WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Obawiam sie ze bez slowa spier*alaj sprawy nie zalatwie :P
    kooocham to zdanie ;D

Szalona CZARNA, Bree, matylda08 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Ja też zrobiłam straszną głupotę będąc w ciąży - pomyślałam, że doszoruję podłogę w przedpokoju, przecież się nie zmęczę, na siedząco, powoli ją umyję. Nie pomyślałam oczywiście o tym, że nawdycham się przy tym środków czystości. Tydzień później miałam sen. Śniło mi się, że myję podłogę w mieszkaniu mojej prababci, która zmarła w listopadzie, tak samo siedziałam sobie i powoli myłam tę podłogę... i nagle ktoś w tym śnie powiedział, że mycie tej podłogi już nic nie zmieni.
    Następnego dnia trafiłam do szpitala z plamieniami. Kiedy już po wszystkim skojarzyłam te fakty, zrobiło mi się po prostu słabo.

Być może i bez tego szorowania podłogi moja ciąża by nie przetrwała, nie wiem - wiem natomiast, że nie przestanę się obwiniać o to, co się stało.

I wiem, że w kolejnej ciąży nie ruszę palcem.
    ja w styczniu miałam remont kuchni i w piatek 31 stycznia wzięłam wolne i urobiłam sie po pachy ze sprzątaniem (to był też dzień kiedy dowiedziałam się o poronieniu Lenki), ledwo żyłam już na wieczór i do tego potem mieliśmy gościa a w sobotę cała rodzinkę która zjechała oglądać nową kuchnię. W niedzielę zaczęłam plamić a dr w szpitalu stwierdził że dziecko nie żyje już ok trzy dni.. wtedy pomyślałam że to wszystko przez sprzatanie i teraz mam to gdzieś, mąż sie męczy ja nie dotykam sie paluszkiem. Co prawda jest przez to niesamowity burdel ale nie mam zamiaru znowu poronić bo zachciało mi sie sprzatać.

fuksja, Bree, Lenka87, tysiaa93, Ola_45 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka, kiedy zaciążę, zamierzam robić dokładnie to samo - nie ma mowy o sprzątaniu.

kierzynka, Bree, Lenka87, matylda08, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam sie jak to jest ze w takich krajach jak PL czy Indie walczy sie o zagrozone ciaze na poczatku a w UK, USA, DE, NE i innych panstwach kobietom nie podaje sie tych wszystkich medykamentow co w PL na podtrzymanie w pierwszych miesiacach... Tu w UK lekarze twierdza ze nie ma udowodnionego naukowo ze te wszystkie luteiny i inne w jakikolwiek sposob wplywaja na podtrzymanie ciazy w tak czesnych miesiacach, ze to tak jakbym jadla witamine c i wierzyla ze mi pomaga...mowia ze w PL lekarze je przepisuja kobietom w ciazy bo maja z tego profit gdyz nabijaja kase koncernom farmaceutycznym....

Ja juz calkiem zglupialam bo w PL lekarze mowia co innego :/ Jeden polski lekarz mi powiedzial tez tak jak angielscy ze niby te tabletki nie pomagaja ale tez nie szkodza wiec niech te kobiety je biora wierzac ze robia wszystko dla swojego dziecka.... To byl profesor z Oxfordu, Polak.... ja juz nie wiem komu wierzyc... szczerze to spokojniejsza bym byla jakby mi w razie czego cos podali ale sama widzialam na wlasne oczy wyniki badan z ktorych wynika ze znaczenie tych prochow w kwestii podtrzymania ciazy jest nijakie... :/ i badz tu madry i pisz wiersze...

matylda08 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak sprzata że jak na to patrze to mnie krew zalewa ale nie biorę sie bo sie boję. On odkurzając odkurza TYLKO dywan a reszta podłogi PRZECIEŻ NIE JEST BRUDNA ;)

Bree, fuksja, monika_89, matylda08, Ola_45, PrimaSort lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree to wychodzi na to że te leki rzeczywiście są do duuu...

Bree, matylda08 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    kierzynka, kiedy zaciążę, zamierzam robić dokładnie to samo - nie ma mowy o sprzątaniu.

Moja znajoma pracuje w firmie sprzatajacej biura, i byla w ciazy i pracowala do konca 8 miesiaca i nic jej sie nie stalo :P Ja ja podziwialam jak szarpala wielgachne wory papierow do recyclingu po kilkanascie kilo, mowilam jej zeby tego nie robila a ona ze ciaza to nie choroba ....

:P :P :P

Taki przypadek :D

matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Bree to wychodzi na to że te leki rzeczywiście są do duuu...

no kurde sama nie wiem co o tym myslec, mi lekarz tu mowil ze na takim etapie to nie ma szans pomoc tymi specyfikami na podtrzymanie i porownal to do tego jakby do wiadra z wielka dziura dolewac wody mala lyzeczka... i zeby utrzymac stan... powiedzial ze jak chce to moge brac ale poza tym ze wydam kase to nic wiecej sie nie zmieni...

matylda08 lubi tę wiadomość

preg.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, ja na przykład w luteinę nie wierzę. Już jak mi ją podali w szpitalu, to nie bardzo wierzyłam w moc tej małej tabletki.

Natomiast jedna z gin, u której byłam powiedziała mi, ze powinnam w drugiej ciaży brać Acard na rozrzedzenie krwi (pisałam jakiś czas temu, że w macicy miałam skrzepy krwi dwa razy większe od jaja płodowego).

O ile w Acard i konieczność przyjmowania go przeze mnie wierzę, to w luteinę wcale...

Bree, matylda08 lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Bree, ja na przykład w luteinę nie wierzę. Już jak mi ją podali w szpitalu, to nie bardzo wierzyłam w moc tej małej tabletki.

Natomiast jedna z gin, u której byłam powiedziała mi, ze powinnam w drugiej ciaży brać Acard na rozrzedzenie krwi (pisałam jakiś czas temu, że w macicy miałam skrzepy krwi dwa razy większe od jaja płodowego).

O ile w Acard i konieczność przyjmowania go przeze mnie wierzę, to w luteinę wcale...

O wlasnie ci lekarze tutaj mowia o luteinie i jeszcze o innym specyfiku ktory w Pl jest masowo przepisywany na podtrzymanie, ale nikt nie mowil niczego zlego o Acard :) Dlatego ten lekarz powiedzial ze lekarze w Pl maja kontrakty jakies z dostawcami lekow zeby to przepisywac profilaktycznie bo to nie zaszkodzi a pomoc nie pomoze ale producent zarobi bo kobiety zrobia wszystko dla ratowania ciazy i nie beda sie zastanawiac czy to pomaga czy nie.... :/

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie ewakuowac bo moj pies zaczal tak pierdziec ze chyba mi zamieni pokoj w komore gazowa :/

Ratunku :P

kierzynka, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem czy te tanletki faktycznie pomagają, ale jeśli psychicznie dzięki nim będę wierzyć że zrobiłam co w mojej mocy to mogę je brac garściami.
    Ja się nie przemeczałam, mąż bardzo się starał i dbał o mnie. Od razu ob wszystko sam od siebie robił wiec przy kolejnej ciazy pewnie bedzie podobnie.

Bree, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina jest dawana na tzw. podtrzymanie większości kobiet mających problemy, prawda jest taka że w większości przypadków ona wtedy nie pomaga, bo zależy gdzie tkwi problem. U mnie progesteron był za niski, a przecież jest potrzebny, dostałam luteinę i po 2 dniach miałam już elegancki progesteron. Więc to też jest potrzebne. U mnie niestety to nie był jedyny problem jak widać :(
    Także nie jest to jakiś cudowny lek na całe zło, ale sam progesteron jest również bardzo ważny.

• Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym aby nasze ciaze przebiegaly zdrowo i spokojnie bez zadnych wspomagaczy, ale szczerze tez czulabym sie lepiej gdybym miala jesc jakies tabletki "placebo" bo dawalyby mi psychiczny spokoj :)

Paola Twoj kot jest magiczny :D Za kazdym razem patrze na niego i sie smieje w duchu :)

Szalona CZARNA, fuksja, Monkey, kierzynka, Lenka87, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :D

Zbieram się zaraz po wyniki. Trzymajcie kciuki!

Bree nie wiesz dlaczego OF nie wyznaczyło mi jeszcze ovulki? Potrzebuje jeszcze jednej wzrostowej tempki czy co?

Bree, matylda08, tysiaa93, Ola_45 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:

Bree nie wiesz dlaczego OF nie wyznaczyło mi jeszcze ovulki? Potrzebuje jeszcze jednej wzrostowej tempki czy co?
    Dokłanie tak ;) ale skok masz ładnyn wiex to czysta formalność

tysiaa93 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Monika napisala, to jest komputer i on potrzebuje dane zanim cos powie :P

Mi OF zrobil taki psikus w tym cyklu ze najpierw zaznaczyl ze ovulka odbyla sie 17tego a pozniej przeniosl ja po 2 dniach na 18tego :D bo moje temperatury pozniejsze zmienily mu srednia... moze jeszcze raz mi przeniesie :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:

3mam kciuki 3mam :D nawet piwo odstawie z tego powodu ;)

kierzynka, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa gdzie jesteś ? Jak wyniki ?

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam nigdy moich kotów nie pokazałam ;) proszę o to dwa kocury na raz ;) fota sprzed roku ale praktycznie aktualne ;)
    ef4010fedc883ba2med.jpg

Szalona CZARNA, monika_89, fuksja, Bree, matylda08, tysiaa93, Lenka87 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ