Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaw_88 wrote:Ale to są jakieś badania z krwi czy jak?
Zazwyczaj wychodzą z wymazu z szyjki macicy (rzadko z posiewu z moczu).
Jak pójdziesz do gina, możesz go poprosić, żeby Ci zrobił wymaz, a Ty nastepnego dnia zaniesiesz do lab. Nie jest to też jakieś tanie badanie.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Kasiaw_88 wrote:Ale to są jakieś badania z krwi czy jak?
Mozna i z krwi i z wymazu, wymaz jest lepszy, bardziej miarodajny. Syn mial wymaz z nosa i z gardla i pobierana krew na chlamydie plucna. Z wykazu wyszlo dodatnie, z krwi nic nie pokazalo. Przeleczyl sie antybiotykiem i wszystkie nawracajace infekcje minely.
Ja wypisywalam w którymś poscie jakie badania mi zlecil lekarz w szpitalu. Sprawdzalam, ze wiekszosc mam w abonamencie w luxmedzie wiec zaplace moze kilkadziesiat zl za jedno.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
wisieninka_89 wrote:Paula przeczytalam Twoje posty i z tego co pisalas w szpitalu zakazali ci sie przez miesiac starac o dziecko czy w ogole wspolzyc? do tej pory czytalam o zaleceniach co do starania tylko wiec jestem ciekawa
Zero wspolzycia przez pierwszy cykl. Zero kapieli w wannie, basenów. Ja jestem po łyżeczkowaniu, chodzi o to by nie dopuscic do infekcji, bo w srodku przeciez byl zabieg.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
wisieninka_89 wrote:wracam od lekarza. w pt powtorka bety, myslicie ze goraca kapiela mmge sobie zaszkodzić? w ciazy nie wolno ale przed okresem dobrze robi i nie wiem sama ...
Czyli jest nadziejaTy jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella nie ma, jesli sama nie poronie to on musi pecherzyk usunac, a zeby usunac to musi go znalezc. przy takiej becie on nawet nie moze spr czy jest w macicy czy poza nia w macicy przyjmuje sie ze widac od beta 1000, ale lekarz mowil ze teraz znalazl juz przy 600 u pacjentki pecherzyk w jajniku
-
Wisienka jestem na tym samym etapie co Ty. Moja beta rośnie. Na początku grudnia był pęcherzyk w macicy. Już się macica oczyścila a beta w dalszym ciągu powoli rośnie. Ale nie wiadomo gdzie co jest. Kazał mi kontrolować betę. W macicy już raczej nic nie ma. Boję się że rozwija się coś poza macica. Od kilku dni pobolewa mnie jajnikStarania od grudnia 2013 roku..
4 lata starań... Piątka Aniołków...
25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
27.06.2016 - ciąża biochemiczna -
Kasiaw mam nadzieje ze to iednakb w macicy, moze drugi pecherzyk ktory wolniej rosl, a wysoka masz ta bete? mnie lekarz uprzedz ze przy jakichkolwiek silniejszych bolach brzucha od rau do niego albo na izbe wiec jak cos cie zaniepokoji to koniecznie jedz spr
-
Ja mam jeszcze niską. Ostatnio była 148. Powiedział że nie mam co się martwić bo przy takim poziomie bety nic się nie stanie. Ciaze pozamaciczne maja to do siebie że pękają, ale to przy wyższych poziomach bety. Przy ponad 1000. Na tym etapie nic się nie stanie. Ale oczywiście jak będzie bardzo mocno bolało to wtedy mam od razu albo do niego jechać albo do szpitala. Więc to samo i Ty masz. Ja jednak wole sprawdzić co na ten temat uważa inny gin. Dlatego jutro idę do innego. Zobaczę co mi powie.Starania od grudnia 2013 roku..
Takiej ciąży nie da się tak po prostu wywołać. Czytałam że niektórzy lekarze dają coś na "podchodowanie" ciąży a potem laparoskopowo ją usuwają... Nie mniej jednak trzeba koniecznie ją kontrolować, i jak coś się dzieje to od razu do szpitala. Bo jak ciąża pozamaciczna pęknie w jajowodzie to może to doprowadzić do usunięcia jajowodu. Dzieje się to rzadko ale trzeba uważać...Starania od grudnia 2013 roku..
Paula_071 wrote:Zero wspolzycia przez pierwszy cykl. Zero kapieli w wannie, basenów. Ja jestem po łyżeczkowaniu, chodzi o to by nie dopuscic do infekcji, bo w srodku przeciez byl zabieg.
Wisienka, a Ty po łyżeczkowaniu nie miałaś takich zaleceń? Czy poroniłaś sama?
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.