywiście.
Ja czekam na @ z wytęsknieniem. Jeszcze dzień czy dwa i wracam do walki.
Martynka- jakie DHA bierzesz? oddzielnie czy w suplemencie dla kobiet w ciąży?
ada- odpoczywaj kochana i zero wysiłku:)06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo oddzielne, ale przeznaczone dla kobiet w ciąży...omegamed pregna
Wiesz kochana o ile dobrze pamiętam, to Primka coś wspomninała, że jak tym razem się nie uda, to kolejną ciążę będzie miała z clexane...
Kurcze po raz kolejny napiszę jakie to niesprawiedliwe, że kobiety, które pragną, zrobiły by wszystko to tracą swoje dzieci bądź nie mogą mieć... a takie co nie chcą, piją palą mają...
Karo może napij się kawy ?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka,
mój codzienny rytuał jak wstaje to kawa od razu:) Uwielbiam z moim M kawę i jakiś czas temu kupiliśmy sobie mega wypasiony ekspres z dozownikiem spieniającym mleko, mielącym na bieżąco ziarna kawy i w ogóle. No i mamy fioła na punkcie kupowania kaw w ziarnach z różnych stron świata. Także kawa to podstawa:)
Choć przyznam się, że będąc w ostatniej ciąży prze 2 miesiące pierwsze nie byłam w stanie nawet powąchać kawy o od razy wymiotowałam:)06.2010- córeczka
CRIO 28.04.- 3 BA
Karo85 wrote:Martynka,
mój codzienny rytuał jak wstaje to kawa od razu:) Uwielbiam z moim M kawę i jakiś czas temu kupiliśmy sobie mega wypasiony ekspres z dozownikiem spieniającym mleko, mielącym na bieżąco ziarna kawy i w ogóle. No i mamy fioła na punkcie kupowania kaw w ziarnach z różnych stron świata. Także kawa to podstawa:)
Choć przyznam się, że będąc w ostatniej ciąży prze 2 miesiące pierwsze nie byłam w stanie nawet powąchać kawy o od razy wymiotowałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:33
-
Żania- no mój nie kosztował tyle hihihihi. Płaciliśmy też nie mało bo ok. 3500 zł ale nie żałuje nawet złotówki z tego:)
Kawa smakuje wybornie i to sama przyjemność. Ale prawda też jest taka, że to nie chodzi o ekspres najbardziej ale o kawę i jej smak.
Żania- jak samopoczucie?06.2010- córeczka
CRIO 28.04.- 3 BA
Karo85 wrote:Żania- no mój nie kosztował tyle hihihihi. Płaciliśmy też nie mało bo ok. 3500 zł ale nie żałuje nawet złotówki z tego:)
Kawa smakuje wybornie i to sama przyjemność. Ale prawda też jest taka, że to nie chodzi o ekspres najbardziej ale o kawę i jej smak.
Żania- jak samopoczucie? -
Madzik super A Franiu był nagrodzony?
Wiecie co zauważyłam? że po słodkim robi mi się niedobrze moje malutkie dzieciątko nie lubi słodkiego ja tu bym czekoladę zjadła a tu lipa
Madzik współczuję ja to zamiast cytryny wezmę ze sobą wiadroMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
https://www.facebook.com/123553327675696/videos/1036747583022928/?fref=nf
Znalzłam to na forum u jednej z dziewczyn padniecie jak obejrzycieTulisia, s1985 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:Madzik super A Franiu był nagrodzony?
Wiecie co zauważyłam? że po słodkim robi mi się niedobrze moje malutkie dzieciątko nie lubi słodkiego ja tu bym czekoladę zjadła a tu lipa
Madzik współczuję ja to zamiast cytryny wezmę ze sobą wiadro
Ja tez wezmę ze sobą siateczkę jakas jakby mi się "ulało" ale jestem dobrej myśli jak zniosłam tak intensywne wizyty u stomatologa to juz chyba nic mi nie straszne
Wiecie co dalam sobie szlaban na fioletową stronę. Wyczytam coś o jakiś powiklaniach, ze dziewczyny trafiają do szpitala itp a potem sobie cos nabiję do pustego łba i szukam u siebie skurczy, twardego brzucha albo bólu pleców. Nigdy więcej
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*