Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Prima musicie to dokładnie przemyśleć. Zakładanie firmy to ciężka sprawa, trzeba mieć dobry pomysł i trzeba uważać, żeby nie wtopić w to kasy. Zresztą ja akruat doświadczenia w tej sprawie nie mam. Ale pamiętam, że któraś z nas ma chyba własną firmę
PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytysiaa93 wrote:Prima musicie to dokładnie przemyśleć. Zakładanie firmy to ciężka sprawa, trzeba mieć dobry pomysł i trzeba uważać, żeby nie wtopić w to kasy. Zresztą ja akruat doświadczenia w tej sprawie nie mam. Ale pamiętam, że któraś z nas ma chyba własną firmę
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWerka84 wrote:ja byłam 5 lat na działalności i wolę zwykły etat zdecydowanie
tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:Ja mam do wyboru albo założyć firme aby miec prace albo wstrzymac sie ze staraniami do czasu znalezienia pracy na umowe o prace a to nie takie latwe na szybko. Jedno jest pewne nie chcemy przestac sie starac
Nie znam się na tym zupełnie - ale prowadząc własną działalność masz prawo do wszystkich płatnych macierzyńskich, itd.? Nie jest czasami tak, że musisz płacić składki przez jakiś czas i dopiero po tym czasie masz prawo do 100% L4 w ciąży?
PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
nick nieaktualnyfuksja wrote:Nie znam się na tym zupełnie - ale prowadząc własną działalność masz prawo do wszystkich płatnych macierzyńskich, itd.? Nie jest czasami tak, że musisz płacić składki przez jakiś czas i dopiero po tym czasie masz prawo do 100% L4 w ciąży?
matylda08 lubi tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:Znów plamisz? Ja na brazowo czyli @ nadchodzi i jutro lub pojutrze będzie bo termin @ mam na 22
Było tylko jednorazowe. Nakręcę się zaraz, że to implantacja zarodka a potem będę płakać, że to jednak nie to
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:Jedno jest pewne z jednej wyplaty nie damy rady żyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 19:12
matylda08 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfuksja wrote:Mamy tak samo...
Prima, może zatem warto spróbować z działalnością?
Ale za dwa tygodnie nie bede miala wyjscia. Kolezanka mi dzwonila popoludniu ze firma wlasnie tnie etaty i ona dostala dzis wypowiedzenie. Podobno ja tez mialam dostać ale ponieważ jestem na l4 to sa źli bo nie maja jak mi podziekowac. Maz mnie pociesza ale sam jest przerażony -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:Nie wiem...
Ale za dwa tygodnie nie bede miala wyjscia. Kolezanka mi dzwonila popoludniu ze firma wlasnie tnie etaty i ona dostala dzis wypowiedzenie. Podobno ja tez mialam dostać ale ponieważ jestem na l4 to sa źli bo nie maja jak mi podziekowac. Maz mnie pociesza ale sam jest przerażony
Ale jak byś byla w ciąży to nie mają prawa zwolnic no nie ? ...matylda08 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhiacynta99 wrote:Ale jak byś byla w ciąży to nie mają prawa zwolnic no nie ? ...
hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:No ja tez ostatnio po czterech mie wiedziałam co się w nocy dzialo ale podobno bylo zajebiscie heheh
Werka84, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość