X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree dokładnie.
    Ja dopóki nie wrócę do odczuwania mojego ciała tak jak je czułam przed poronieniem to nie zajdę...
    Tak sobie mysle że głupia byłam że dałam się urobić na zabieg, mi usg ciążę wskazywało na 5 tydzień 5 dzień, a byłam na początku 9 tygodnia. W pasku mam 7 tc - bo wyśrodkowałam sobie. Lekarzem nie jestem, ale jedno wiem, moje cykle nie są nawet podobne do tych co miałam, są INNE :(

Monkey, Bree, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Bree dokładnie.
    Ja dopóki nie wrócę do odczuwania mojego ciała tak jak je czułam przed poronieniem to nie zajdę...
    Tak sobie mysle że głupia byłam że dałam się urobić na zabieg, mi usg ciążę wskazywało na 5 tydzień 5 dzień, a byłam na początku 9 tygodnia. W pasku mam 7 tc - bo wyśrodkowałam sobie. Lekarzem nie jestem, ale jedno wiem, moje cykle nie są nawet podobne do tych co miałam, są INNE :(
    No to witajcie w klubie :/

unadarcy, Bree, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    No i wbijamy na parapetowe :D Bedziemy wspolnie odbudowywac endometrium! :D

Zapraszam, zapraszam, tylko że ja wytrawnego wina nie przełknę, no ale czego się nie robi..... :)

Bree, Lenka87, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam ze u mnie juz nigdy nie bedzie jak poprzednio, poza tym na ile czekania mozna sobie pozwolic w moim wieku? Jak tu kazdy miesiac pozniej to wieksze prawdopodobienstwo wystapienia wielu chorob genetycznych :/

Co do zabiegu to widzisz jedne laseczki po zabiegu szybko zachodza a inne po samoistnym sie dlugo staraja... taki nasz los :P

Fajnie by bylo wrocic do normy i zajsc najszybciej jak sie da, i byc w zdrowej bajkowej ciazy :3

...ach marzenia <3

unadarcy, hiacynta99, kierzynka, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    No to witajcie w klubie :/

wujowaty to klub :P
    "cza" go zmienic!!!!!

Unadarcy wiesz ze ja o tym winku to tak z mysla o reszcie ekipy, my sobie browcem bedziemy odbudowtwac to i tamto :D

unadarcy, Toxey, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellou dziewuszki :)

Ja dopiero z leksza robotę ogarnęłam i mogłam tu zajrzeć. Doczytałam tylko że Tysia jeszcze nie zrobiła tesciora... ale grzecznie poczekam bo czuje u niej Fasoline jak traaa laaa laaa! :)

Bree, Toxey, unadarcy, Lenka87, hiacynta99, kierzynka, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nam adrenaline podnosi :D

Toxey, Lenka87, Szalona CZARNA, hiacynta99, kierzynka, tysiaa93, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    wujowaty to klub :P
    "cza" go zmienic!!!!!

Unadarcy wiesz ze ja o tym winku to tak z mysla o reszcie ekipy, my sobie browcem bedziemy odbudowtwac to i tamto :D

Uffff już myślałam, że będę musiała wlewać w szyje niegazowanego i cierpkiego winiacza :D
    A powiem Wam, że daliśmy się ponieść i zamiast mieszkania w mieście, wybraliśmy mieszkanie w miasteczku zdrojowym :D Mam nadzieje że podziała na naszą ciążę jak sanatorium :)

Toxey, Bree, hiacynta99, tysiaa93, anjaaa, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z targu, kupiłam jeszcze szparagi na jutro... Aaaa szkoda, że są tylko przez miesiąc w roku, uwielbiam!! Jestem na tym L4 i tak sobie myślę, że gdybym poszła na 9-miesięczne to nie nudziłoby mi się :P Ale w sobotę trzeba wracać do pracy.

Nas od czerwca też czeka przeprowadzka, ale najpierw wielkie remonty... Więc może do końca wakacji się uda już być na swoim. Mam nadzieję, że będziemy mieli możliwość zrobienia też za jakiś czas pokoiku dla maluszka... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 10:44

unadarcy, Bree, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Szalona!!
    Tysia może zatestuje, no chyba że w kolejce po kebaba już stoi :) Powodzenia Tysiu! <3

Toxey, Bree, Szalona CZARNA, hiacynta99, tysiaa93, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy, my obydwoje pochodzimy w małych miasteczek, teraz nas wywiało na kilka lat za pracą do większego, ale wracamy na pobocza, pola, las, stawy... mmm już chcę siąść z kawą na ogródku, bo teraz to nawet balkonu nie mam, ale już niedługo :)

unadarcy, Bree, Lenka87, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey my te wielkie remonty będziemy przeprowadząc w trakcie mieszkania! Także zazdroszczę Ci że masz możliwość wprowadzenia się "już po" remoncie...
    Też mysleliśmy o pokoju dla dzieciaczka, ale jednogłośnie stwierdziliśmy że wolimy biuro zrobić, wrazie czego 3 dni a biuro wypada, wpada pokoik dziecięcy... :D No problem... :) Zresztą pokoik dziecięcy to będziemy w 9 miesiącu ciązy urządzać, tak będzie dla nas najlepiej...

Bree, hiacynta99, tysiaa93, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    unadarcy, my obydwoje pochodzimy w małych miasteczek, teraz nas wywiało na kilka lat za pracą do większego, ale wracamy na pobocza, pola, las, stawy... mmm już chcę siąść z kawą na ogródku, bo teraz to nawet balkonu nie mam, ale już niedługo :)

Toxey mi też się marzy kawa (czyt.browar :D ) w ogrodzie, z widokiem na lasy i łąki, ale póki co to mamy tylko działkę, nie do końca spłaconą zresztą :/
    Może na stare lata... kto wie... pomału pomału, a do celu... :)

Bree, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Uffff już myślałam, że będę musiała wlewać w szyje niegazowanego i cierpkiego winiacza :D
    A powiem Wam, że daliśmy się ponieść i zamiast mieszkania w mieście, wybraliśmy mieszkanie w miasteczku zdrojowym :D Mam nadzieje że podziała na naszą ciążę jak sanatorium :)

SUPER! mam nadzieje ze nie omieszkasz i uraczysz nas jakas dokumentacja zdjeciowa z tegoz przedsiewziecia :D

hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Ja wróciłam z targu, kupiłam jeszcze szparagi na jutro... Aaaa szkoda, że są tylko przez miesiąc w roku, uwielbiam!! Jestem na tym L4 i tak sobie myślę, że gdybym poszła na 9-miesięczne to nie nudziłoby mi się :P Ale w sobotę trzeba wracać do pracy.

Nas od czerwca też czeka przeprowadzka, ale najpierw wielkie remonty... Więc może do końca wakacji się uda już być na swoim. Mam nadzieję, że będziemy mieli możliwość zrobienia też za jakiś czas pokoiku dla maluszka... :)

To ja Ci moge dosylac te szparagi bo u nas sa caly rok w dodatku kto ma dzialke ten ma szparagi, jakas moda na nie jest ;)

Co do remontow to jeden dom mam do generalki a w drugi wymaga stuningowania :D

Tylko mi sil brak :P W dodatku ciezko remontowac w PL jak sie mieszka w UK a do Pl sie w ogole nie lata nawet na odwiedziny...sa tacy co spedzaja na remontach urlop ale ja wole w czasi urlopu wypoczywac a nie zapierdzielac, tymbardziej ze dom stoi pusty i nikt raczej w nim szybko nie zamieszka, no ale nie moze tak stac i sie marnowac to chcemy wyremontowac i moze komus wynajmiemy :)

hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    SUPER! mam nadzieje ze nie omieszkasz i uraczysz nas jakas dokumentacja zdjeciowa z tegoz przedsiewziecia :D

No pewnie Bree :)

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie pojechałam jeszcze. Babka pojechała na zakupy i kluczy nie wzięła więc muszę na nią zaczekać z godzinkę.
    Unadarcy miło Cię widzieć :)

unadarcy, Bree, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    To ja Ci moge dosylac te szparagi bo u nas sa caly rok w dodatku kto ma dzialke ten ma szparagi, jakas moda na nie jest ;)

Co do remontow to jeden dom mam do generalki a w drugi wymaga stuningowania :D

Tylko mi sil brak :P W dodatku ciezko remontowac w PL jak sie mieszka w UK a do Pl sie w ogole nie lata nawet na odwiedziny...sa tacy co spedzaja na remontach urlop ale ja wole w czasi urlopu wypoczywac a nie zapierdzielac, tymbardziej ze dom stoi pusty i nikt raczej w nim szybko nie zamieszka, no ale nie moze tak stac i sie marnowac to chcemy wyremontowac i moze komus wynajmiemy :)

Super pomysł, szkoda żeby niszczał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lenka :) Mi też miło że udało mi się wpaść do Was :)

Lenka87, Bree, hiacynta99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree też kiedyś chcieliśmy wylecieć do UK, ale mężu znalazł w miarę pracę i zostaliśmy, teraz zdarza nam się od czasu do czasu rozmyślać o tym i nieraz żałujemy... No ale widocznie tak miało być, jakoś wszystko się tutaj w miarę układa, co prawda mieszkając w UK nie musiałabym brać kredytu na 30 lat, ale nie ma co narzekać, przynajmniej jestem z rodziną.

Bree, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ