Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Dziewczyny znalazłam tętno, detektor najpierw pokazywało mi 156 a potem 178, ale ciężko było znaleźć. Tak szybko pukało
Jak się zapytałam męża czy to nie moje, to usłyszałam misiak a ty masz powyżej 150
Martynko, jeśli mogę spytać: warto zakupić taki detektor?
z tego co piszesz ciężko znaleźć tętno dziecka. A jak nie znajdę dopiero będą schizy:-)
jestem również po 3 stratach i na wyrost zastanawiam się czy warto zainwestować na przyszłość w taki detektor.
Podziel się proszę swoimi odczuciami.
Pozdrawiam
-
Alisa wrote:Martynko, jeśli mogę spytać: warto zakupić taki detektor?
z tego co piszesz ciężko znaleźć tętno dziecka. A jak nie znajdę dopiero będą schizy:-)
jestem również po 3 stratach i na wyrost zastanawiam się czy warto zainwestować na przyszłość w taki detektor.
Podziel się proszę swoimi odczuciami.
Pozdrawiam
Na samym początku ciężko jest znaleźć, ale po 2 dniach nabrałam wprawy.
Ja jestem zadowolona i wiem, że dziecko żyje, wcześniej miałam 2 ciążę obumarłe.
Jak mam jakiś niepokój zawsze sprawdzam czy jest tętno i jestem spokojniejsza. Uspokoiłam się nawet jak w ciągu dnia nie znajduję, czasami jest tak, że dzidzia jest odkręcona w taki sposób, że nie można znaleźć tętna albo śpi, wtedy za godzinę próbuje.
Ja na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego urządzeniaAlisa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Na samym początku ciężko jest znaleźć, ale po 2 dniach nabrałam wprawy.
Ja jestem zadowolona i wiem, że dziecko żyje, wcześniej miałam 2 ciążę obumarłe.
Jak mam jakiś niepokój zawsze sprawdzam czy jest tętno i jestem spokojniejsza. Uspokoiłam się nawet jak w ciągu dnia nie znajduję, czasami jest tak, że dzidzia jest odkręcona w taki sposób, że nie można znaleźć tętna albo śpi, wtedy za godzinę próbuje.
Ja na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego urządzenia
dziękuję Ci:-)
czyli jednym słowem warto:-) więc zainwestuję w to urządzenie.
Na razie jestem po zabiegu na macicy (usunięcie przegrody), muszę troszkę odczekać i do dzieła.
Powodzenia Martynko i jeszcze raz dziękuję
-
Alisa nie trać nadziei, że się uda, ja wierzę, że każdej z nas uda się doczekać dzieciątka tutaj na ziemi.
Trzymam kciukiCzekając na tęcze lubi tę wiadomość
My juz po wizycie mam jakąś infekcję i dostałam globulki dopochwowe, szyja dluga, zamknieta i trzyma gorzej z wagą malucha, wg mojej pani ginekolog, jezeli będzie rósł nadal w takim tempie to w terminie będzie wazyl ok 4200g! Moja nadzieja to urodzenie w 38tc ale niewiadomo co na to maluch będziemy czekać, no i nadal widmo cc... Buu ale najważniejsze ze zdrowy!
Kolejne +4 na wadze, sama pani doktor stwierdzila ze nie wie gdzie są te kilogramy bo ich po mnie nie widaćMartynka30 lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Madziu super wiadomość najważniejsze, że zdrowy. Na wątku rocznika 85 dziewczyna urodziła chłopca 4650 ( albo coś koło tego) naturalnie
A infekcja po globulkach minieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Madzik90 wrote:My juz po wizycie mam jakąś infekcję i dostałam globulki dopochwowe, szyja dluga, zamknieta i trzyma gorzej z wagą malucha, wg mojej pani ginekolog, jezeli będzie rósł nadal w takim tempie to w terminie będzie wazyl ok 4200g! Moja nadzieja to urodzenie w 38tc ale niewiadomo co na to maluch będziemy czekać, no i nadal widmo cc... Buu ale najważniejsze ze zdrowy!
Kolejne +4 na wadze, sama pani doktor stwierdzila ze nie wie gdzie są te kilogramy bo ich po mnie nie widać2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Martynka30 wrote:Alisa nie trać nadziei, że się uda, ja wierzę, że każdej z nas uda się doczekać dzieciątka tutaj na ziemi.
Trzymam kciuki2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:W którym tygodniu ty znalazłaś tętno? Ty masz lepszy detektor niż ja ;(
O jejku już nie pamiętam chyba coś około 12 tydzień , ale mój jest niby od 9Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie jest wszystko dobrze Dzidzia jest duża i starsza niż na suwaczku 7,52 cm. Serduszko mocno bije.
Maleństwo strasznie ruchliwe, podskakiwało sobie, jest takie ruchliwe,że ginek miał problem, żeby zmierzyć mu tętno bo uciekało. A na sam początek zasłoniło sobie twarz rączkami
Jestem taka szczęśliwa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed9ca5c1998.jpgpucek, Tulisia, Madzik90, Alisa, pati87, ada89, Czekając na tęcze lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Ja już po wizycie jest wszystko dobrze Dzidzia jest duża i starsza niż na suwaczku 7,52 cm. Serduszko mocno bije.
Maleństwo strasznie ruchliwe, podskakiwało sobie, jest takie ruchliwe,że ginek miał problem, żeby zmierzyć mu tętno bo uciekało. A na sam początek zasłoniło sobie twarz rączkami
Jestem taka szczęśliwa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed9ca5c1998.jpg
Gratuluję Martynko cieszę się bardzo bardzoMartynka30 lubi tę wiadomość
-
Żaniayarn wrote:Ja dzisiaj o 12.20 wizyta.
Lekko schizuje, bo wczoraj mnie brzuch pobolewał i nie jestem pewna czy tylko przez gazy...
Trzymajcie kciuki :*
Trzymam mocno kciuki, wierzę, że będzie dobrze. Kochana mnie też bolał brzuch i dzidzia miała się dobrze. Nie martw się Kochana
Daj znać po wizycieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Także mam chwilke, żeby Wam się pochwalić
Dzidzia zdrowa, ma już 11 cm nie licząc nóżek, serducho wali, przepływy dobre. Moja szyjka długa i zamknięta, wszystko w porządku
No i mamy SIUSIAKAMartynka30, s1985, Palinas89, Tulisia, Czekając na tęcze lubią tę wiadomość
-
Żaniayarn wrote:Także mam chwilke, żeby Wam się pochwalić
Dzidzia zdrowa, ma już 11 cm nie licząc nóżek, serducho wali, przepływy dobre. Moja szyjka długa i zamknięta, wszystko w porządku
No i mamy SIUSIAKA
Gratulacje SynkaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Żaniayarn wrote:Także mam chwilke, żeby Wam się pochwalić
No i mamy SIUSIAKA
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*