Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. To znowu ja. Parę dni temu pisałam do Was w tym wątku. Mam do Was pytanie. Otóż jestem po poronieniu samoistnym w 7tc. Jak już wcześniej pisałam tydzień temu na badaniu kontrolnym Pani ginekolog stwierdziła że macica jest czysta i nie ma przeciwwskazań na nowe starania. Ja jednak chciałam poczekać do pierwszej miesiączki. Przutulalismy się z prezerwatywą, tylko w piątek (4 dni temu) pękła jak nigdy i wychodzi na to że to mógł być mój okres płodny. Trochę się boję i nie wiem co mam myśleć, bo od dzisiaj rano mam lekkie plemienia (śluz lekko różowy) i kluciajajników. I tak się zastanawiam czy to może być plemienie implantacyjne? Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałam. Na okres chyba jeszcze za wcześnie. Z jednej strony strasznie chciałabym być znowu w ciążę, a ż drugiej panicznie się boję, że znowu coś będzie nie tak. Proszę, poradźcie mi coś.05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Karolcia89 wrote:Cześć Dziewczyny. To znowu ja. Parę dni temu pisałam do Was w tym wątku. Mam do Was pytanie. Otóż jestem po poronieniu samoistnym w 7tc. Jak już wcześniej pisałam tydzień temu na badaniu kontrolnym Pani ginekolog stwierdziła że macica jest czysta i nie ma przeciwwskazań na nowe starania. Ja jednak chciałam poczekać do pierwszej miesiączki. Przutulalismy się z prezerwatywą, tylko w piątek (4 dni temu) pękła jak nigdy i wychodzi na to że to mógł być mój okres płodny. Trochę się boję i nie wiem co mam myśleć, bo od dzisiaj rano mam lekkie plemienia (śluz lekko różowy) i kluciajajników. I tak się zastanawiam czy to może być plemienie implantacyjne? Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałam. Na okres chyba jeszcze za wcześnie. Z jednej strony strasznie chciałabym być znowu w ciążę, a ż drugiej panicznie się boję, że znowu coś będzie nie tak. Proszę, poradźcie mi coś.
-
wisieninka_89 wrote:JJ nie poddawaj sie, duzo silu zycze. domyslam sie ze nie latwo podniesc sie po takim nieszczeaciu
Oby nastepny cykl byl owocniejszy!
Ja juz mam wyniki badan. Wszystko mam w normie. Dostalam zastrzyki na krzepliwosc krwi.. Mam je brac jak tylko zajde w ciaze.
Owulacja za 3 dni chociaz sie nie zapowiada na mile przytulanki.
Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki!
-
Karolcia, tak naprawdę to nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jeżeli na okres za wcześnie, to może to owu? Albo organizm jeszcze się czysci. Choć 4 dni po stosunku, to trochę byłoby za szybko na implantacje.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
-
Ika23 poronienie było 6.01 czyli 17 dni temu.
Bella01 ja już sama nie wiem. Do tej pory krew pojawiała się u mnie tylko podczas @, a później przy poronieniu, dlatego tak spanikowałam. Też wydaje mi się, że na implantacyjne za wcześnie, chociaż przy tej ciąży, którą straciłam spadek temperatury miałam dokładnie 4 dni po wyznaczonej owulacji. Kurcze, dlaczego to wszystko takie skomplikowane musi być05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
Karolcia89 wrote:Ika23 poronienie było 6.01 czyli 17 dni temu.
Bella01 ja już sama nie wiem. Do tej pory krew pojawiała się u mnie tylko podczas @, a później przy poronieniu, dlatego tak spanikowałam. Też wydaje mi się, że na implantacyjne za wcześnie, chociaż przy tej ciąży, którą straciłam spadek temperatury miałam dokładnie 4 dni po wyznaczonej owulacji. Kurcze, dlaczego to wszystko takie skomplikowane musi być
Mozesz sie jesscze oczyszczac.
Spokojnie nie martw sie. Zadzwon albo ids do swojego gin, jezeli to Cie uspokoi -
Owulacja owulacją, a stosunek też inna sprawa. Plemik musi dotrzeć do tej komórki, a jak już dotrze, to jeszcze daleka podróż. Nie wiem, może są takie przypadki. Ja np miałam plamienie implantacyjne po 11 dpo i 13 po stosunku.
Jeżeli liczysz na ciążę i tego chcesz, to trzymam kciuki.
Jakie długie masz cykle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 13:31
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Karolcia89 wrote:Ika23 poronienie było 6.01 czyli 17 dni temu.
Bella01 ja już sama nie wiem. Do tej pory krew pojawiała się u mnie tylko podczas @, a później przy poronieniu, dlatego tak spanikowałam. Też wydaje mi się, że na implantacyjne za wcześnie, chociaż przy tej ciąży, którą straciłam spadek temperatury miałam dokładnie 4 dni po wyznaczonej owulacji. Kurcze, dlaczego to wszystko takie skomplikowane musi być
-
Ika23 wrote:Nie martw sie, widocznie Twoj organizm jeszcze nie doszedl do siebie po wszystkim.
Ja juz mam wyniki badan. Wszystko mam w normie. Dostalam zastrzyki na krzepliwosc krwi.. Mam je brac jak tylko zajde w ciaze.
-
Dziewczyny będę powtarzała to jak mantre. Do 3 cykli po poronieniu nie ma co porównywać do tego co było wcześniej. Po poronieniu wszystko jest inaczej. Przeżyłam 5 poronień i wiem co mówię. Dopiero po 3 cyklu wszystko wraca do normy. Ale też nie koniecznie wraca do tego co było przed poronieniem. Kolejne cykle mogą być krótsze/dłuższe od tych przed poronieniem. Wszystko się musi unormowac od nowa. Na to trzeba czasu.
Trzymam za Was kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 16:41
Starania od grudnia 2013 roku..
4 lata starań... Piątka Aniołków...
25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
27.06.2016 - ciąża biochemiczna -
Ja np kiedyś miałam ciągle sucho. A teraz wręcz przeciwnie. Prawie cały cykl chodzę z wkładką bo ciągle mam upławy. Kiedyś równo tydzień przed @bolały mnie piersi. Teraz już nie. Kiedyś @ miałam bardziej intensywne. Więcej że mnie leciało. Teraz @ trwa krócej. Także nie można porównywać. Tym bardziej tak wcześnie.Starania od grudnia 2013 roku..
Ika23 wrote:Nie martw sie, widocznie Twoj organizm jeszcze nie doszedl do siebie po wszystkim.
A co dostałaś za zastrzyki?
Karolcia dziewczyny mają rację za wcześnie na implantacje.Starania od grudnia 2013 roku..
Kasiaw_88 wrote:Ja np kiedyś miałam ciągle sucho. A teraz wręcz przeciwnie. Prawie cały cykl chodzę z wkładką bo ciągle mam upławy. Kiedyś równo tydzień przed @bolały mnie piersi. Teraz już nie. Kiedyś @ miałam bardziej intensywne. Więcej że mnie leciało. Teraz @ trwa krócej. Także nie można porównywać. Tym bardziej tak wcześnie.
Zastrzyki clexane. Skonczylam rozmqwiac z gin i powiedzial ze to wlasnie to chyba byla przyczyna tych poronien. Okaze sie przy nastepnej fasolce -
I na prawdę nie bralas tego wcześniej??? Kurde co za lekarze. Powiem Ci ze to bardzo często pomaga utrzymać ciążę. Słyszałam o tylu przypadkach które właśnie po heparynie utrzymały ciążę. Podobno to powinni lekarze przepisywać po pierwszym, max po drugim poronieniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 17:29
Starania od grudnia 2013 roku..
Kasiaw_88 wrote:I na prawdę nie bralas tego wcześniej??? Kurde co za lekarze. Powiem Ci ze to bardzo często pomaga utrzymać ciążę. Słyszałam o tylu przypadkach które właśnie po heparynie utrzymały ciążę. Podobno to powinni lekarze przepisywać po pierwszym, max po drugim poronieniu.
Niestety moj gin ktory prowadzil mnie przez 2 ciaze mial wypadek samochodowy i niestety musialam zmienic gin teraz wrocilam do niego i mozliwe ze wszystko juz bd ok. Sam byl zdziwiony.
Dostawalam jakies tabletki od gin na krzepliwosc ale to nie dawalo skutkow, teraz czekam tylko na checi mojego meza zeby dzialac. -
To dobrze że wróciłaś do starego gina. Może tym razem się uda. Trzymam kciukiStarania od grudnia 2013 roku..
Kasiaw_88, ika23, wisieninka89 dziękuję Wam za wiadomości. Macie rację, organizm musi wrócić do normy. Muszę wrzucić na luz bo za bardzo panikuję05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z