Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks - kochana moja :( całym serduszkiem Cię przytulam!!! bądź dobrej myśli, będę na Ciebie czekać na fioletowej stronie i wspierać tutaj na różowej :* jak byś potrzebowała się wygadać, wyżalić - to pisz!! Mi ten wątek i dziewczyny na forum bardzo pomogły pozbierać się po stracie.
    Na pytania kołaczące się po głowie nie ma dobrych odpowiedzi. Najważniejsze to przeżyć spokojnie żałobę po stracie Aniołka, mieć go w sercu i jak przyjdzie czas to starać się o kolejne Maleństwo :* życzę Ci wszystkiego najlepszego

kasiuleks lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Do środy byłam szczęśliwa w ciąży - teraz rozpacz!
    Po 4 latach starań się udało - a już traciłam nadzieję!
    Do 13 tyg-super wszystko idealnie!
    Badania prenatalne 13+3tc lekarz mówi, że serce nie bije od ok 3 dni!
    Płacz, zabieg łyżeczkowania, rozpacz-brak nadzieii i sił na kolejną ciąże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 16:32

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka niestety ja tez dołaczam do tego grona starania trwały rok udało sie ale radosc długo nie trwała 12 tydzień i gasnie swiatło w tunelu ;(

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka , kasia_lis bardzo mi przykro, ze i Was to spotkalo. Trzymajcie sie, musimy walczyc dalej i miec nadzieje , ze nastepnym razem sie uda. <3

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, kasia - ściskam Was mocno! :(

Czekolada - a co u Ciebie, jak się czujesz? pamiętam o Tobie i ściskam!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczny, na razie nie mogę sę pozbierać jeszcze

kasia_lis współczuje- wiem co czujesz...

iv09roeqjdjavel4.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wcale nie musicie być twarde, mocne i takie heja do przodu.

Płaczcie, płaczcie i jeszcze raz płaczcie. Dajcie sobie czas przeżyć załobe.

03.02.2014

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie:
    przeczytałam na innym forum coś takiego:

" Za to w pierwszej ciąży trafiłam na konowała, który twierdził że tyłozgięcie jest zagrożeniem dla ciąży i próbował mi macicę nastawić....ręką.....na drugi dzień trafiłam do szpitala z krwawieniem a po tygodniu płód obumarł..... "

ja też mam tyłozgięcie i właśnie 2 tyg przed usłyszeniem wyroku mój lekarz prostował, czy nastawiał mi macicę do przodu...
    do tego momentu było idealnie
    a następna wizyta za 2 tyg, dziecko tylko 5mm urosło i zmarło...
    co o tym myślicie?
    może to przez to!
    wiem, że nie ma sensu ciągle doszukiwać się problemu, ale ja chcę wiedzeć przez co Aniołek obumarł...
    nawet po to aby już nigdy to się nie powtórzyło.

iv09roeqjdjavel4.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja nie bardzo mam o tym pojecie.
    Ale szczerze mowiac pierwsze slysze , zeby ktos prostowal czy nastawial macice do przodu. Duzo dziewczyn mialo tylozgiecie i rodzily dzieci ale nikt im niczego nie nastawial.

Kurcze nie wiem co mam Ci powiedziec :(

h44e3e3kpp3ne81z.png
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka - ja też nie wiem jak jest z tym tyłozgięciem do końca, czytałam że może być ciężej zajść w ciąże (ale czy to prawda nie mam pojęcia), no i że często w ciąży tyłozgięcie przechodzi w przodozgięcie. Nigdy nie słyszałam o nastawianiu macicy ręką!!!
    Może warto zadać pytanie lekarzowi tu na forum czy to jest jakaś znana praktyka??

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321
    dzięki za podpowiedź-nawet nie wiedziałam, że mogę na forum zapytać lekarza, od niedawna tu jestem.

z 1 córcą też miałam tyłozgięcie i wszystko ok-poród dośc trudny bo masaże szjki żeby się otwierała nieprzyjemne, ale żadnego wyginania , nastawiania, prostowania, a tu taki pomysł - nawet mnie nie spytał!

już nie wiem gdzie szukać przyczyny bo pewnie hist-pat nic nie wykaże.

kasiuleks
    właśne masz racje nie ja jedyna mam tyłozgięcie-ponoć jakieś bardzo mocne ale nie przesadzajmy, już raz urodziłam-lekarz o tym wiedział.

tak się boję ze nigdy już nie będe w ciąży- tyle lat się starałąm, nie mam siły już...

iv09roeqjdjavel4.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka zajdziesz w ciaze zobaczysz i to szybciej niz myslisz :) Musisz byc Kochana dobrej mysli bo tylko to nam teraz pozostalo :)

Ja tez sie dlugo staralam bo az 3 lata, a jak w koncu sie udalo to niestety szybko sie skonczylo. Ale wierze w to, ze znowu sie uda. :)

h44e3e3kpp3ne81z.png
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • N_a_n_a Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tylozgiecie, czytałam tez chyba ten sam post o prostowaniu, ale nigdy nie spotkałam sie z czymś takim u lekarza, a byłam u wielu.Bylam tez w centrum leczenia niepłodności i tam lekarz nie zwrócił uwagi nawet na mięśniaka, a tym bardziej powiedział ze tylozgiecie nie ma tu znaczenia jesli chodzi o sam proces poczęcia. Czytalam jednak ze moze byc powodem poronień choć patrząc na fora kobiet z tylozgieciem to wiele z nich ma zdrowe dzieci, a tez kobiety z przodozgieciem ronią. Wiec nie wiem czy ma to jakies znaczenie.Na Twoim miejscu poszłabym na konsultacje do innego lekarza.

Aniołek Adaś 16.12.2014 [*]

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks
    dzięki za pocieszenie, jedynie mi nadzieja pozostała!

N_a_n_a
    właśnie tak zrobię jak pójdę na kontrolne po łyżeczkowaniu to do innego gina i spytam o to czy takie praktyki są popularne, i czy to mogło negatywnie wpłynąć na dzidzię (to wciskanie-ja tak to czułam)

dziś jak się zajmuję ciągle czymś to jest nieco lepiej, choć są co pewien czas momenty że same łzy stają w oczach.

najgorsze dla mnie jest to, że świat dalej działa jak działał ludzie się śmieją, rozmawiają, żyją a dla mnie czas stoi w miejscu...

Dziewczyny ja jak mam doła to słaba ze mnie pocieszycielka, ale może mi się poprawi ale tak czy owak życzę Nam Wszystkim jak najszybszych szczęśliwych ciąż-bezbolesnych rozwiązań i pięknego macieżyństwa!

iv09roeqjdjavel4.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    kasiuleks
    dzięki za pocieszenie, jedynie mi nadzieja pozostała!

N_a_n_a
    właśnie tak zrobię jak pójdę na kontrolne po łyżeczkowaniu to do innego gina i spytam o to czy takie praktyki są popularne, i czy to mogło negatywnie wpłynąć na dzidzię (to wciskanie-ja tak to czułam)

dziś jak się zajmuję ciągle czymś to jest nieco lepiej, choć są co pewien czas momenty że same łzy stają w oczach.

najgorsze dla mnie jest to, że świat dalej działa jak działał ludzie się śmieją, rozmawiają, żyją a dla mnie czas stoi w miejscu...

Dziewczyny ja jak mam doła to słaba ze mnie pocieszycielka, ale może mi się poprawi ale tak czy owak życzę Nam Wszystkim jak najszybszych szczęśliwych ciąż-bezbolesnych rozwiązań i pięknego macieżyństwa!

Truskaweczka, tez myslalam podobnie: jak to mozliwe, ze mi swiat się załamał, a pielęgniarki i lekarze na oddziale nie obchodzą się ze mą jak z jajkiem, nie pytają co 5 min jak się czuje, tylko traktują mnie jak rutynową pacjentkę. bo byłam rutynową pacjętką.
    dziwiłam się też nad samą sobą pytając się jak to możliwe, że po kilku dniach od poronienia zaczynam myslec o innych rzeczach i nie tkwię non stop w "załobie".

czas zmienia wszystko. i nie stoi w miejscu - uwierz mi. w moim przypadku minęło 5 tygodni. mam wrazenie, że to było kilka miesięcy temu. a jak sobie przypominam to mam wrazenie ze to się przydarzyło innej osobie - nie mi.
    najwolniej czas mijał na zwolnieniu. odkąd poszłam do pracy jest lepiej, myślę pozytywniej, mam więcej energii. ale jeszcze nie za bardzo mam chec na spotkania towarzyskie - mimo, że nikt prawie nie wiedział, więc nie muszą nikomu opowiadać.

każdy inaczej to przeżywa. znajdź swój sposób na to i odpowiednią ilość czasu. odpowiednią osobę z ktorą możesz porozmawiać jeśli będziesz chciała.
    niebo się rozpogadza. i ty zaczniesz się śmiać. mam nadzieję, że niedługo takze do swojego dziecka :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    Truskaweczka, tez myslalam podobnie: jak to mozliwe, ze mi swiat się załamał, a pielęgniarki i lekarze na oddziale nie obchodzą się ze mą jak z jajkiem, nie pytają co 5 min jak się czuje, tylko traktują mnie jak rutynową pacjentkę. bo byłam rutynową pacjętką.
    dziwiłam się też nad samą sobą pytając się jak to możliwe, że po kilku dniach od poronienia zaczynam myslec o innych rzeczach i nie tkwię non stop w "załobie".

czas zmienia wszystko. i nie stoi w miejscu - uwierz mi. w moim przypadku minęło 5 tygodni. mam wrazenie, że to było kilka miesięcy temu. a jak sobie przypominam to mam wrazenie ze to się przydarzyło innej osobie - nie mi.
    najwolniej czas mijał na zwolnieniu. odkąd poszłam do pracy jest lepiej, myślę pozytywniej, mam więcej energii. ale jeszcze nie za bardzo mam chec na spotkania towarzyskie - mimo, że nikt prawie nie wiedział, więc nie muszą nikomu opowiadać.

każdy inaczej to przeżywa. znajdź swój sposób na to i odpowiednią ilość czasu. odpowiednią osobę z ktorą możesz porozmawiać jeśli będziesz chciała.
    niebo się rozpogadza. i ty zaczniesz się śmiać. mam nadzieję, że niedługo takze do swojego dziecka :)

dzięki za słowa otuchy;)

dziś faktycznie jest minimalnie lepiej, lżej...

do pracy wracam dopiero 18 lutego, do dzieci mam grupę 3,4 latków i mamusie z malutkimi dziećmi w nosidełkach po nich przychodzą-to też bedzie ciężkie, ale dzieci mnie rozweselają oni są zawsze weseli niczym się ie martwią.

tak bardzo boję się starań o dzidzię! że znów nie będzie się udawać...

co będzie to będzie, nie mam na to wpływu, ale to moje największe marzenie, im bardziej nie mogę tym bardziej chcę...

u mnie jest gorzej ponieważ moja mama obdzwoniła całą rodzinę, wszystkich znajomych, sąsiadów, w mojej pracy, mąż w swojej pracy w swoim mieście i mojej wsi- całemu światu wszyscy wiedzą! i teraz nie wytrzymam tych pytań, dociekliwości, sama sobie jestem winna, już mamie więcej nie powiem!

pozdrawiam, dziewczyny trzzymajcie się!

iv09roeqjdjavel4.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny to nie jest tak że minie miesiąc i już nie będziemy pamiętać... Ja poroniłam w lutym w 10tc - spuszczając swoje dziecko w toalecie w domu... I zawsze będe o tym pamiętać.
    Nawet jak teraz jestem w ciąży to mam takie schizy że głowa mała.

Równowaga przyszła w lipcu... Sama po wypiciu butelki wina i wypaleniu paczki fajek - oczyściłam się wtedy i fizycznie i psychicznie.

03.02.2014

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM

masz super sytuację- w ciąży jesteś-gratuluje-uważaj na siebie!

ja tracę nadzieję, że jeszcze kiedyś będe w ciąży...
    4 lata starań, żeby się pojawiła i takie zakończenie...
    nie mam już siły walczyć, zwłąszcza, że nie wiem jak się zakończy.\\
    u mnie równowaga nie nadeszła jeszcze wcale,
    też bym miała schizy to pewne, ale bądz dobrej myśli! musi być dobrze!

iv09roeqjdjavel4.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka to nie jest tak że mam super sytuację bo jestem w ciąży! Ja Wiem przez Co przechodzicie! Bo sama to przechodziłam!!! Kurczę nagle w jedej minucie świat Ci się Wali.

Truskawka widzę że masz już córkę - znasz powód dlaczego przez 4 lata nie mogłaś zajść w ciążę?

03.02.2014
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim gratuluje ciazy :) Mam nadzieje , ze nam sie teraz szybciej uda .

h44e3e3kpp3ne81z.png
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ