Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik to już prawie koniec super wiadomość, synek duży
Nie mam gorączki na noc nie miałam nawet 37, teraz też nie mam.
Mąż kupił mi syrop prenalan, piję lipę z cytryną i miodem, czosnek i witaminka C, jak mi nie przejdzie to mam wizytę we wtorek, to może gin mi coś przepisze.
A tak wogóle witam się w 13 tygodniu, za tydzień zaczynam II trymestr, mam nadzieję, że maluszek zostanie z namiMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Madzik kawał chłopa!! ))
Martynko nie martw się, ja też byłam chora ze 2 tygodnie temu, ale łykałam witaminę C (ok 500-700mg, chociaż można i 1000mg)i biorę kwasy omega 3 i przeszło po 3 dniach, nawet katar się nie rozwinął! pokichałam tylko trochę no i czułam, że choroba mnie bierze, takie rozbicie i brak sił.
Dzidzia nawet nie odczuje Twojej choroby ale jak będziesz się bardzo kiepsko czuła to wiadomo, że lepiej skonsultować z ginem chociażby ( ja do lekarza pierwszego kontaktu bałabym się iść, żeby w przychodni nie złapać czegoś gorszego niż przeziębienie ale to ja )
a ten prenalen podobno bardzo dobry, myślę, że zaraz ozdrowiejesz :*
Żania póki co weź nospę i leż jak brzuch boli. Mam nadzieję, że to nie jakieś skurcze regularne tylko lekki ból jak na @ - macica rośnie i maluch już ostro bryka tam, także to może być od tego
Jakby jutro Ci nie przeszło to poszłabym skonsultować to na IP !
a, ze stresu przed egzamianmi też może brzuch pobolewać - mnie wczoraj ciut bolał - poszłam do rodziców powiedzieć w końcu o ciąży
Mama wniebowzięta, od razu wpadła w babciowy szał, tata też. Zrobiłam im niespodziankę- kupiłam mamie herbatkę z napisem " dobre mamy awansują i zostają babciami!" " kubek "babcia" ze śmiesnzymi tekstami, a tacie kapcie z napisem " jego wysokość dziadek" takie śmiechoweAniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Martynko nie boj się, dzidziuś z wami zostanie, nie boj sie :* ja tez przechodziłam przeziębienie w ciąży;)
Żania - mi tez jest bardzo często słabo i to od poczatku ciąży. Nie mogę ustać w jednym miejscu dluzej niż chwilkę bo od razu helikopter.
Co do bólu brzucha to moze to od jelit? Mi czasem się tak dziejeCzekając na tęcze lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Madzik90 wrote:Martynko nie boj się, dzidziuś z wami zostanie, nie boj sie :* ja tez przechodziłam przeziębienie w ciąży;)
Żania - mi tez jest bardzo często słabo i to od poczatku ciąży. Nie mogę ustać w jednym miejscu dluzej niż chwilkę bo od razu helikopter.
Co do bólu brzucha to moze to od jelit? Mi czasem się tak dzieje
A co do egzaminów to żaden stres. Moja uczelnia to taka ściema i pomyłka. Już nie umiem się doczekać jak to skończę. -
Hej dziewczyny!
Co u Was słychać?
Ja zaraz pędzę na uczelnię i mam chytry plan wstąpić do takiej super pasmanterii i nakupić włóczki
A z gorszych wiadomości, to taka, że dopadła mnie ciążowa zgaga i koniec z sokami z kartonów ;( -
Madzik90 wrote:Martynko nie boj się, dzidziuś z wami zostanie, nie boj sie :* ja tez przechodziłam przeziębienie w ciąży;)
Co do bólu brzucha to moze to od jelit? Mi czasem się tak dzieje2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Ja dzisiaj noc spędziłam u mamy, bo mój mąż się pochorował, aż miał gorączkę, więc prosto z uczelni pojechałam do mamy, żeby nie mieć z nim kontaktu i się nie daj Boże nie zarazić. Ale już mu lepiej i po południu wracam do domu
-
s1985 wrote:witaj kochana jak się czujesz?
Ja nie mogę w nocy spać bo tak mnie bolą biodra, budzę sie co pól godziny, z boku na bok przetaczam sie jak foka ale juz niewiele zostało i maluch będzie z nami
A co u Ciebie? jak maleństwo?
A nie widziałam, ty kochana już niedługo się wypakowujesz, nasza pierwsza zafascynowana ,a ja jakoś do przodu próbuje przetrwać najgorsze2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:A nie widziałam, ty kochana już niedługo się wypakowujesz, nasza pierwsza zafascynowana ,a ja jakoś do przodu próbuje przetrwać najgorsze
Juz niedługo zaczniesz II trymestr i odetchniesz, chociaż trochę
Juz niedługo, juz prawie wszystko zakupione, czeka na Franka nie możemy się już doczekać na poczatku lutego wszystko sobie juz popiorę, wyprasuję a od 25 lutego przestaje się oszczędzać trzeba będzie dużo spacerować
Madzik90 wrote:Juz niedługo zaczniesz II trymestr i odetchniesz, chociaż trochę
Juz niedługo, juz prawie wszystko zakupione, czeka na Franka nie możemy się już doczekać na poczatku lutego wszystko sobie juz popiorę, wyprasuję a od 25 lutego przestaje się oszczędzać trzeba będzie dużo spacerować2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Jutro mam wizytę u ginekologa i już trzęsę portkami robiłam powtórne wyniki moczu bo wyszly mi te ketony i tak czekam i czekam na wynik dziewczyny na marcówkach mi zaleciły dużo pić i wiecej jeść (jeszcze!) i zobaczymy czy cos drgnęło:)
Martynko mam nadzieję, ze jesteś spokojna przed jutrem! Ja wizytuję o 9.30Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:50
Madzik90 wrote:Jutro mam wizytę u ginekologa i już trzęsę portkami robiłam powtórne wyniki moczu bo wyszly mi te ketony i tak czekam i czekam na wynik dziewczyny na marcówkach mi zaleciły dużo pić i wiecej jeść (jeszcze!) i zobaczymy czy cos drgnęło:)
Martynko mam nadzieję, ze jesteś spokojna przed jutrem! Ja wizytuję o 9.30
Oj panikuje będę trzymać kciuki o 9.30, ja mam 17.45Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Odebrałam wyniki badań. I coś tam mi niektórych parametrów brakuje:
Morfologia (ICD-9:C 53)
Leukocyty 7,6 tys/ul 4,0 — 10,0
Neutrofile 66,2 %
Neutrofile 5,0 tys/ul
Inne ( Eo, Bazo, Mono ) 6,3 %
Inne ( Eo, Bazo, Mono ) 0,5 tys/ul
Limfocyty 27,5 %
Limfocyty 2,1 tys/ul
Erytrocyty ↓ 3,77 mln/ul 4,2 — 5,4
Hemoglobina ↓ 11,7 g/dl 12,3 — 15,3
Hematokryt ↓ 33,2 % 37,0 — 47,0
MCV 88,1 fl 81,0 — 97,0
MCH 31,0 pg 28,0 — 32,0
MCHC 35,2 g/dl 32,0 — 36,0
RDW-CV 13,9 % 11,0 — 15,0
Płytki krwi 313 tys/ul 150 — 400
MPV 10,7 fl 9,0 — 13,0
P-LCR 30,7 % 13,0 — 43,0
PDW 12,6 9,0 — 17,0
Jest źle? -
A to mocz:
Ciężar właściwy 1,020
Białko w moczu neg
Glukoza neg
Aceton neg
Odczyn moczu (pH) 6,5
Urobilinogen norm
Bilirubina w moczu neg
Osad moczu - badanie mikroskopowe
Leukocyty 2-4 w polu widzenia
Nabłonki płaskie nieliczne
Składniki mineralne moczany bezpostaciowe (+++)
Flora bakterie (+)