X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaka tu cisza, kiedys w ciagu kilku godzin tu bylo pare stron nagryzmolone :D Ale w summie to i lepsze od czytania przez pol dnia kto co robi na obiad zanim dotrze sie do jakiegos wartosciowego postu :)

Madoks, s1985, Ediii, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madoks przykro mi... Wiadomo czemu stracilas kolejna ciaze?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiadomo jeszcze nic ... w niedziele byłam na usg gdzie wszystko było dobrze (podejrzane dla mnie było tylko ze wiek ciązy wg ostatniej miesiączki był o 2 tyg starszy niż pokazywało usg) wieczorem zaczęłam delikatnie plamić ale nawet nie krwią po prostu taka kawa z mlekiem ale w znikomych ilościach w poniedziałek zaczęły mnie boleć plecy a we wtorek już miałam zabieg.
    Jak odbiore wyniki badania histopatologicznego może coś będzie wiadomo, dopiero z wynikami mam się zgłosić do lekarza. Za pierwszym razem mówili mi ze tak się zdarza i nie zleca się badań teraz mam nadzieje ze będzie inaczej i dowiem się co poszło nie tak.

Bree lubi tę wiadomość

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madoks wrote:
    nie wiadomo jeszcze nic ... w niedziele byłam na usg gdzie wszystko było dobrze (podejrzane dla mnie było tylko ze wiek ciązy wg ostatniej miesiączki był o 2 tyg starszy niż pokazywało usg) wieczorem zaczęłam delikatnie plamić ale nawet nie krwią po prostu taka kawa z mlekiem ale w znikomych ilościach w poniedziałek zaczęły mnie boleć plecy a we wtorek już miałam zabieg.
    Jak odbiore wyniki badania histopatologicznego może coś będzie wiadomo, dopiero z wynikami mam się zgłosić do lekarza. Za pierwszym razem mówili mi ze tak się zdarza i nie zleca się badań teraz mam nadzieje ze będzie inaczej i dowiem się co poszło nie tak.
    w jakim tc miałaś poronienia?

Bree lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madoks, przykro mi, ale badanie hist pat nie odpowiada zazwyczaj na to pytanie. Powiedza ze to wada zarodka, czasem tak bywa i zeby dzialac dalej.
    Ale nie trac nadziei, bo bylo nas tutaj bardzo duzo i miesiac po miesiacu przybywalo fasolek, wiec na kazda z nas przychodzi pora :-)
    Bree <3 to prawda, cisza tutaj, bo wiekszosc przerzucila sie na fejsa, inne zalozyly swoj watek a tutajnie trzeba juz nadrabiac po 10 stron.

Bylam u gina, zestresowana bardzo, ale podlaczyl mnie do czegos i sluchalismy serducha, wiec mi troche ulzylo. Jakos tak strasznie dlugo od 12 tyg do 20 zeby zrobic kolejne usg.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Bree Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu chyba wielu dziewczyn nie znam, to mam zadanie domowe. ;) Jakis czas temu dalam sie skusic na taka fejsowa grupe ale uwazam ze to byl blad. Nie czulam sie komfortowo od czasu jak sie zaczely dziac "dziwne" rzeczy ;) nie lubie pyskowek i przepychanek wiec sie stamtad wymiksowalam tak jak i kilka innych dziewczyn ale nie bede o tym tu pisac bo kto wie czy sie zaraz tu nie zleca i mnie nie napadna ;) Jeszcze zarobie tysiac unlajkow i co wtedy :D

Dla tych ktore nie wiedza to powiem ze w tym roku koncze 42 lata, ostatnio zaszlam w ciaze przy pierwszym podejsciu, ale poronilam samoistnie niestety w marcu, (8tc) termin mialam na 4 pazdziernika. Od tamtego czasu staramy sie ale narazie bez efektu...

Pozdrawiam wszystkie Aniolkowe Mamy <3 te ktore juz znam i te nowe :)

hiacynta99, unadarcy, Mysia 15, Ediii, Foto_Anna lubią tę wiadomość

preg.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 lat w tym roku skończyłam dwójkę dzieci dziewczynka 11 lat i syna 5 w grudniu 2014 zobaczyłam na teście dwie kreseczki, niestety w styczniu na wizycie kontrolnej dowiedziałam się że moje dziecko nie żyje z wyników histo nic się nie dowiedziałam. Ze względu że mąż pracuje za granicą mamy ograniczone możliwości ale mam przeczucie ze teraz jak był na dwa tygodnie w domu to coś zaskoczyło ;D ale to narazie moje przeczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:17

Bree lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Bree Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 a gdzie pracuje Twoj maz? jak mozna wiedziec ;) Bo my mieszkamy w UK od 6 lat :) ciekawe ktora z nas tu teraz jest najstarsza a ktora najmlodasza, serio chyba zrobie maly rekonesans ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe w Holandii ;]

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam 28 lat i staramy sie od czerwca 2013... poczatkiem 2014 poszlam sie przebadac (szukalam gina bo w październiku 2013 wyjechalismy na stale za granice) i cale szczęście bo po 2 powtornych cytologiach wyszla obecnosc komorek rakotworczych i trzeba bylo wylyzeczkowac macice i zrobic konizcje szyjki... od grudnia 2014 jestesmy pod opieka kliniki leczenia niepłodności z racji na moje pcos i braki owulacji naturalnej... Biore zastrzyki bo po konizacji lekarz powiedzial ze clo absolutnie wykluczone... beta pozytywna wyszla mi w 5 stymulowan cyklu i ostatnim przed iui po dokladnie 2 latach i tygodniu staran... Niestety mimo wysokiej bety pecherzyk byl pusty... poczatkowa mysl puste jajo-odstawic progesteron i poronie sama, ale za tydzień powtorka bety... zamiast zmalec urosla... znow usg pecherzyk pusty... opcje dwie zarodek wypadl z pecherzyka na samym poczatku i jest w macicy lub ciaza pozamaciczna bo beta przy bezzarodkowej nie rośnie az tyle... w klinice gdzie mialam zabieg po badaniach ta sama diagnoza... jestem tydzień po lyzeczkowaniu... w czwartek oddalam krew na bete dzis tez w srode lekarz... jak bedzie caly czas spadac to ok jesli skakac lub rosnac to laparoskopia w poszukiwaniu zarodka... no i czekam na histopatologiczne... maja przrfaxowac do mojego gina... moze w srode juz beda...

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Cześć Bree :)

Bree ja też się dałam skusić na pewną fb grupę, jest mi poprostu wstyd przed samą sobą! :(

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helouuu Helouuu ;) Paznokietek co tam u ciebie bo nic nie piszesz ;)

Bree lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jednak byłaś ;) nie doczytałam ;)

Bree lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Cześć dziewczyny, Cześć Bree :)

Bree ja też się dałam skusić na pewną fb grupę, jest mi poprostu wstyd przed samą sobą! :(
    No ja tak samo ... Ale za to pożegnanie bylo przepiękne :P warte uwagi

Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przewidzialam z tym ze dziewczyny usiada na mnie za to tylko ze mialam na tyle cywilnej odwagi aby wspomniec tutaj o problemach w grupie. Nie chcialam wracac do tematu ale niestety zaistniala sytuacja zmusila mnie do tego. Moze Wy tez spotkalyscie sie z sytuacja, gdzie czesc dziewczyn przenosi sie z OF na fb, i tam czasami dyskutuje o tych co zostaly na OF? Nie bede jednak taka jak one i nie bede tu wklejac ich rozmow chociaz one wkleily linka z OF z moim postem i rozpetala sie pod nim straszna burza burza :) Pewnie z tym bedzie tak samo ;)

Tak to juz jest... uderz w stol a nozyce sie odezwa ;) Unadarcy tez byla ze mna w tej grupie na fb ale odeszla jak i kilka innych dziewczyn.... Ja jeszcze tam jestem dla kilku wartosciowych osob ale nie wiem jak dlugo wytrzymam, mysle ze kwestia czasu jest jak mnie wyrzuca bo ludzie ktorzy mowia prawde w oczy nie sa mile widziani ;)

hiacynta99, unadarcy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i Hiacynta tez tam byla, moze potwierdzic ze nie opowiadam bzdur, Staraczka tez tam byla, moze sie wypowie jakie miala doswiadczenia, jak tutaj jej dziewczyny jazdy robily, i jeszcze kilka innych dziewczyn ale nie chce juz do tego wracac, chociaz to nie ja wracam, gdyby moje fejsbukowe kolezanki nie wklejaly postow z OF na swojej grupie i nie zaczynaly klotni to ja nie pisalabym teraz tego postu a jakis inny ktory dotyczy ciazy po poronieniu. Dam dobry przyklad i skoncze z tematem majac nadzieje ze link do tego postu nie wyladuje jutro na fejsbukowej grupie jako atrakcja dnia ;)

hiacynta99, unadarcy lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wyląduje i to jeszcze dzis:P mnie tez zabolało jakie teksty sie sypały po moim odejściu !!!!! No przykre

Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa a Wy gdzie mieszkacie? tez w Holandii?

My w Uk mamy kiepska opieke medyczna, praktycznie zerowa... Moj problem polega na tym ze tydzien przed @ zaczynaja mi sie plamienia, i kilka dni po @ tez jeszcze mam ten problem, lekarz przepisal mi luteine, ale ona tylko przenosi te plamienia w czasie bo jak odstawiam lutke przed @ to one sie wtedy pojawiaja ale trwaja dokladnie tak samo dlugo, robilam rozne badania w tym hormony i wszystko mam w normie. Poprzednio zaszlam za pierwszym podejsciem ale w 8 tyg serduszko przestalo bic, prawdopodobnie wada genetyczna ze wzgeldu na moj wiek. myslalam ze jak wtedy sie tak szybko udalo to i teraz sie szybko uda ale niestety nie, staram sie byc dobrej mysli ale czasami mam slabsze dni jak kazdy ;) pozdrawiam Was i zycze duzo zdrowia :)

unadarcy, hiacynta99 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree nie my mieszkamy w Niemczech...

Co do opieki lekarskiej u ciebie to mam kilka znajomych i to jest dla mnie nie do ogarnięcia jak tam wygląda leczenie a co dopiero jak się traktuje kobiety w ciąży... w sensie, że się tak naprawdę pozostawia je samej sobie, bo położna zależy jaka się trafi a opieke lekarską pozostawię bez komentarza...

hiacynta99, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie jest tak jak piszesz.... po poronieniu nawet nie ma wizyty kontrolnej nawet jaby sie blagalo na kolanach, generalnie wszystko jest zostawiane matce naturze, ja sie lecze w polskich prywatnych klinikach ale i tak nie jestem zadowolona bo lekarze sa dostepni tylko 2 razy w tygodniu i w razie czego jak sie cos dzieje to czasami trzeba czekac tydzien na wizyte a w razie krwawien to kazda minuta sie liczy....

unadarcy, hiacynta99 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ