X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś chodziłam do mega fajnej lekarki, miła, wyrozumiała, mega fajna babka!! Ale jak przyszło co do czego to rozłożyła ręce i mnie do szpitala na laparoskopię wysyłała. Nawet mi żadnej karty choroby nie dała, nie chciała się -myślę że ze wstydu pod swoją diagnozą podpisać, żeby inni lekarze do których trafie jej nie wyśmiali. Miałam spakować tarbę i pójść do szpitala, na dodatek mi powiedziała że obojętnie do jakiego byle miał ginekologię. Taaaa ja już sobie wyobrażam że idę bez zadnego skierowania, zaświadczenia, historii choroby... żenada... :/
    Trafiłam wtedy na mojego Gina, który mnie antybiotykiem i tabletkami anty wyleczył...

Dlatego od tamtego czasu wogóle nie zwracam uwagi na to czy lekarz jest miły czy nie, to też są ludzie i każdy z nas jest inny, co mi po lekarzu który jest mega miły i uśmiechnięty.... do takich to można chodzić jak nic nie dolega... poprawić sobie humor że wszystko dobrze a i przy okazji wizyta przyjemna.
    Ten mój Gin to taki sobie człowiek, jak kontrolnie chodzę to wizyta nijaka, ale jak przyszłam z tą torbielą to aż mu się oczy zaświeciły, badał mój przypadek jak szalony. Przy poronieniu już tak nie.... widać było że jest już znudzony widokiem zatrzymanych ciąż..... :/

hiacynta99, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i poszłam do apteki kupić testy ciążowe. Kupiłam 3 po 6,90 zł za sztukę. Dwa quixx i jeden jakiś taki firmy apteo Pani mi dała. W niedzielę zatestuję :P a potem we wtorek i czwartek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:44

unadarcy, hiacynta99, matylda08, Lenka87, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima ale masz wszystko poplanowane...
    Ty na L4 jesteś od Gina czy od Psychiatry?

PrimaSort, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Prima ale masz wszystko poplanowane...
    Ty na L4 jesteś od Gina czy od Psychiatry?

Nie tyle poplanowane co się nie mogę doczekać czy jestem czy nie. Bo mama teraz remont i siły są potrzebne fizyczne a tak to się boję cokolwiek nosić i tak tkwię w tej niepewności. Jakoś wczeniej się nie nakręcałam a teraz od 3 dni jakoś się dziwnie czuje, bo te testyowuacyjne cały czas są pozytywne nikt tak nigdy nie miał i nikt nic nie wie a może ja jestem chora i to coś nie tak z moim ciałem a ja nie wiem :(
    Od psychiatry moja ginekolog mnie tam wysłała bo sama nie chciała dać mi L4 na więcej niż 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:16

hiacynta99, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Ja kiedyś chodziłam do mega fajnej lekarki, miła, wyrozumiała, mega fajna babka!! Ale jak przyszło co do czego to rozłożyła ręce i mnie do szpitala na laparoskopię wysyłała. Nawet mi żadnej karty choroby nie dała, nie chciała się -myślę że ze wstydu pod swoją diagnozą podpisać, żeby inni lekarze do których trafie jej nie wyśmiali. Miałam spakować tarbę i pójść do szpitala, na dodatek mi powiedziała że obojętnie do jakiego byle miał ginekologię. Taaaa ja już sobie wyobrażam że idę bez zadnego skierowania, zaświadczenia, historii choroby... żenada... :/
    Trafiłam wtedy na mojego Gina, który mnie antybiotykiem i tabletkami anty wyleczył...

Dlatego od tamtego czasu wogóle nie zwracam uwagi na to czy lekarz jest miły czy nie, to też są ludzie i każdy z nas jest inny, co mi po lekarzu który jest mega miły i uśmiechnięty.... do takich to można chodzić jak nic nie dolega... poprawić sobie humor że wszystko dobrze a i przy okazji wizyta przyjemna.
    Ten mój Gin to taki sobie człowiek, jak kontrolnie chodzę to wizyta nijaka, ale jak przyszłam z tą torbielą to aż mu się oczy zaświeciły, badał mój przypadek jak szalony. Przy poronieniu już tak nie.... widać było że jest już znudzony widokiem zatrzymanych ciąż..... :/

No ja wcześnie miałam lek zdecydowane i nie za bardzo sympatyczne i potraktowaly mnie jak gowno .... Problem sie zrobil to olaly ...:/

unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Od psychiatry moja ginekolog mnie tam wysłała bo sama nie chciała dać mi L4 na więcej niż 2 tygodnie
    Mi do konca miesiąca dala :)

PrimaSort, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad przygotowany żelazko zakupione :)
    Mój gin jest konkretny nie owija w bawełne i wie co mówi i robi .
    Tysia może mi byś wyśniła ;)
    Brzuch mnie tak boli że zwariuje więc@ się zbliża ale cóż zaczniemy tą nierówna walkę od początku :(
    Ja L4 mam od psychiatry :)ale tak za 1.5 mies wracam do pracy chyba że.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Kochana w tym samym czasie leżałyśmy w szpitalu niestety..

I jak robiłaś dzis test? Bo nie czytałam wczesniej postów

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie zajdę w tym cyklu to zaczynam wysyłać CV od maja

unadarcy, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima a to trzeba chodzić na jakąs psychoteriapię czy coś, żeby dał L4?

PrimaSort, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się że te testy są cały czas pozytywne, bo to zespół policystycznych jajników :( chociaż niby na usg miesiąc temu było wszytko ok... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Boję się że te testy są cały czas pozytywne, bo to zespół policystycznych jajników :( chociaż niby na usg miesiąc temu było wszytko ok... :(

Czytałam ze niektórym laską w ciazy testy owulacyjne wychodziły pozytywne .. Sama sobie nawet zrobiłam ale mi nie wyszedł:P

PrimaSort, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Prima a to trzeba chodzić na jakąs psychoteriapię czy coś, żeby dał L4?
    Tak ja chodzę na takie wizyty do niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od Maja wracam do pracy i zaczynam starania ...

unadarcy, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:

Widzę że nie tylko ja się diagnozuję na tym forum :D

PrimaSort, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Czytałam ze niektórym laską w ciazy testy owulacyjne wychodziły pozytywne .. Sama sobie nawet zrobiłam ale mi nie wyszedł:P
    Ale to nie cały czas tylko chyba jak zrobią po tygodniu a do zapłodnienia przecież nie dochodzi w 5 minut od stosunku... No nic ani beta ani test ciążowy nic mi teraz nie pomogą więc muszę czekać co najmniej do niedzieli... Byle to nie to PCO jajników :( Bo jak zwykle się w necie naczytałam :(

unadarcy, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Tak ja chodzę na takie wizyty do niego

A na kase chorych czy prywatnie?

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Widzę że nie tylko ja się diagnozuję na tym forum :D
    :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    A na kase chorych czy prywatnie?
    Prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja jak nie zajdę w tym cyklu to zaczynam wysyłać CV od maja
    Zaczynasz pisać jak Aleksandra :)

PrimaSort, unadarcy, kierzynka, hiacynta99, tysiaa93, Monkey lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ