X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

mój wczorajszy test podobny do tego z niedzieli :)

Skabarko, trzymam mocno kciuki za owulkę :*

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal uważam że owulka była 11dc ;) od trzech dni temp się trzyma na 36,7 i ani myśli urosnąć, także już sobie ten cykl odpuściłam :) tylko podbrzusze mnie okropnie boli od wczoraj :( jajniki już mniej, bo tylko ćmią i raz na jakiś czas się odzywają, ale podbrzusze to masakra!

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka - no to widzę że czekasz na efekty :)

Czekolada - co u Ciebie?

Ja mam 24 dc, u mnie niestety cykle trwają bite 31 dni wiec ćwiczę cierpliwość :). Owu wg moich odczuć miałam ok 18dc ale nie mierzyłam temp przez chorobę, więc do końca nie wiem. Pozdrawiam Was Dziewczynki!!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola - a ja wiem czy na efekty? ból podbrzusza mnie martwi bo mam tendencje do torbieli. wg temp owulacji raczej nie było. inszch objawów nie mam bo na jakiekolwiek jest za wcześnie.

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka - no rozumiem... mam nadzieję że będzie ok! buziaki!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, przyciągacie dobre fluidy :D miałam się nie jarać, ale się jaram :D i humor od razu +1000000000 :D
    patrzcie!!

http://www.tinypic.pl/2cmuk1j3chiv

a zatem - witaj owulacjo!!! :D

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę :), a jednak owu jeszcze nie było :)
    teścik wygląda całkiem dobrze :)

skabarka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ok, przyciągacie dobre fluidy :D miałam się nie jarać, ale się jaram :D i humor od razu +1000000000 :D
    patrzcie!!

http://www.tinypic.pl/2cmuk1j3chiv

a zatem - witaj owulacjo!!! :D
    Supeer :)

U mnie chyba też coś się święci ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a04787a797a2daee.html
    plus płodny śluz :)

skabarka lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo madziulek to jedziemy na tym samym wózku ;) zatem stosunkowo udanych poczynań ;)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    nooo madziulek to jedziemy na tym samym wózku ;) zatem stosunkowo udanych poczynań ;)
    Hi hi dzieki i wzajemnie :D

atdc3e5e035kp155.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Skabarka lepiej działaj <3 a nie :-D a masz teraz wizytę u lekarza ??

Hm...a co u mnie dziś mam wizytę mój 8 dc i pierwszy cykl z mierzeniem temperatury :-D
    w poniedziałek sobie popłakałam bo miałam przez cały dzień nieprzyjemności nawet na kolacji firmowej ale najważniejsze że mam za sobą a co nie zabiję to wzmocni ale powiem Wam że masakrę miałam.

Jestem ciekawe co dziś lekarz powie :-)

Ola co u Ciebie ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada trzymam kciuki za same dobre wieści u lekarza :)

ja mam wizytę po świętach, albo po nowym roku - zależy co tam wyjdzie z tych moich starań ;) a działamy działamy <3 - trzeba korzystać, bo do końca roku jestem na zwolnieniu, a jak się nie uda i wrócę do tej mojej durnej pracy to znowu będą marne szanse na zajście w ciążę ;-/ niestety mąż mój pracuje w systemie zmianowym 12 godzinnym i często nie ma go wtedy kiedy jest potrzebny ;) do tego mam zasmarkanego szkraba w domu, a to też czasem niweluje plany <3 ;) tak jak wczoraj - owulka pukała do drzwi, a tu szkrab po domu śmiga ;) no i cóż było robić - jak zobaczyliśmy te piękne dwie kreski na teście owu to mój P synka zapakował w auto i podrzucił dziadkom na jakiś czas ;)

(wyrodni rodzice, wyrodni ;) )

a nieprzyjemności w pracy znam aż za dobrze ;-/ ja przez pracę w ciągłym stresie, w systemie zmianowym 12 godzinnym i w fatalnych warunkach musiałam iść na zwolnienie na 1,5 miesiąca bo gin nie dawał mi nawet cienia szansy na zajście w ciążę przy tej pracy ;-/ ale masz rację, co nas nie zabije to nas wzmocni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 11:07

MiM lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo siły dla Was! :) Na pewno się uda :D

skabarka - hihi jak dobrze mieć dziadków :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek oj tak, to dla nas nieoceniona pomoc, zważywszy jaką mamy pracę, to bez nich nie mielibyśmy szans na normalne funkcjonowanie jako rodzina ;-/

wiecie nad czym się zastanawiam? no bo tak, do tej pory czy mierzyłam temp rano czy później w ciągu dnia po drzemce, to i tak był taka sama... wczoraj rano była 36,7 ale po popołudniowej drzemce jak wstałam "niedogrzana" to tak jak przypuszczałam miałam 36,9... dzisiaj sytuacja się powtarza - rano 36,7, ale ponieważ od 8 do 11 leżałam sobie z synkiem i oglądaliśmy bajki albo drzemaliśmy to zmierzyłam tempkę (zaczął mnie lekko boleć jajnik i znowu zimno mi było) i znowu temp wyższa bo 37,0... i tak sie zastanawiam czy brać to w ogóle pod uwagę, bo ta wyższa bedzie się utrzymywać już do końca dnia, a tak niska jest tylko rano... nie wiem co o tym myśleć...

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam, to trzeba brać pod uwagę tylko tą poranną. Potem może rosnąc w wyniku różnych czynności, aktywności.

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak słyszałam, ale od początku latam z termometrem i mierzę kilka razy dziennie i do tej pory nie było różnicy między tą poranną a to np z wieczora po drzemce (bo tylko po spaniu mierzę)... a tu od dwóch dni takie niespodzianki...

zasady zasadami, a ja pomierzę po swojemu :D lepiej się dzięki temu moja psychika czuje ;)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie, nie zaszkodzi :D

Ja już też czekam aż tempka skoczy :) Powinna już jutro ale okaże się jak będzie ;)

Nie miałam jakiegoś wielkiego parcia na dziecko. Ale jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży..to przez ten miesiąc całkowicie pozmieniało mi się myślenie. I teraz tak bardzo bym chciała... :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w perspektywie rozpoczęcie budowy domu w kwietniu, więc ciąża + budowa to będzie wyzwanie ;) także jak wyjdzie to fajnie, jak nie to będę biegać z łopatą po działce ;)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi :D Super plany :) Musi się udać :D Fajnie bo macie już jednego szkraba przy sobie :) :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mamy :) co prawda obraża sie ja mówimy "szkrabie" i mówi, że jest już "duzim chłopakiem" (ma 6 lat więc wiesz ;) kawał chłopa) ale dla mnie zawsze będzie szkrabem ;)

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ