Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
Arwen wrote:S, no i super! idz na ta bete w takim razie i sie wyjasni. Mogli sie pomylic, a Ty powinnas miec pewnosc.
Paulinas89, przy takich wysokich wartosciach jak 50000 to beta juz chyba nie musi przyrastac tak jak wczesniej.
S1985 trzymam kciuki . PozdrawiamMartynka30 lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Bianka4 wrote:Przepraszam że się wtrącę ale przy tak wysokich wartościach powyżej 50000 bhcg nie przyrasta a może i właściwie zaczyna powoli spadać i wszystko jest ok .
S1985 trzymam kciuki . Pozdrawiam
Też o tym gdzieś czytałam tylko nie pamiętam jaka to była wartość.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Arwen wrote:Bianka, mnie tez sie tak kojarzylo.
Palinas89 lubi tę wiadomość
2015 IVF
-
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/zespol-znikajacego-blizniaka-przyczyny-objawy_42082.html
to przed chwilą przeczytałamPalinas89 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Jeszcze ciągle nie jestem zdecydowana czy chodzic na nfz cz prywanie? Wolalabym prywatnie, mysle ze za wizyte raz w miesiacu + bad. krew, mocz dam rade finansowo. Orientujecie się jakie jeszcze koszta pózniej dochodza, gdybym chodziła prywatnie? I pod koniec ciązy podobno chodzi się częściej, to prawda? Bo prywatne wizyty co tydzien, czy dwa to już większe obciązenie finansowe... Proszę o wypowiedź zmamy, które już mają dzidziusia lub coś o tym słyszały
Na kolejna wizyte (poniedzialek) i tak musze iśc na nfz to niesympatycznego lekarza, bo polożna powiedzila, że jak nie rozliczę się z nimi z badan za pare stówek to będe musiała za nie zapłacic. Wiec ten lekarz założy mi pewnie już kartę ciązy. Czy to jakas przeszkoda jezeli karta będzie od innego a poziej bede chodziła do innego? Czy tamten wyda nową?06.2015 - poronienie
-
ada89 wrote:Jeszcze ciągle nie jestem zdecydowana czy chodzic na nfz cz prywanie? Wolalabym prywatnie, mysle ze za wizyte raz w miesiacu + bad. krew, mocz dam rade finansowo. Orientujecie się jakie jeszcze koszta pózniej dochodza, gdybym chodziła prywatnie? I pod koniec ciązy podobno chodzi się częściej, to prawda? Bo prywatne wizyty co tydzien, czy dwa to już większe obciązenie finansowe... Proszę o wypowiedź zmamy, które już mają dzidziusia lub coś o tym słyszały
Na kolejna wizyte (poniedzialek) i tak musze iśc na nfz to niesympatycznego lekarza, bo polożna powiedzila, że jak nie rozliczę się z nimi z badan za pare stówek to będe musiała za nie zapłacic. Wiec ten lekarz założy mi pewnie już kartę ciązy. Czy to jakas przeszkoda jezeli karta będzie od innego a poziej bede chodziła do innego? Czy tamten wyda nową?Palinas89 lubi tę wiadomość
2015 IVF
-
hej dziewczyny,
mam wyniki badan, juz wiem dlaczego moja córka ma wadę serca a Ksawierek miał wady cewy nerwowej,
mam:
genotyp C/T polimorfizm c.677C/T genu MTHFR
heterozygotyczna postac genu mthfr
25% szans na wystapienie u pomomstwa homozygotycznego wariantu genu mthfr T/T
dobrze, ze jednak zrobilam te badania, mimo ze profesor Zaremba mowil ze wady cewy nerwowej to pewnie przypadek -
Martynka30 wrote:Kochana ja nie pomogę, z tymi badaniami bo się nie znam, powinnaś iść na wizytę do genetyka.
sprobuje gdzies sie zapisac do genetyka, tym bardziej ze oboja mamy identyczna mutacje
-
moja beta dziś 959,1 wiec na 100% ta z poniedziałku o wartości 625 była błędna
APS, kehlana_miyu, Palinas89, Mysia 15, Tulisia, Karo85, Czekając na tęcze lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
S ciesze się jak cholera! wiedziałam, że jest wszystko dobrze!
a ja byłam rano na USG, czarno przed oczami oczywiście a tu bąbel ma 1,6cm, serducho bije super, ciąża z USG na 8tydz 0 dz czyli dzisiaj rozpoczytam 9 tydzien ciąży
Dostałam płytkę z nagraniem USG
a no i tak jak przypuszczałam, mam małego krwiaczka i to z niego mogła uwolnić się ta maź w sobotę! mam się bardzo oszczędząć terazs1985, Tulisia lubią tę wiadomość
Aniołek 7.10.2015 6/8 tc