Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie.
U mnie nieudana IUI...zaczęłam już nowy cykl. Jutro śmigam na wizytę ws. kwalifikacji do In vitro. Obym zaczęła jak najszybciej. ( podchodzimy komercyjnie)06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Palinas89 wrote:ja mam obecnie termin niby 29 lipca, ale ustalić można tylko z USG, bo 7 października miałam łyżeczkowanie i w tym cyklu od razu zaszłam w ciąże w 32dc.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Karo85 wrote:witajcie.
U mnie nieudana IUI...zaczęłam już nowy cykl. Jutro śmigam na wizytę ws. kwalifikacji do In vitro. Obym zaczęła jak najszybciej. ( podchodzimy komercyjnie)2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:powiedz mi jak ty liczysz swoje tc? od dnia zapłodnienia? i w jakich tc miałas robione usg i jak możesz pokaż mi zdjęcia usg z wizyt z poszczególnych tc
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Madzik90 wrote:W tym dniu co masz dzisiaj ja robiłam pierwsze USG z serduchem możesz juz cisnąć ja o 9 mam wizytę, 3majcie kciuki spadla mi hemoglobina i będzie opiernicz ;/ na wagę stanąć to bedzie trauma...
-
U nas wszystko w porządku poza tym, ze mam +13 na wadze od poczatku ciąży!! Masakra! Moja ginekolog tylko się smieje ze niektóre dziewczyny tak mają po prostu. Jestem przerażona a przede mna jeszcze 2 miesiące ciąży.
Franek się schował i nie mogla znalezc tętna troche mi pikawa podskoczyla juz.
Szyja dluga i zamknietaŻaniayarn, Tulisia, s1985, Palinas89 lubią tę wiadomość
S ja liczę swoje tc tylko i wyłącznie wg USG nie od zapłodnienia
Owulke miałam 6-7.11 a do zagnieżdżenia nie wiadomo nigdy kiedy dojdzie np u mnie 12.11 czyli 5-6dni po zapłodnieniu beta wynosiła 0 więc jeszcze nie doszło do zagnieżdżania. Może to nastąpić nawet do 12dni po zapłodnieniu! także nie stresuj się póki co :*
u mnie było tak
7.11 owulka
12.11 beta 0
20.11 - pierwszy sikaniec-bardzo blada kreseczka, potem 2 dni z rzędu ciemniejsza
24.11 beta 1250
26.11 beta 2830
27.11 1sza wizyta u gina - widoczny mały pęcherzyk ( nie powiedział ile mm i nie mam zdjęcia nawet ) że niby to była młoda ciaża 4tydzień
2.12 beta 9140 ( myślałam, że lipa będzie bo przyrost średni na jeża..)
4.12 - widoczny zarodek 1,5mm z bijącym serduchem!(jeśli chodzi o ciałko żółte to biedne było, zarys dosłownie! nic o nim nawet nie powiedział (bdb jakość usg, robi na nim 4D) USG nie wyznaczyło tc jeszcze, dno macicy 5tydzien, a jak patrzylam taką tabelkę w necie to zarodek 2mm to 5tc i 5dzien więc ja byłam tak w 5t 4 dn
18.12 zarodek 16mm, serducho waliło jak dzwon, ciałko żólte też już dobrze widocznie. USG wyznaczyło tc na 8t 0d i datę porodu na 29.07.
Wyszedł też niestety mały krwiaczek podkosmówkowy.
Jutro po 16(wejde pewnie koło 17) mam wizytę i zobaczymy jak się sprawy mają 23-25 grudnia miałam takie lekkie brudzenie takim brązowawym śluzem po wysiusianiu się itp widoczne dopiero na papierze ale tylko rano albo wieczorem.. od 26 jest czysto. Mam nadzieje, że to krwiak się oczyszczał i wszystko jest ok!
S trzeba zaznaczyć, że każda ciąża jest inna i tak naprawdę nie ma co porównywać .
Czytałam, że u niektórych zarodek jest widoczny dopiero jak pęcherzyk osiąga 2cm!
Dużo też zalezy od jakości USG np u mnie przy 1,5 zarodku już było widać pikające serducho, a na innym aparacie pewnie byłoby widać np przy zarodku ok 4-5 mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 15:07
Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Palinas89 wrote:S ja liczę swoje tc tylko i wyłącznie wg USG nie od zapłodnienia
Owulke miałam 6-7.11 a do zagnieżdżenia nie wiadomo nigdy kiedy dojdzie np u mnie 12.11 czyli 5-6dni po zapłodnieniu beta wynosiła 0 więc jeszcze nie doszło do zagnieżdżania. Może to nastąpić nawet do 12dni po zapłodnieniu! także nie stresuj się póki co :*
u mnie było tak
7.11 owulka
12.11 beta 0
20.11 - pierwszy sikaniec-bardzo blada kreseczka, potem 2 dni z rzędu ciemniejsza
24.11 beta 1250
26.11 beta 2830
27.11 1sza wizyta u gina - widoczny mały pęcherzyk ( nie powiedział ile mm i nie mam zdjęcia nawet ) że niby to była młoda ciaża 4tydzień
4.12 - widoczny zarodek 1,5mm z bijącym serduchem!(jeśli chodzi o ciałko żółte to biedne było, zarys dosłownie! nic o nim nawet nie powiedział (bdb jakość usg, robi na nim 4D) USG nie wyznaczyło tc jeszcze, dno macicy 5tydzien, a jak patrzylam taką tabelkę w necie to zarodek 2mm to 5tc i 5dzien więc ja byłam tak w 5t 4 dn
18.12 zarodek 16mm, serducho waliło jak dzwon, ciałko żólte też już dobrze widocznie. USG wyznaczyło tc na 8t 0d i datę porodu na 29.07.
Jutro po 16(wejde pewnie koło 17) mam wizytę i zobaczymy jak się sprawy mają 23-25 grudnia miałam takie lekkie brudzenie takim brązowawym śluzem po wysiusianiu się itp widoczne dopiero na papierze ale tylko rano albo wieczorem.. od 26 jest czysto. Mam nadzieje, że to krwiak się oczyszczał i wszystko jest ok!
S trzeba zaznaczyć, że każda ciąża jest inna i tak naprawdę nie ma co porównywać .
Czytałam, że u niektórych zarodek jest widoczny dopiero jak pęcherzyk osiąga 2cm!
Dużo też zalezy od jakości USG np u mnie przy 1,5 zarodku już było widać pikające serducho, a na innym aparacie pewnie byłoby widać np przy zarodku ok 4-5 mm2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Madzik90 wrote:U nas wszystko w porządku poza tym, ze mam +13 na wadze od poczatku ciąży!! Masakra! Moja ginekolog tylko się smieje ze niektóre dziewczyny tak mają po prostu. Jestem przerażona a przede mna jeszcze 2 miesiące ciąży.
Franek się schował i nie mogla znalezc tętna troche mi pikawa podskoczyla juz.
Szyja dluga i zamknieta10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Palinas89 wrote:S ja liczę swoje tc tylko i wyłącznie wg USG nie od zapłodnienia
u mnie było tak
7.11 owulka
12.11 beta 0
24.11 beta 1250
26.11 beta 2830
Dużo też zalezy od jakości USG np u mnie przy 1,5 zarodku już było widać pikające serducho, a na innym aparacie pewnie byłoby widać np przy zarodku ok 4-5 mm
Heh. Nawet datę porodu mamy zbliżoną -
Tulisia wrote:Dobrze że szyjka w porządku. Ja miałam taki czas, że schizowałam na temat szyjki: że miękka, że się otwiera. Dopiero jak dr mnie uspokoił i zmierzył i potwierdził że jest dobrze, to się trochę uspokoiłam. A co do wagi to ja do tej pory przytyłam 5 kg, ale ja startowałam z dużą nadwagą bo ważyłam 91 kg przy 165 cm wzrostu w 8 tc. A ty Madzik jaką miałaś wagę wyjściową?
Ja zaczynałam z niedowagą 46,5kg a teraz ważę 60kg przy wzroście 168cm. Ale i tak mnie to przeraża, tyle przytyć! Tyję jak hipopotam
Moja szyjka na USG mierzyla 40mm
Mamy praktycznie taki sam czas trwania ciąży;-)
Palinas89 wrote:S musisz czekac cierpliwie! za tydzień pewnie będzie już widoczny zarodek2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Hej dziewczyny,
co u Martynki? Nie odzywa się ostatnio?
Ja już po kwalifikacji do in vitro. Biorę już antyki na wyciszenie i na początku lutego startujemy z właściwą stymulacją.
Wydłuży się ale może się uda?06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Madzik90 wrote:Ja tez mam obsesję szyjkową. Zawsze sie boje ze zmięknie albo sie otworzy nagle. Ale teraz będzie troche względnego spokoju powizytowego
Ja zaczynałam z niedowagą 46,5kg a teraz ważę 60kg przy wzroście 168cm. Ale i tak mnie to przeraża, tyle przytyć! Tyję jak hipopotam
Moja szyjka na USG mierzyla 40mm
Mamy praktycznie taki sam czas trwania ciąży;-)s1985 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
A u mnie srednio. Zwłaszcza psychicznie. W Wigilię wylądowałam w szpitalu bo obudziłam się z krwawieniem. Jak lekarz mnie badał to krwi już nie było, serduszko biło, więc lekarz podejrzewał,że to z nadżerki. Dostałam leki i od tej pory spokój, ale każda wizyta w toalecie to straszny stres. Dodatkowo mam za duży pęcherzyk żółtkowy (7mm, a max powinien mieć 6mm) i wyczytałam, że to może świadczyć o wadach genetycznych lub zbliżającym się poronieniu. Lekarz powiedział, że musimy czekac i obserwować a to czekanie mnie dobija06.2015 - poronienie
-
Tulisia wrote:Kochana to ty się wagą nie przejmuj laska z ciebie jak tralala Też zauważyłam że mamy prawie taki sam czas trwania ciąży, dlatego czytam co tam piszesz i porównuję to do siebie
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*