X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś chodziłam do mega fajnej lekarki, miła, wyrozumiała, mega fajna babka!! Ale jak przyszło co do czego to rozłożyła ręce i mnie do szpitala na laparoskopię wysyłała. Nawet mi żadnej karty choroby nie dała, nie chciała się -myślę że ze wstydu pod swoją diagnozą podpisać, żeby inni lekarze do których trafie jej nie wyśmiali. Miałam spakować tarbę i pójść do szpitala, na dodatek mi powiedziała że obojętnie do jakiego byle miał ginekologię. Taaaa ja już sobie wyobrażam że idę bez zadnego skierowania, zaświadczenia, historii choroby... żenada... :/
    Trafiłam wtedy na mojego Gina, który mnie antybiotykiem i tabletkami anty wyleczył...

Dlatego od tamtego czasu wogóle nie zwracam uwagi na to czy lekarz jest miły czy nie, to też są ludzie i każdy z nas jest inny, co mi po lekarzu który jest mega miły i uśmiechnięty.... do takich to można chodzić jak nic nie dolega... poprawić sobie humor że wszystko dobrze a i przy okazji wizyta przyjemna.
    Ten mój Gin to taki sobie człowiek, jak kontrolnie chodzę to wizyta nijaka, ale jak przyszłam z tą torbielą to aż mu się oczy zaświeciły, badał mój przypadek jak szalony. Przy poronieniu już tak nie.... widać było że jest już znudzony widokiem zatrzymanych ciąż..... :/

hiacynta99, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i poszłam do apteki kupić testy ciążowe. Kupiłam 3 po 6,90 zł za sztukę. Dwa quixx i jeden jakiś taki firmy apteo Pani mi dała. W niedzielę zatestuję :P a potem we wtorek i czwartek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:44

unadarcy, hiacynta99, matylda08, Lenka87, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima ale masz wszystko poplanowane...
    Ty na L4 jesteś od Gina czy od Psychiatry?

PrimaSort, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Prima ale masz wszystko poplanowane...
    Ty na L4 jesteś od Gina czy od Psychiatry?

Nie tyle poplanowane co się nie mogę doczekać czy jestem czy nie. Bo mama teraz remont i siły są potrzebne fizyczne a tak to się boję cokolwiek nosić i tak tkwię w tej niepewności. Jakoś wczeniej się nie nakręcałam a teraz od 3 dni jakoś się dziwnie czuje, bo te testyowuacyjne cały czas są pozytywne nikt tak nigdy nie miał i nikt nic nie wie a może ja jestem chora i to coś nie tak z moim ciałem a ja nie wiem :(
    Od psychiatry moja ginekolog mnie tam wysłała bo sama nie chciała dać mi L4 na więcej niż 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:16

hiacynta99, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Ja kiedyś chodziłam do mega fajnej lekarki, miła, wyrozumiała, mega fajna babka!! Ale jak przyszło co do czego to rozłożyła ręce i mnie do szpitala na laparoskopię wysyłała. Nawet mi żadnej karty choroby nie dała, nie chciała się -myślę że ze wstydu pod swoją diagnozą podpisać, żeby inni lekarze do których trafie jej nie wyśmiali. Miałam spakować tarbę i pójść do szpitala, na dodatek mi powiedziała że obojętnie do jakiego byle miał ginekologię. Taaaa ja już sobie wyobrażam że idę bez zadnego skierowania, zaświadczenia, historii choroby... żenada... :/
    Trafiłam wtedy na mojego Gina, który mnie antybiotykiem i tabletkami anty wyleczył...

Dlatego od tamtego czasu wogóle nie zwracam uwagi na to czy lekarz jest miły czy nie, to też są ludzie i każdy z nas jest inny, co mi po lekarzu który jest mega miły i uśmiechnięty.... do takich to można chodzić jak nic nie dolega... poprawić sobie humor że wszystko dobrze a i przy okazji wizyta przyjemna.
    Ten mój Gin to taki sobie człowiek, jak kontrolnie chodzę to wizyta nijaka, ale jak przyszłam z tą torbielą to aż mu się oczy zaświeciły, badał mój przypadek jak szalony. Przy poronieniu już tak nie.... widać było że jest już znudzony widokiem zatrzymanych ciąż..... :/

No ja wcześnie miałam lek zdecydowane i nie za bardzo sympatyczne i potraktowaly mnie jak gowno .... Problem sie zrobil to olaly ...:/

unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Od psychiatry moja ginekolog mnie tam wysłała bo sama nie chciała dać mi L4 na więcej niż 2 tygodnie
    Mi do konca miesiąca dala :)

PrimaSort, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad przygotowany żelazko zakupione :)
    Mój gin jest konkretny nie owija w bawełne i wie co mówi i robi .
    Tysia może mi byś wyśniła ;)
    Brzuch mnie tak boli że zwariuje więc@ się zbliża ale cóż zaczniemy tą nierówna walkę od początku :(
    Ja L4 mam od psychiatry :)ale tak za 1.5 mies wracam do pracy chyba że.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Kochana w tym samym czasie leżałyśmy w szpitalu niestety..

I jak robiłaś dzis test? Bo nie czytałam wczesniej postów

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie zajdę w tym cyklu to zaczynam wysyłać CV od maja

unadarcy, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima a to trzeba chodzić na jakąs psychoteriapię czy coś, żeby dał L4?

PrimaSort, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się że te testy są cały czas pozytywne, bo to zespół policystycznych jajników :( chociaż niby na usg miesiąc temu było wszytko ok... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Boję się że te testy są cały czas pozytywne, bo to zespół policystycznych jajników :( chociaż niby na usg miesiąc temu było wszytko ok... :(

Czytałam ze niektórym laską w ciazy testy owulacyjne wychodziły pozytywne .. Sama sobie nawet zrobiłam ale mi nie wyszedł:P

PrimaSort, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Prima a to trzeba chodzić na jakąs psychoteriapię czy coś, żeby dał L4?
    Tak ja chodzę na takie wizyty do niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od Maja wracam do pracy i zaczynam starania ...

unadarcy, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:

Widzę że nie tylko ja się diagnozuję na tym forum :D

PrimaSort, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Czytałam ze niektórym laską w ciazy testy owulacyjne wychodziły pozytywne .. Sama sobie nawet zrobiłam ale mi nie wyszedł:P
    Ale to nie cały czas tylko chyba jak zrobią po tygodniu a do zapłodnienia przecież nie dochodzi w 5 minut od stosunku... No nic ani beta ani test ciążowy nic mi teraz nie pomogą więc muszę czekać co najmniej do niedzieli... Byle to nie to PCO jajników :( Bo jak zwykle się w necie naczytałam :(

unadarcy, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Tak ja chodzę na takie wizyty do niego

A na kase chorych czy prywatnie?

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Widzę że nie tylko ja się diagnozuję na tym forum :D
    :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    A na kase chorych czy prywatnie?
    Prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja jak nie zajdę w tym cyklu to zaczynam wysyłać CV od maja
    Zaczynasz pisać jak Aleksandra :)

PrimaSort, unadarcy, kierzynka, hiacynta99, tysiaa93, Monkey lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ