X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaczynam szykować i lecę do odzieży używanej :P Bo dziś dostawa :)
    Może wydam Wam się dziwna, ale ja strasznie lubię tam chodzić, bo ubrania są mega tanie a trafiają się również rzeczy z metkami. Ostatnio kupiłam sukienkę białą do tenisa nike za 12 zł nową z metkami a w sklepie taka kosztuje wiadomo ile... a przy tym wszystko jest oryginalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 07:58

Staraczka23, Ola_45, hiacynta99, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddobry
    Staraczka uwierz mi nie jest łatwiej niestety tak samo serce mi pękło tak samo jak innym kobietom nie chciało mi się żyć tak samo jak Ty nie potrafiłam się pogodzić i nie pogodziłam się jeszcze ze stratą i niestety Jego miejsca w moim sercu nikt nie zastąpi . Wiem że nie chciałaś źle ale zabolało Tobie też kolejne dziecko ani dzieci nie zapełnią pustki może chwilami nie pozwolą myśleć może ...
    Każda strata boli okropnie każda śmierć pozostawia pustkę i ból z którym musimy uporać się same .

Monkey, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja się zaczynam szykować i lecę do odzieży używanej :P Bo dziś dostawa :)
    Może wydam Wam się dziwna, ale ja strasznie lubię tam chodzić, bo ubrania są mega tanie a trafiają się również rzeczy z metkami. Ostatnio kupiłam sukienkę białą do tenisa nike za 12 zł nową z metkami a w sklepie taka kosztuje wiadomo ile... a przy tym wszystko jest oryginalne
    Jak sie nie myle to tysia tez ostatnio robila zakupki w sh, ja wczoraj przechodzilam obok jednego, moglam wejsc ale smrod czulam 5m od drzwi wiec zrezygnowałam, nie lubie tych zapachow

Czarna trochę o to mi chodzilo wlasnie, ale dokladniej o poronienia wczesne do 8tyg, ja w cp nawet nie mialam czasu na przeżywania straty bo z bólu nie mogłam, w grudniu poszlam do psycholog i nigdy wiecej, skupila sie na moim piesku ktory umarl w listopadzie zamiast na tym ze mam stany depresyjne i nerwice lękową, zapisala mi nasenne ale po 3 nocach gdzie maz nie mogl mnie dobudzic przestalam brac

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda w zupełności się z Tobą niestety zgadzam. Nie da się zastąpić jednego dziecka drugim. Moje serce tez jednej częsci umarło razem z okruszkiem.

PrimaSort, matylda08, hiacynta99, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak sie nie myle to tysia tez ostatnio robila zakupki w sh, ja wczoraj przechodzilam obok jednego, moglam wejsc ale smrod czulam 5m od drzwi wiec zrezygnowałam, nie lubie tych zapachow

Czarna trochę o to mi chodzilo wlasnie, ale dokladniej o poronienia wczesne do 8tyg, ja w cp nawet nie mialam czasu na przeżywania straty bo z bólu nie mogłam, w grudniu poszlam do psycholog i nigdy wiecej, skupila sie na moim piesku ktory umarl w listopadzie zamiast na tym ze mam stany depresyjne i nerwice lękową, zapisala mi nasenne ale po 3 nocach gdzie maz nie mogl mnie dobudzic przestalam brac
    Co do zapachów to zależy do którego się chodzi :P a ja chyba nie jetem taka wrażliwa na zapachy :)

matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloouu witam sie z meliską w kubeczku ;)
    nareszcie piateczek i dziś usg. Mam nadzieję że wszystko wporzo ;)
    a jaka pogoda cudna jest ;)

PrimaSort, Staraczka23, Ola_45, matylda08, hiacynta99, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Heloouu witam sie z meliską w kubeczku ;)
    nareszcie piateczek i dziś usg. Mam nadzieję że wszystko wporzo ;)
    a jaka pogoda cudna jest ;)
    Powodzenia !!!! I koniecznie daj znać po wizycie :)

Staraczka23, matylda08, kierzynka, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od czleka zalezy tzn kobiety, poruszylam ten temat bo przypomniala mi sie kobieta po poronieniu ...

Kierzynka będzie dobrze ale powiem szczerze do 12tyg jak szlam na wizyty to serce mi szalalo w karcie ciazy cisnienie 140/90 :D teraz z gorki juz sie nie stresuje chociaz ciekawe jak dzisiaj moje cisnienie wygladac bedzie na wizycie :D

Prima u mnie ciuchcie to sa w dziuplach chyba bez okien, zazdroszczę ze nie mdli cie, ja nawet bez ciazy mialam mdlosci u mnie pytaja jak ja dziecko bede przebierac albo jak bedzie z nosa leciec, pilnowalam siostrzenca to raz albo dwa razy go przebieralam po grubszej sprawie potem czekalam az mama z siostra wroci :D
    Siostrzeniec tez ma odruchy wymiotne w piatek konczy 8 lat a jak cos smierdzi czy przyklad moj pies biegunke mial to wymiotowalismy oboje haha

Ola_45, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :D Nie dam rady Was nadrobić. U mnie niby dopiero 8 dc, @ się już kilka dni temu skończyła, a szyjka zrobiła się otwarta... Nie wiem co jest... Kierzynka trzymam kciuki za wizytę i czekam na relację :) Tym razem na bank będzie wszystko dobrze :)

matylda08, kierzynka, hiacynta99, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki...
    Kurde ale mnie wypryszczyło bleeeh :D
    Mam pytanko.. planuje zamówić infolic.... tam jest w jednej saszetce w składzie dodajże 200 mg kwasu foliowego.. np jakbym brała 2 razy dziennie to nie ma sensu dodatkowo brać już kwasu w tabletkach? Czy można? Jakiś nadmiar nie zaszkodzi? :)

matylda08, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 nadmiar kwasu foliowego jest wydalany z organizmu razem z moczem. Przynajmniej tak mówi mój gin. Ale nie wiem czy jest sens brać jeszcze dodatkową dawkę

matylda08, PrimaSort, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też wracam do staranek, czekam na @ i do dzieła. Strasznie się boję, że za pierwszym razem udało się w 2 cyklu, a teraz będziemy musieli dłużej poczekać...

matylda08, Aska84, hiacynta99, PrimaSort, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć Dziewuszki...
    Mam pytanko.. planuje zamówić infolic.... tam jest w jednej saszetce w składzie dodajże 200 mg kwasu foliowego.. np jakbym brała 2 razy dziennie to nie ma sensu dodatkowo brać już kwasu w tabletkach? Czy można? Jakiś nadmiar nie zaszkodzi? :)
    Ja biorę infolik 1x dziennie i do tego witaminy dla planujących tak zalecił mój gin . W przypadku kw.foliowego jak i wit.c nie dojdzie do nadmiaru bo jak pisała Lenka wydalany z moczem .

PrimaSort, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki ja już po owu teraz czekam na rozwój wydarzeń , drugi dzień temp się utrzymuje ale obawy że znowu nie wyszło mam :/ zobaczymy czy @ się pojawi mam nadzieje że o mnie zapomni

matylda08, hiacynta99, PrimaSort, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Hej, ja też wracam do staranek, czekam na @ i do dzieła. Strasznie się boję, że za pierwszym razem udało się w 2 cyklu, a teraz będziemy musieli dłużej poczekać...
    Witaj Toxey
    Dziewczyny jeszcze chrapią :(
    Będziemy się wspierać w naszych staraniach bo nie raz jeszcze będą ciężkie dni :(
    Ale dziś piękna pogoda choć nastrój mam płaczliwy

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć Dziewuszki...
    ja od razu po poronieniu zaczęłam pić jedną saszetkę dziennie. Teraz jak udało mi się zajść w ciąże to zamówiłam Femibion Natal 1. Myślę że Inofolic mi trochę pomógł ;) a jak chcesz możesz brać dwie saszetki i to w niczym nie szkodzi.

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Hej dziewuszki ja już po owu teraz czekam na rozwój wydarzeń , drugi dzień temp się utrzymuje ale obawy że znowu nie wyszło mam :/ zobaczymy czy @ się pojawi mam nadzieje że o mnie zapomni
    Ggonia zapomni bo Toxey na nią czeka i do niej zawita :) trzymam kciuki na wiosnę wszystko się zieleni Twój wykres też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja od razu po poronieniu zaczęłam pić jedną saszetkę dziennie. Teraz jak udało mi się zajść w ciąże to zamówiłam Femibion Natal 1. Myślę że Inofolic mi trochę pomógł ;) a jak chcesz możesz brać dwie saszetki i to w niczym nie szkodzi.
    Kierzynka jak Nasz skarb się czuje .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda mam taką nadzieje :D

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka a brałaś coś jeszcze ? Czy tylko ten inofolic raz dziennie? :)

Bree lubi tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ