Forum Poronienie Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
Odpowiedz

Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to już prawie koniec :) super wiadomość, synek duży :)

    Nie mam gorączki na noc nie miałam nawet 37, teraz też nie mam.
    Mąż kupił mi syrop prenalan, piję lipę z cytryną i miodem, czosnek i witaminka C, jak mi nie przejdzie to mam wizytę we wtorek, to może gin mi coś przepisze.
    A tak wogóle witam się w 13 tygodniu, za tydzień zaczynam II trymestr, mam nadzieję, że maluszek zostanie z nami <3

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mnie coś dzisiaj brzuch pobolewa. ;(
    Miałam się uczyć ma egzaminy ale leżę i się martwię.
    Wczoraj prawie zemdlałam w sklepie a dzisiaj to :(

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • Palinas89 Autorytet
    Postów: 401 564

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik kawał chłopa!! :)))

    Martynko nie martw się, ja też byłam chora ze 2 tygodnie temu, ale łykałam witaminę C (ok 500-700mg, chociaż można i 1000mg)i biorę kwasy omega 3 i przeszło po 3 dniach, nawet katar się nie rozwinął! pokichałam tylko trochę no i czułam, że choroba mnie bierze, takie rozbicie i brak sił.

    Dzidzia nawet nie odczuje Twojej choroby ;) ale jak będziesz się bardzo kiepsko czuła to wiadomo, że lepiej skonsultować z ginem chociażby :) ( ja do lekarza pierwszego kontaktu bałabym się iść, żeby w przychodni nie złapać czegoś gorszego niż przeziębienie :P ale to ja ;) )
    a ten prenalen podobno bardzo dobry, myślę, że zaraz ozdrowiejesz :*

    Żania póki co weź nospę i leż jak brzuch boli. Mam nadzieję, że to nie jakieś skurcze regularne tylko lekki ból jak na @ - macica rośnie i maluch już ostro bryka tam, także to może być od tego :)
    Jakby jutro Ci nie przeszło to poszłabym skonsultować to na IP !

    a, ze stresu przed egzamianmi też może brzuch pobolewać - mnie wczoraj ciut bolał - poszłam do rodziców powiedzieć w końcu o ciąży :D
    Mama wniebowzięta, od razu wpadła w babciowy szał, tata też. Zrobiłam im niespodziankę- kupiłam mamie herbatkę z napisem " dobre mamy awansują i zostają babciami!" " kubek "babcia" ze śmiesnzymi tekstami, a tacie kapcie z napisem " jego wysokość dziadek" takie śmiechowe :P

    <3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Madzik90 Autorytet
    Postów: 824 706

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko nie boj się, dzidziuś z wami zostanie, nie boj sie :* ja tez przechodziłam przeziębienie w ciąży;)

    Żania - mi tez jest bardzo często słabo i to od poczatku ciąży. Nie mogę ustać w jednym miejscu dluzej niż chwilkę bo od razu helikopter.
    Co do bólu brzucha to moze to od jelit? Mi czasem się tak dzieje :)

    p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Martynko nie boj się, dzidziuś z wami zostanie, nie boj sie :* ja tez przechodziłam przeziębienie w ciąży;)

    Żania - mi tez jest bardzo często słabo i to od poczatku ciąży. Nie mogę ustać w jednym miejscu dluzej niż chwilkę bo od razu helikopter.
    Co do bólu brzucha to moze to od jelit? Mi czasem się tak dzieje :)
    No właśnie to chyba te moje zdradliwe jelita bo poprukałam i mi przeszlo. Ale strachu się najadlam :P
    A co do egzaminów to żaden stres. Moja uczelnia to taka ściema i pomyłka. Już nie umiem się doczekać jak to skończę.

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Co u Was słychać?
    Ja zaraz pędzę na uczelnię i mam chytry plan wstąpić do takiej super pasmanterii i nakupić włóczki :D
    A z gorszych wiadomości, to taka, że dopadła mnie ciążowa zgaga i koniec z sokami z kartonów ;(

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Martynko nie boj się, dzidziuś z wami zostanie, nie boj sie :* ja tez przechodziłam przeziębienie w ciąży;)

    Żania - mi tez jest bardzo często słabo i to od poczatku ciąży. Nie mogę ustać w jednym miejscu dluzej niż chwilkę bo od razu helikopter.
    Co do bólu brzucha to moze to od jelit? Mi czasem się tak dzieje :)
    witaj kochana jak się czujesz?

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie znów wczoraj nawrót przeziębienia... :/ a było 1 dzień dobrze.

    Co u Was dziewczynki ? jak samopoczucie?

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj noc spędziłam u mamy, bo mój mąż się pochorował, aż miał gorączkę, więc prosto z uczelni pojechałam do mamy, żeby nie mieć z nim kontaktu i się nie daj Boże nie zarazić. Ale już mu lepiej i po południu wracam do domu ;)

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • Madzik90 Autorytet
    Postów: 824 706

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    witaj kochana jak się czujesz?
    Ooo w końcu sie odezwałaś! Juz się dopytywalam na innym wątku o Ciebie ;-)
    Ja nie mogę w nocy spać bo tak mnie bolą biodra, budzę sie co pól godziny, z boku na bok przetaczam sie jak foka :D ale juz niewiele zostało i maluch będzie z nami ;-)

    A co u Ciebie? ;) jak maleństwo?

    p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie widziałam, ty kochana już niedługo się wypakowujesz, nasza pierwsza zafascynowana ;D,a ja jakoś do przodu próbuje przetrwać najgorsze

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Madzik90 Autorytet
    Postów: 824 706

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    A nie widziałam, ty kochana już niedługo się wypakowujesz, nasza pierwsza zafascynowana ;D,a ja jakoś do przodu próbuje przetrwać najgorsze

    Juz niedługo zaczniesz II trymestr i odetchniesz, chociaż trochę ;-)

    Juz niedługo, juz prawie wszystko zakupione, czeka na Franka :) nie możemy się już doczekać :) na poczatku lutego wszystko sobie juz popiorę, wyprasuję :) a od 25 lutego przestaje się oszczędzać ;-) trzeba będzie dużo spacerować ;-)

    p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Juz niedługo zaczniesz II trymestr i odetchniesz, chociaż trochę ;-)

    Juz niedługo, juz prawie wszystko zakupione, czeka na Franka :) nie możemy się już doczekać :) na poczatku lutego wszystko sobie juz popiorę, wyprasuję :) a od 25 lutego przestaje się oszczędzać ;-) trzeba będzie dużo spacerować ;-)
    dokładnie czekam na ten drugi trymestr i szaleje z detektorem ;p

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Madzik90 Autorytet
    Postów: 824 706

    Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u ginekologa i już trzęsę portkami :) robiłam powtórne wyniki moczu bo wyszly mi te ketony i tak czekam i czekam na wynik :) dziewczyny na marcówkach mi zaleciły dużo pić i wiecej jeść (jeszcze!) i zobaczymy czy cos drgnęło:)

    Martynko mam nadzieję, ze jesteś spokojna przed jutrem! Ja wizytuję o 9.30 ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:50

    p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Jutro mam wizytę u ginekologa i już trzęsę portkami :) robiłam powtórne wyniki moczu bo wyszly mi te ketony i tak czekam i czekam na wynik :) dziewczyny na marcówkach mi zaleciły dużo pić i wiecej jeść (jeszcze!) i zobaczymy czy cos drgnęło:)

    Martynko mam nadzieję, ze jesteś spokojna przed jutrem! Ja wizytuję o 9.30 ;-)

    Oj panikuje :/ będę trzymać kciuki o 9.30, ja mam 17.45

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Madzik90 Autorytet
    Postów: 824 706

    Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony zniknęły!! :-)

    Ja tez będę trzymać kciuki :*

    Martynka30, Tulisia lubią tę wiadomość

    p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Ketony zniknęły!! :-)

    Ja tez będę trzymać kciuki :*

    Super :)

    Dziękujemy za kciuki <3

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny!
    Ja wizytuję w czwartek ;)

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań. I coś tam mi niektórych parametrów brakuje:
    Morfologia (ICD-9:C 53)
    Leukocyty 7,6 tys/ul 4,0 — 10,0
    Neutrofile 66,2 %
    Neutrofile 5,0 tys/ul
    Inne ( Eo, Bazo, Mono ) 6,3 %
    Inne ( Eo, Bazo, Mono ) 0,5 tys/ul
    Limfocyty 27,5 %
    Limfocyty 2,1 tys/ul
    Erytrocyty ↓ 3,77 mln/ul 4,2 — 5,4
    Hemoglobina ↓ 11,7 g/dl 12,3 — 15,3
    Hematokryt ↓ 33,2 % 37,0 — 47,0
    MCV 88,1 fl 81,0 — 97,0
    MCH 31,0 pg 28,0 — 32,0
    MCHC 35,2 g/dl 32,0 — 36,0
    RDW-CV 13,9 % 11,0 — 15,0
    Płytki krwi 313 tys/ul 150 — 400
    MPV 10,7 fl 9,0 — 13,0
    P-LCR 30,7 % 13,0 — 43,0
    PDW 12,6 9,0 — 17,0

    Jest źle?

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • Żaniayarn Ekspertka
    Postów: 220 112

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mocz:
    Ciężar właściwy 1,020
    Białko w moczu neg
    Glukoza neg
    Aceton neg
    Odczyn moczu (pH) 6,5
    Urobilinogen norm
    Bilirubina w moczu neg
    Osad moczu - badanie mikroskopowe
    Leukocyty 2-4 w polu widzenia
    Nabłonki płaskie nieliczne
    Składniki mineralne moczany bezpostaciowe (+++)
    Flora bakterie (+)

    ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego