X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ania24 przykro że dołączyłaś a robiłaś jakieś badania ?

hiacynta99, Monkey lubią tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę to miałam tylko robione Prolaktynę i TSH i później zaszłam w ciąże i nic więcej nie robiłam...

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Hej Dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Jestem po pustym pęcherzyku płodowym :( wyczekana upragniona ciąża po ok 10 cyklach starań i co w 7 tc diagnoza - puste jajo płodowe :( myślałam że świat się zawalił... skierowanie na zabieg... po ok 26 dniach miesiączka... wizyta u gin... i zielone światło... owulacja itd,itd...
    Ale co z tego jak już 5 cykl i cały czas nic :( tak się martwię co się dzieje czemu nie mogę zajść w ciąże :( co mam robić? Czasami łapię takie doły że głowa mała... tym bardziej że wszystkie moje szwagierki teraz za pierwszym razem po zachodziły w ciążę i wszyscy mają tylko jeden temat który dla mnie jest dobijający :( ZAZDROŚĆ? Tak przeokropna zazdrość :( może wstrętna ze mnie świnia ale nic na to nie poradzę :(
    To taki skrócik o mnie :)
    Muszę nadrobić wątek żeby być w temacie :)
    Mam nadzieję że mnie przyjmiecie? :)

Witaj Aniu!

Czasem o odpowiedź trudno, nawet lekarzom.
    Ja 1 dziecko za 2 cyklem sie udalo, drugie po 8 miesiacach starań poroniłam w 11tyg. Walcze dalej. Świadoma tego że wcale nie jest tak łatwo o dziecko jak się wydaje. Często zastanawiam się jak to jest że tyle ludzi 'wpada', ot pierwszy raz i wpadła heh.

Ja jestem bardzo dobrej myśli, Ty też musisz być a na pewno w końcu się uda. Lekarze różni czasem ciągną na kase bez potrzeby, też trzeba uważać. trzymam kciuki zeby Ci sie szybko udało, nam wszystkim z resztą, po to tu jesteśmy wspieramy się, czasem kłocimy, hehe innym razem pocieszamy. Witaj w jedynym w swoim rodzaju wątku na ovu :)

matylda08, hiacynta99, Agnieszka0812, Monkey lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ile było tsh

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine staram się być dobrej myśli tylko że ja jeszcze nie mam ani jednej pociechy i gorzej mi przychodzi pozytywne myślenie bo tak na prawdę jeszcze nam się nie udało i nie wiadomo po czyjej stronie może być problem :( troszkę pociesza mnie myśl o tym że jednak zaszłam to że z kiepskim finałem ale chyba chociaż to oznacza że w ogóle mogę mieć dzieci prawda?

Matylda TSH miałam 1,804
    Prolaktyna 15,55

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc hormony ok a to już plus
    Może -wiem że to trudne ale może trzeba dać odpocząć głowie gdzieś wyjechać ? To pomaga .

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Widzę, że trochę was tu jest.
    Ja też po przejściach. 2 poronienia w 5 tc. Wszystkie podstawowe badania mamy ok więc teraz jesteśmy na etapie immunologii i genetyki, żeby znaleźć przyczynę.

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc smutne ale wierzę że kiedyś nam wszystkim się uda i na Nas czeka tęcza :)

Izoleccc, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno niedługo każdej się uda ;) tylko po prostu każda potrzebuje na to inną ilość czasu.

Izoleccc, monika_89, matylda08, hiacynta99 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Izoleccc, przykro mi, tu każda z nas Was rozumie i wie jak to jest. Wszystkie przez to przeszłyśmy i wszystkie zadawałyśmy sobie pytanie dlaczego :( Myślę, że żadna z nas do dziś nie zna odpowiedzi :(
    Ale jesteśmy tu po to żeby się wspierać, więc dobrze trafiłyście :) Każda z nas zostanie kiedyś mamą, to wiem na pewno, po prostu każda w innym czasie, a nikt nie lubi czekać i to nasz problem ;)

matylda08, anjaaa, Izoleccc lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Hej Dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Jestem po pustym pęcherzyku płodowym :( wyczekana upragniona ciąża po ok 10 cyklach starań i co w 7 tc diagnoza - puste jajo płodowe :( myślałam że świat się zawalił... skierowanie na zabieg... po ok 26 dniach miesiączka... wizyta u gin... i zielone światło... owulacja itd,itd...
    Ale co z tego jak już 5 cykl i cały czas nic :( tak się martwię co się dzieje czemu nie mogę zajść w ciąże :( co mam robić? Czasami łapię takie doły że głowa mała... tym bardziej że wszystkie moje szwagierki teraz za pierwszym razem po zachodziły w ciążę i wszyscy mają tylko jeden temat który dla mnie jest dobijający :( ZAZDROŚĆ? Tak przeokropna zazdrość :( może wstrętna ze mnie świnia ale nic na to nie poradzę :(
    To taki skrócik o mnie :)
    Muszę nadrobić wątek żeby być w temacie :)
    Mam nadzieję że mnie przyjmiecie? :)
    jasne ze mozesz dolaczyc dziewczyny dobrze prawia trzeba byc dobrej mysli pozytywne myslenie pomaga wszystkie przeszlysmy przez wielka tragedie ale dla kazdej zaswieci wkoncu slonko :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 20:45

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam nadal na @ jestem juz 2 dni po terminie odstawiłam dupka i nic się nie dzieje szyjka zamknięta i śluz kremowy. Tak ze nie wiem ile można czekać. Zawsze dupkiem wywoływałam @ i byla do 3 dni przychodziła a teraz cos nie chce przyjść

wiola0912 lubi tę wiadomość

• sylwia24 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny właśnie z mężem staramy się o drugie maleństwo pierwsze straciłam znieznanych przyczyn w 6 miesiącu ciąży strasznie się boję ;( ale też jak każda z was marze o dziecku moim maleństwie ... do tej pory nie mogę zapomieć tego bólu płacze kiedy nikt nie widzi za moim kochanym synkiem to jest straszne stracic swoje dziecko;( ale trzeba się podnieść i walczyć ..

JASIU 23.03 2015 godz. 10:10
    moje słoneczko kochane;)
    sylwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mocno Cię przytulam bo nie mam słów . Musimy wierzyć że będzie dobrze .

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe koleżanki. Zobaczycie ze teraz już wszystko musi być dobrze.

Agnieszka0812, matylda08, Aska84 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • sylwia24 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawdę wierze w to że będzie już wszystko dobrze... i doczekam się ...

kierzynka, Agnieszka0812, hiacynta99, matylda08, Justine M, anjaaa lubią tę wiadomość

JASIU 23.03 2015 godz. 10:10
    moje słoneczko kochane;)
    sylwia
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylwia...na pewno będzie dobrze
    Przytulam mocno :*

matylda08, anjaaa lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, a jak tam u Ciebie?
    Ja 8 czerwca dostałam drugą @, 4 dni była, dwa dni przerwy i dziś rano znów plamienie...
    Ale <3 <3 zaczęliśmy :)

Justine M, matylda08 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A ja czekam nadal na @ jestem juz 2 dni po terminie odstawiłam dupka i nic się nie dzieje szyjka zamknięta i śluz kremowy. Tak ze nie wiem ile można czekać. Zawsze dupkiem wywoływałam @ i byla do 3 dni przychodziła a teraz cos nie chce przyjść
    testujesz?

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ