Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
haha żania ja też mam schizy jak mi się w jelitach przelewa i czuję to pod palcami ale to na pewno nie ruchy
ja wejdę w II trymestr za tydzień w środę i wtedy mam prenatalne, już się nie mogę doczekać )) ciekawe czy na tym etapie, na dobrym USG można mniej więcej określić płeć. Pewnie już coś tam widać, ale zawsze z "siusiaka" może się zrobić cipciaAniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Palinas89 wrote:haha żania ja też mam schizy jak mi się w jelitach przelewa i czuję to pod palcami ale to na pewno nie ruchy
ja wejdę w II trymestr za tydzień w środę i wtedy mam prenatalne, już się nie mogę doczekać )) ciekawe czy na tym etapie, na dobrym USG można mniej więcej określić płeć. Pewnie już coś tam widać, ale zawsze z "siusiaka" może się zrobić cipcia
28 idę do mojej "doktórki" już pourlopowanej i wtedy dopytam
Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, ale w poprzedniej ciąży też tak myślałam, a była dziewczynka. Za to mąż wtedy od razu wiedział co będzie, niestety teraz jest ogólnie mniej wylewny na każdy temat ciąży. Nie dziwię się mu. Chociaż od paru dni całuje brzuch i jak ja mu czegoś chcę zabronić to idzie pogadać z brzuszkiem i mi mówi, że dzidzia ma inne zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:02
-
Dziewczyny znalazłam tętno, detektor najpierw pokazywało mi 156 a potem 178, ale ciężko było znaleźć. Tak szybko pukało
Jak się zapytałam męża czy to nie moje, to usłyszałam misiak a ty masz powyżej 150s1985, Żaniayarn, Tulisia, Palinas89 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Dziewczyny znalazłam tętno, detektor najpierw pokazywało mi 156 a potem 178, ale ciężko było znaleźć. Tak szybko pukało
Jak się zapytałam męża czy to nie moje, to usłyszałam misiak a ty masz powyżej 150 -
Żania, mi sprezentował mąż na urodziny i rocznicę ślubu... śmiał się, że mikołaj 2016 już przyszedł
Ja jak kiedyś miałam firmę, też na pieniądze czekałam wieki a składkę zdrowotną musiałam zapłacić do 10 a kasy nigdy nie miałam przed 10Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Palinas89 wrote:haha żania ja też mam schizy jak mi się w jelitach przelewa i czuję to pod palcami ale to na pewno nie ruchy
ja wejdę w II trymestr za tydzień w środę i wtedy mam prenatalne, już się nie mogę doczekać )) ciekawe czy na tym etapie, na dobrym USG można mniej więcej określić płeć. Pewnie już coś tam widać, ale zawsze z "siusiaka" może się zrobić cipciaMartynka30 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Moj ginekolog od USG określił chłopca w 13 tygodniu na podstawie jakiegoś odchylenia;) on to w tym USG siedzi od lat no i sie nie pomylił zaznaczył na poczatku ze ewentualnie moze się to jeszcze zmienić
Martynka30 lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Martynka30 wrote:Żania, mi sprezentował mąż na urodziny i rocznicę ślubu... śmiał się, że mikołaj 2016 już przyszedł
Ja jak kiedyś miałam firmę, też na pieniądze czekałam wieki a składkę zdrowotną musiałam zapłacić do 10 a kasy nigdy nie miałam przed 10
no tak to z tym ZUSem jest. Ja mam ten problem, że muszę im składać jakieś durne wyjaśnienia co do mojego zatrudnienia. Czyli muszę im udowodnić, że rzeczywiście pracowałam, a nie tylko umówiłam się z pracodawcą na umowę. Po 2,5 miesiąca od zawarcia umowy poszłam na L4, a jakby minęły 3 miesiące to już by się nie doczepili. Paranoja -
Żania współczuje z tym Zusem, dla nich t płać w terminie, ale żeby oni Ci kasę dali to wymyślają różnych rzeczy, czepiają się kobiet w ciąży, by się wzieli za takich co zusu nie płacą, albo wyłudzają zwolnienia i po wycieczkach sobie jeźdzą...
Pogadaj z mężem, mój lubi słuchać bardzoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:Żania współczuje z tym Zusem, dla nich t płać w terminie, ale żeby oni Ci kasę dali to wymyślają różnych rzeczy, czepiają się kobiet w ciąży, by się wzieli za takich co zusu nie płacą, albo wyłudzają zwolnienia i po wycieczkach sobie jeźdzą...
Pogadaj z mężem, mój lubi słuchać bardzo
Muszę mężowi powiedzieć o tym bajerze -
Cześć Kochane,
jestem, czytam. Czekam na moje in vitro. Biorę teraz antyki na wyciszenie więc nic się nie dzieje. Za to w Lutym mam nadzieję dziać się będzie dużoooo:)
Trzymajcie się dzielnie ciężarówki:)Tulisia, s1985 lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
hej dziewczynki byłam dzisiaj na prenatalnych i wszystko w porządalu )) dzidziuch ma 6,73cm - 13t 0d czyli witam się w II trymestrze! termin porodu ustalony na 27.07.2016. Mały robił sobie z mojej macicy trampolinę na USG po mamusi taki ruchliwy, aż boję się, co to będzie jak zacznę odczuwać kopniaki
NT 1,27 , tętno 156 czyli chyba wszystko ok, ma wszystkie narządy, kosć nosową, przepływy ok i gin powiedział, że nie ma zastrzeżeń.Martynka30, Tulisia, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Palinas bardzo się cieszę, super wiadomości
A mnie łapie jakieś przeziębienie, boli mnie gardło i fatalnie się czuje, boję się, że tym zaszkodzę dzidziMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:Palinas bardzo się cieszę, super wiadomości
A mnie łapie jakieś przeziębienie, boli mnie gardło i fatalnie się czuje, boję się, że tym zaszkodzę dzidzi
My już po USG III trymestru nasz maluszek waży już 2200g i rośnie jak na drożdzach Witamy się w 33tcPalinas89, Tulisia lubią tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*