X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz spadam na targ, zamierzam kisić ogóry :D

Monkey, Lenka87, Bree, unadarcy, Szalona CZARNA, monika_89, hiacynta99, tysiaa93, anjaaa, matylda08 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Dziewuszki powiedzcie mi od którego dnia cyklu najlepiej zacząć pić to siemie? Od pierwszego czy później? I czy jego trzeba odstawiać po owulce tak jak wiesiołka?

Ja siemie pije caly czas bo moim priorytetem sa wlosy i nie wiem nic o odstawianiu go kiedykolwiek ;)

Lenka87, Monkey, unadarcy, Toxey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Wróć wszystko co powiedziałam.
    Babeczki, beta 69,9

ściskam Was!

REWELACJA GRATULACJA <3 <3 <3

Monkey, unadarcy, Toxey, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Taaa, mogę ci wysłać foto krwi na majtach :D Mam złe przeczucia

Krew w majtach to ja mam jak narazie chociac miala (nie miala) byc dopiero w sobote... co ciekawe szyjke mam zamknieta a ma byc otwarta na okres i temperatura minimalnie poszla do gory ale ja mam caly czas te przeziebienie (od poltora tygodnia) to tempka moze fiksowac, ale ciazowo sie nie czuje, chociaz okresowo tez narazie tak srednio... no nic musze czekac ale krewka ma tendencje wzrostowa (juz wiecej bezowego plamienia) wiec pewnie sie franca rozkreca i nici z tego :/

Monkey, unadarcy, monika_89, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A wracając do mojej@ przyszła może nie jakas fala tsunami. Ale sa juz mocniejsze plamie ia taz ze jutro pewnie nowy cykl i starania jupiii :P :D

A ja sie zastanawiam jak to jest na OF czy cykl rozpoczynac nalezy od plamien czy dopiero jak se bardziej rozkreci tzn jak na gaciach jest ewidentnie krew? Zawsze sie nad tym zastanawiam ale mysle ze od krwawienia a nie od plamienia, a Wy jak myslicie?

Hiacynta moje gratulacje oczywiscie - masz co chcialas :D

Monkey, unadarcy, Toxey, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Nie mówmy juz o mnie :D @ ma cały dzień na przyjście... A pisałam już ze wolę zobaczyć okres niż jedną kreche.

Jestem na 591 stronie, akcja wartka, Tysia trzma w napieciu, jest adrenalina, mam nadzieje ze kilka postow pozniej przeczytam ze zrobila test bo jak nie to szlag mnie jasny trafi :D :D :D

Monkey, unadarcy, kierzynka, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree szkoda, ze dalej plamisz :/

Bree, unadarcy, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Lenka siemię obojętnie kiedy zaczniesz. Ja zaczęłam od początku cyklu i już jest efekt, nie musisz go odstawiać, możesz pić cały cykl, niektóre dziewczyny czekały trochę dłużej nim zacznie działać, ale tak jak już pisałam, całych ziarenek nie polecam, tylko zmielone zalane wrzątkiem :)

Ediii!!!!! Cudne nowiny, ależ jesteście płodne, ja też chce :D

anjaaa bardzo mocno ściskam, z całego serducha!! :*

tysia @ nie będzie! :P

Lenka jak masz niezmielone to zrob tak:

nalej do garnuszka szklanke - poltora wody, wsyp 2 lyzki siemia lnianego niemielonego, pogotuj to na malym ogniu 10 - 15 minut az pusci glutka, sama zobaczysz zrobi sie z tego taki kisielek i bedzie mial olejowy zapach, do tego mozesz dodac sobie koncentrat jakiegos soku i bedzie jak prawdziwy kisiel. ja tak czesto robie, ewentualnie do wody wrzuc torebke herbaty owocowej, tak zeby mialo jakis smak bo takie samo siemie nie kazdemu smakuje, ja to odcedzam przez sitko, a czasami zjadam z ziarenkami, ale najwazniejszy jest ten glutek wlasnie :) A jakie wlosy sa zajebiste po plukance z tego, do wody dolewam troche takiego glutka, do ostatniego plukania wlosow, sa takie proste, mocne i lsniace po tym :) Slyszalam ze po siemieniu rosna laskom baby hair i w ogole jest dobre na cere i paznokcie :) Ja je pije teraz caly czas :)

Lenka87, unadarcy, Monkey, Toxey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Ja od następnego cyklu spróbuję jeszcze z octem jabłkowym, dziewczyny niby też sobie chwalą.

Ja pilam dlugo ocet jablkowy przy odchudzaniu i cwiczeniach Chodakowskiej, schudlam wtedy prawie 10 kg :)

1 - 2 lyzki stolowe przed kazdym posilkiem :) oczywiscie z woda, mozna tez z woda z sokiem, Smakuje jak zwietrzaly cider :D

unadarcy, Monkey, Toxey, Szalona CZARNA, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Zawsze miałam z tym problem :P

Ja tez :D

unadarcy, Monkey, Toxey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Where are you Bree????

Ja sie budze o 7 ale u Was juz 8 wtedy :P dzien zaczynam od wyspiarskiego sniadania i prasowania koszulki, pozniej juz jestem tutaj :)

Lenka87, unadarcy, Monkey, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoł Hoł Hoł.

Babskie ploty w toku widzę! i SUPER! :) Ahhhh jak ja bym chciała się wypowiedzieć na temat ciąży, czekac na ovulkę i wogóle... wiecie o co mi chodzi, eh.

Ja tymczasem w trakcie zmiany mieszkania, weekend majowy chyba na malowaniu się zakończy. Potem nowe meble i wicie gniazdka, a to wszystko po godzinach pracy, 0 urlopu i soboty też zapowiadają się pracowite :/ Także na walizkach mysle że conajmniej 2 miechy mnie czekają....

Nawet nie mam czasu tsh sobie zrobić, zeby sprawdzić czy spada. Widziałam Monkey że Tobie się udało zbić, SUPER!

Wiem że moje zmiany to zmiany na lepsze, mimo to boję się tych zmian! Lepsze znane piekło niż nieznane niebo... chyba się sprawdza to u mnie!
    No nic, nie pitole, co ma być to będzie.
    Ale pokażecie mi chociąż fotki Waszych szkrabów? co?

My jak tylko ogarniemy się z tym wszystkim w tym finansowo, to za rok ruszamy ze staraniami, będę musiała jakiegoś Gina dobrego znalezc w moim nowym miejscu :)
    Widzę że mój też smutny chodzi i też mu zależy na dziecku. Wow nie spodziewałam się tego po nim. Nigdy nic nie powie, ale kurde ja oczy mam i widzę po nim.... FACECI!

Bree, Szalona CZARNA, monika_89, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey no niestety, cyki mam jak przekwitle tulipany a w ciazy mialam jak dwie dorodne dynie, ciazowo sie nie czuje absolutnie, temp poszla minimalnie bo o jedna kreske do gory, pewnie to takie ostatnie jej podrygi, mi spada dopiero jak @ sie konczy albo dobrze rozkreci... plamienie mam takie dziwne jakby brazowa woda a nie krew i to nie wyplywa tylko w srodku siedzi (widze dopiero na papierku po wizycie w bibelku). Ale:

Ja nigdy nie plamie i nie krwawie, ani przy owulce, ani implantacji, ani w ciazy NIGDY. poprostu jak zachodze do sie krew we wszelakim wymiarze i forie konczy na cale 9 m-cy. Pojawila mi sie tylko raz - jak bylo poronienie. Wiec teraz nie wierze ze moge byc w ciazy a plamie od tak - just for fun :P

poprostu mam przebrzydla, obrzydliwa @ :P

No nic, trzeba kumulowac sily na nastepne bara bara....

Szczerze - myslalam ze zajde szybciej skoro poprzednio udalo mi sie przy pierwszych starankach a po poronieniu podobnoz zachodzi sie jeszcze szybciej niz normalnie...

W nastepnych staraniach zmieniam hrabstwo na Derbyshire, a jak to pomoze to bede sikac po nogach ze smiechu :D

W ogole to Ksiezna Kate juz jest chyba 5 dni po terminie i wszyscy czekaja na narodziny Royal Baby :)

unadarcy, Monkey, Toxey, Szalona CZARNA, tysiaa93, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę do miasta. Miłego dnia :*

Monkey, unadarcy, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja w obie ciąże zaszłam w drugich cyklach a teraz... :/
    Szkoda gadać :/

Undarcy brakuje tu Ciebie!!!!!

unadarcy, Bree, Toxey, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? ja cały czas mam przekonanie że dopoki mnie cycki nie zaczną boleć przed okresem jakieś 7 dni, to nie zajdę...
    Po poronieniu wogóle ich nie czuję... coś się poprzestawiało ale mam nadzieje że do roku wróci wszystko do normy...
    Cyce dajcie się poczuć.... :(

Bree, Toxey, Lenka87, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Bree ja w obie ciąże zaszłam w drugich cyklach a teraz... :/
    Szkoda gadać :/

Undarcy brakuje tu Ciebie!!!!!

Wrócę na pewno, mam zamiar starać się z Wami, a nie tylko z moim :) :D No też tam jakiś udział będzie mieć :D ale co babskie wsparcie to babskie wsparcie, nie do przebicia :D

Trzymam za was kciuki, wpadam często na wykresy polukać... no ale niestety na forum nie mam dużo czasu, zresztą forum WCIAGA! Poźniej oderwać się nie można, a żegnac żal :(

Bree, Toxey, hiacynta99, kierzynka, tysiaa93, anjaaa, matylda08 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczesniej strasznie pacha rwala lewa przed okresem ze reka nie mogla ruszac, wkurzalam sie i chcialam zeby przeszlo, ale wtedy zaszlam, a teraz tego nie mam i nie zachodze, poprzestawialo mi sie chyba tez cos... no i taki krotki cykl? 24 dni? Oby tylko jeden i niech wszystko wraca do normy...i to szybko bo ja nie mam czasu czekac :P

Unadarcy wracaj <3

unadarcy, Toxey, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy ale rok czasu to dużo :/
    Szkoda, że tak się to potoczyło :/

Obys teraz się sprawnie uwinęła z tą przeprowadzką!:)

Bree, unadarcy, Toxey, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Unadarcy ale rok czasu to dużo :/
    Szkoda, że tak się to potoczyło :/

Obys teraz się sprawnie uwinęła z tą przeprowadzką!:)

No i wbijamy na parapetowe :D Bedziemy wspolnie odbudowywac endometrium! :D

Monkey, unadarcy, Toxey, Lenka87, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ